Πριν δύο εβδομάδες, η Αννίτα Πάνια έκανε πρεμιέρα με την ανανεωμένη εκπομπή της μέσα από την συχνότητα του Alpha. Στην πρώτη εκπομπή πήρε συνέντευξη από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και οι πρωτότυπες ερωτήσεις έκαναν αίσθηση στο κοινό.

Φαίνεται, όμως, ότι ο τηλεκριτικός, Κοσμάς Βίδος άνηκε στην κατηγορία εκείνων που δεν τους άρεσε το «φρέσκο» conceptτου Annita.gr. Μέσα από τη στήλη του στο Βήμα κατακεραύνωσε την παρουσιάστρια, γράφοντας:

«Οι ακραία συντηρητικές θέσεις του, γνωστές σε όλους. Τις έχει εκφράσει από άμβωνος, με ανακοινώσεις του, με τηλεοπτικές εμφανίσεις του. Οπότε μία ακόμη συνέντευξη του μητροπολίτη Ανθιμου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποκάλυπτε εκ νέου τη δική του εκδοχή περί χριστιανικής αγάπης, δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον. Οταν έμαθα ότι αυτή τη συνέντευξη θα την έπαιρνε η Αννίτα Πάνια, στην πρεμιέρα του Annita.gr, σκέφτηκα ότι το εγχείρημα μπορεί να είχε ενδιαφέρον. Επειδή η παρουσιάστρια, ασχέτως της προσκολλήσεώς της στο ευτελές, είναι μια γυναίκα με προοδευτικές απόψεις, όπως έχω διαπιστώσει παρακολουθώντας την εδώ και χρόνια. Δυστυχώς βρέθηκα να ακούω ένα ακόμη βαρετό κήρυγμα για μια κοινωνία ανισοτήτων, διακρίσεων, αδίκου.

Ο μητροπολίτης Άνθιμος επαναλάμβανε τις γνωστές θέσεις του, και η παρουσιάστρια κοίταζε λοξά τους συνεργάτες της πίσω από την κάμερα, με αυτό το γνώριμο βλέμμα ανοχής και ταυτόχρονης ειρωνείας – κάτι ανάμεσα σε «τι είναι αυτά που ακούω» και «ας τα λέει για να γίνει σούσουρο» – που «φοράει» στις εκπομπές της. Τα καυτά θέματα (σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών – καύση νεκρών) τα έθεσε όσο πιο επιδερμικά μπορούσε, αφήνοντας τον συνεντευξιαζόμενο να επαναλαμβάνει τα δικά του, χωρίς ουσιαστικά να κάνει αντίλογο. ΄Η κάνοντας ερωτήσεις βγαλμένες από τα «Παρατράγουδα», όπως «άμα δεν ξέρω ότι το Ευαγγέλιο λέει πως η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία και κάνω καμιά αμαρτία κατά λάθος τι θα γίνει;». Και όμως, θεωρώ ότι η Πάνια θα μπορούσε να είχε κάνει μια πραγματικά καλή συνέντευξη.

Αν άφηνε για λίγο στην άκρη την trash τηλεπερσόνα με την οποία σταδιοδρομεί. Το λάθος της είναι ότι αντιμετώπισε τον Ανθιμο όπως ακριβώς αντιμετώπιζε τα «Παρατράγουδά» της, αφήνοντάς τον να λέει τα δικά του ενώ εκείνη έριχνε μπλαζέ ματιές στο υπερπέραν. Και αν εκείνος εκτέθηκε ξανά, αποκαλύπτοντας το εξαιρετικά εχθρικό πρόσωπο της Εκκλησίας, εκείνη έχασε την ευκαιρία να αποκαλύψει τη σύγχρονη, απελευθερωμένη και γεμάτη κατανόηση γυναίκα που μπορεί να κρύβεται πίσω από τη γερασμένη και παρωχημένη τηλεοπτική εικόνα της».

Διαβάστε ακόμα:

Ναταλία Δραγούμη: «Δέχομαι την εποικοδομητική κριτική»

H Άννα Βίσση απαντάει στην σκληρή κριτική του Μιχάλη Βιολάρη

Γιάννης Βούρος: «Δέχομαι έντονη κριτική από έναν συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Είναι ύποπτο»

Κατέβασε τώρα το People για το iPad δωρεάν από το App Store