Απειλεί με μήνυση η στριπτιζέζ στην οποία βασίζεται η νέα ταινία της Τζένιφερ Λόπεζ

Το Hustlers είναι μία από τις ταινίες που προκάλεσαν τις περισσότερες συζητήσεις της μορφής «Oscar Buzz» στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Μάλιστα, πολλοί κάνουν λόγο για μια ερμηνεία της Τζένιφερ Λόπεζ που την φέρνει πιο κοντά από ποτέ σε ένα Όσκαρ, καθώς η Λατίνα σουπερστάρ έχει βάλει πλώρη για το EGOT (Emmy Grammy Oscar Tony).

Η παρουσία της JLo είναι ένας από τους λόγους που η ταινία πάει πολύ καλά στο box office με έσοδα 72 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι στιγμής και χωρίς να έχει κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η επιτυχία ανάγκασε την Σαμάνθα Μπάρμπας να αξιώσει λεφτά από την παραγωγή. Ποια είναι αυτή, θα αναρωτιέστε. Ο λόγος για τη στριπτιζέζ πάνω στην ιστορία της οποίας βασίστηκε το Hustlers.

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, η παραγωγή είχε συναντηθεί μαζί της και της είχε προτείνει ένα ποσό για να μην έχει κάποια αξίωση μετά. Εκείνη είχε θεωρήσει το ποσό ευτελές και είχε αρνηθεί. «Έχω τσάντες Hermes που κοστίζουν περισσότερο απ΄όσα μου πρότειναν. Η Τζένιφερ Λόπεζ παίρνει πολλά εκατομμύρια. Γιατί να μην πάρω κι εγώ;» είπε η Μπάρμπας στο TMZ.

Τα πράγματα βέβαια είναι κάπως περίπλοκα και κανείς δεν εγγυάται ότι η αγωγή που ετοιμάζεται να κάνει η Μπάρμπας θα οδηγήσει σε δικαίωσή της. Κι αυτό γιατί στο παρελθόν έχουν υπάρξει αντίστοιχες περιπτώσεις όπου το δικαστήριο δεν επιδίκασε καμία χρηματική αποζημίωση. Ο λόγος είναι πως η ιστορία της Μπάρμπας είναι μια ιστορία δημοσίου ενδιαφέροντος και η μυθοπλασία έχει το δικαίωμα να την μεταφέρει στην τηλεόραση ή το σινεμά χωρίς να πρέπει να έρθει σε διακανονισμό.

Η ουσία βρίσκεται στο ότι δεν μιλάμε για μια ιστορία που σκέφτηκε και δημιούργησε η Μπάρμπας. Πρόκειται απλώς για μια πραγματική υπόθεση της οποίας ήταν κεντρικό μέλος. Επιπρόσθετα, έχουν αλλάχθει σκοπίμως τα ονόματα των ρόλων (η Τζένιφερ Λόπεζ λέγεται Ραμόνα στο Hustlers), οπότε μπορεί να αντικρουστεί κάθε συσχετισμός.