Είναι ένας από τους περιζήτητους ηθοποιούς της γενιάς του. Τον Αντίνοο Αλμπάνη,  τον γνωρίσαμε μέσα από την ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, Δύο μέρες μόνο ,αν και τα πρώτα του βήματα στο χώρο της ηθοποιίας τα έκανε στο θέατρο, στην παράσταση Μία φορά κι.. ένα λεπτό , μία διασκευή ρώσικου παραμυθιού.

Απόφοιτος της ανώτερης σχολής δραματικής τέχνης Θεάτρου Τέχνης-Κάρολος Κουν το 2001 με 2004. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από έξι θεατρικές παραστάσεις και σε τρεις τηλεοπτικές παραγωγές. Η ιδιαίτερη χροιά της φωνής του, τον βοήθησε στο να συμμετάσχει σε εκφωνήσεις ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σποτ. Μάλιστα,  έχει χαρίσει τη φωνή του σε μεταγλωττίσεις και σε παραγωγές ραδιοφωνικών εκπομπών.

Κάτι που δεν θα ξεχάσει ποτέ είναι η πρώτη του οντισιόν.«Έτρεμε η φωνή μου, κοιτούσα μόνο κάτω, ήταν πολύ δύσκολο. Αλλά αυτό είναι κάτι, που μπορώ μετά βεβαιότητας να πω ότι ακόμα και σήμερα δεν έχω ξεπεράσει», θυμάται ο νεαρός ηθοποιός.

Σήμερα, μπορεί να θεωρείται από τους πιο εμφανίσιμους στο χώρο του, ο ίδιος όμως αποκαλύπτει ότι: «Δεν ήμουν από τα εμφανίσιμα παιδιά. Ίσα-ίσα είχα περιττά κιλά, είχα έντονη ακμή και φορούσα γυαλιά μυωπίας» .

Fun Facts

  1. Είναι πολύ προσηλωμένος στους στόχους του και αν βάλει κάτι στόχο κάνει τα πάντα για να το πετύχει.
  2. Το παρατσούκλι του στο σχολείο ήταν Αντιγόνη εξαιτίας ενός σαρδάμ που έκανε στο μάθημα όταν ήταν στο Λύκειο.
  3. Όπως έχει δηλώσει δε πιστεύει πως μπορεί να υπάρξει φιλία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι αφού χωρίσει.
  4. Έχει περάσει από το μυαλό του να τα ξαναβρει με πρώην κοπέλα του.
  5. Σε συνέντευξη του έχει δηλώσει πως η πρώτη του σεξουαλική εμπειρία δεν ήταν και πολύ ευχάριστη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ONOMA
Αντίνοος Αλμπάνης
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
15-05-1983
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
Αθήνα