Η 16χρονη κόρη της Αμαλίας Κάτζου, Κωνσταντίνα, δεν παρακολουθεί τη μαμά της στην τηλεόραση. «Νομίζω ότι αυτό λειτουργεί εξισορροπιστικά για εκείνη γιατί θέλει τη μαμά της να την έχει στο μυαλό της όπως είναι για εκείνη η μαμά της. Το θεωρώ υγιές» μου λέει και σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως η αναγνωρισιμότητα δεν έχει αλλάξει σε τίποτε τους οικογενειακούς ρυθμούς. «Όταν βγαίνουμε με την κόρη μου για φαγητό, ψώνια ή βόλτα, μου λέει “Μαμά, σε παρακαλώ, πιάσε τα μαλλιά σου, μη βάφεσαι γιατί βαριέμαι να μας πιάνουν και να μας μιλάνε”. Θετικό είναι αυτό, όχι κακό. Η Κωνσταντίνα θεωρεί ότι η δουλειά μού τρώει πολύ χρόνο και έχει δίκιο να αισθάνεται λίγο ριγμένη. Επομένως, καταλαβαίνεις ότι βγάζει μια επιθετικότητα και λόγω της εφηβείας. Για παράδειγμα, όταν της ανακοίνωσα ότι θα κάνω το Ώρα Ελλάδος 05.30, γυρίζει και μου λέει απαξιωτικά: “Και ποιος θα σε βλέπει εκείνη την ώρα;”. “Παιδί μου, εσύ το λες; Άσε να το πούνε οι άλλοι αυτό, όχι εσύ” απάντησα. Τώρα όμως που με βλέπει ευχαριστημένη με τα νούμερα είναι κι εκείνη ευχαριστημένη. “Μπράβο, μαμά, που πας καλά” μου λέει.

Το απαιτητικό της ωράριο τη θέλει εκτός σπιτιού για πολλές ώρες, οπότε προσπαθεί να αντισταθμίσει αυτή την απουσία της επικοινωνώντας ουσιαστικά με την κόρη της. «Αυτό επιτυγχάνεται ακόμη και μέσα από συγκρούσεις. Η Κωνσταντίνα δεν με βλέπει ανταγωνιστικά, αν και είναι η ηλικία που πολλά παιδιά επαναστατούν. Υπάρχουν φορές που, αν ντυθώ κάπως, μπορεί να μου πει “Tι είναι αυτό που φοράς; Δεν είναι για την ηλικία σου”, άσχετα αν το στιλ μου είναι πολύ συγκεκριμένο. Μέχρι εκεί φτάνουμε. Έχουμε φιλική σχέση, συζητάμε τα προβλήματά της, της λέω τα δικά μου, θα βγούμε έξω οι δυο μας, θα πάμε μαζί μια εκδρομή. Ευτυχώς είναι καλό παιδί, αυτό μου λένε και στο σχολείο της. Καλή μαθήτρια, συγκροτημένο παιδί και, κυρίως, δεν έχει ψωνιστεί. Το θεωρώ βασικό για ένα παιδί στην ηλικία της Κωνσταντίνας. Όχι ότι είμαι στο star system, δεν είμαι. Αλλά, ξέρεις, η τηλεόραση μπορεί και να φουσκώσει τα μυαλά σου και τα μυαλά των δικών σου. Ευτυχώς έχουμε κρατήσει ισορροπία στην οικογένεια».

Όπως συμβαίνει με την πλειονότητα των γονιών που δουλεύουν πολύ, έτσι και η Αμαλία νιώθει ενοχικά απέναντι στην Κωνσταντίνα. «Είναι τόσο έντονο, που πολλές φορές λειτουργώ με αδικαιολόγητη γενναιοδωρία στο παιδί. Τότε ο σύζυγός μου μου επισημαίνει δικαίως πως της κάνω πολλά χατίρια λόγω τύψεων και ενοχών. Όμως, παρόλο που λείπω, δεν μπορώ να πω ότι έχω χάσει πράγματα από τη ζωή της Κωνσταντίνας. Ξέρει ότι με το που μου τηλεφωνήσει, θα τα παρατήσω όλα και θα τρέξω. Έχω παρατήσει ρεπορτάζ για να πάω στο σχολείο της. Όποτε παρουσιαστεί κάποιο θέμα, φροντίζω να είμαι εκεί. Είναι δύσκολα για μια γυναίκα καριέρας, αλλά προσωπικά πάνω από όλα βάζω την οικογένεια και, κυρίως, το παιδί μου, γιατί στα μάτια του παιδιού βλέπεις τον εαυτό σου και τι έχεις χτίσει. Και εγώ δεν αλλάζω την Κωνσταντίνα. Είναι το πιο όμορφο πράγμα που έχω και έκανα στη ζωή μου. Αυτό ήταν που με ολοκλήρωσε. Η καριέρα δεν μπορεί να σε ολοκληρώσει απόλυτα».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.