Ήταν πριν από περίπου πέντε χρόνια όταν η Ολυμπι0νίκης της ρυθμικής γυμναστικής, Άννα Πολλάτου, έχασε τη ζωή της σε τραγικό ατύχημα στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου. Το αυτοκινητό που οδηγούσε συγκρούστηκε μετωπικά με αγροτικό αυτοκίνητο και παρά το ό,τι η σύγκρουση δεν ήταν σφοδρή, η γυμνάστρια πέθανε ακαριαία.

Τόσο ο ιατροδικαστής της ΕΛ.ΑΣ. όσο και ο πραγματογνώμονας της οικογένειας αποδίδουν τον θάνατό της σε κατασκευαστικό λάθος του αυτοκινήτου που οδηγούσε η Πολλάτου και η ελληνική δικαιοσύνη καλεί σε δίκη τον γερμανό εκπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρείας αυτοκινήτων, που έφτιαξε το μοιραίο αυτοκίνητο, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Σύμφωνα, λοιπόν, με το πόρισμα ιατροδικαστών και πραγματογνώμονα, όταν συγκρούστηκαν τα αυτοκίνητα – με το όχημα της Πολλάτου να δέχεται το χτύπημα από πίσω-  ξεκόλλησε το ταμπλό μαζί με το τιμόνι και μπήκαν βίαια στην καμπίνα του οδηγού. Η κοπέλα που κρατιόταν από το τιμόνι, δέχθηκε τεράστια ώθηση προς τα πίσω και αριστερά, χωρίς να έχει κανέναν τρόπο να στηριχθεί. Ο αυχένας της ήταν μετέωρος και εκτεθειμένος και έπαθε κάταγμα από την κάμψη. Αυτή ήταν η μόνη αιτία θανάτου της 31 ετών κοπέλας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Αμαλιάδας, Αγγελική Κυριαζή, άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σε βάρος του Γερμανού, νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας που κατασκευάζει τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, ενώ η οικογένεια της Άννας Πολλάτου, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, διεκδικεί αποζημίωση 820.000 ευρώ.