Ημέρα μνήμης για τον δημοσιογράφο Άγγελο Πυριόχο, που πριν από 29 χρόνια, παραλίγο να χάσει τη ζωή του σε αεροπορικό ατύχημα. Ο δημοσιογράφος δεν ξεχνά και με αφορμή εκείνη την ημέρα ανέβασε στο Facebook του φωτογραφίες από τη διάσωσή του και έγραψε ένα μήνυμα

«16 Απρίλιου 1990. Ξαναγεννήθηκα σε μια χαράδρα στον Πάρνωνα. Παραμένω αναχωρητής και έχω δώρο 29 γενέθλια και όση αγάπη κατάφερα να πάρω και να δώσω.», έγραψε, ενώ απαντώντας σε σχόλιο είπε: «Το μοιράζομαι μαζί σας σήμερα γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει ότι η ζωή είναι μια κλωστή δώρο».

Το ατύχημα

Ήταν πριν από 29 χρόνια όταν ο Άγγελος Πυριόχος μαζί με τον σκηνοθέτη, Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλο, είχαν ξεκινήσει αεροπορικώς για την ορεινή Λακωνία. Μία βλάβη που στον κινητήρα του αεροπλάνου έκανε τους δύο άντρες πιστέψουν πως ζουν τα τελευταία λεπτά της ζωής τους.

Το αεροπλάνο έπεσε στον Πάρνωνα, και οι δυο τους μεταφέρθηκαν βαριά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Ο ίδιος σε παλαιότερη ανάρτησή του είχε περιγράψει τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε:

«Ένα τετραθέσιο αεροπλάνο επιστρέφει από Σπαρτή, ο κασκαντέρ πιλότος δεν δέχεται τις συμβουλές των πιλότων της αερολέσχης να βγει Μονεμβάσια για να αποφυγή την κακοκαιρία, προσπαθεί να ανεβάσει το αεροσκάφος πάνω από τον Πάρνωνα και λίγο πριν φτάσει στην κορυφή του και αφού έχει χάσει το ένα φτερό από σύγκρουση σε χαράδρα, πέφτει. Μέσα είμαστε 4 άτομα. Ο Αλέξης φεύγει να καλέσει βοήθεια. Διαδρομή 4 ωρών δύσκολη και άγνωστη γίνεται σε μίση ορατό πρώτο αυτοκίνητο που περνά ανήκει στον διευθυντή του νοσοκομείου της Σπαρτής. Οι κάτοικοι από το Γεράκι ξεκινούν για βοήθεια. Έχω μείνει μέσα στο κουφάρι του σκάφους. Με βλέπω. Είναι η ώρα για το ταξίδι. Μόνο που ο άγγελος είναι σαφής. «Δεν είσαι Άγγελος είσαι Ευάγγελος «.

Οι γιατροί με θεωρούν κλινικά νεκρό. Οι γονείς το μαθαίνουν από την τηλεόραση. Μετά μιλούν για θαύμα. Εγώ κάτι μεταξύ Χάνιμπαλ και δημιούργημα του Φρανκενστάιν. Ανοίγω τα μάτια στο ΚΑΤ και είναι ο Ζαμπέτας με τον όρο στο χέρι να μου τραγουδάει. Σκηνές ροκ που λέει και ο Νιόνιος. Από τότε ο Ευάγγελος ευαγγελίζεται και παλεύει. Το ψάχνει, δεν βρίσκει απαντήσεις , δεν χωράνε στο μυαλό του, στο μυαλό μου. Όσοι πέρνουν κερδίζουν. Δόξα , βραβεία, επιτυχίες. Εγώ έχω τη χαρά να δίνω. Σήμερα έχω γενέθλια. Είμαι 24 χρόνια αναστημένος. Είμαι καλά, με λένε Άγγελο και για μένα δεν μπορώ να ευαγγελιστώ τίποτα».