Ο ιθύνων νους της επιτυχημένης έκθεσης «Οι ηθοποιοί δημιουργούν», Σπύρος Μπιμπίλας, μας συστήνει αγαπημένα πρόσωπα της υποκριτικής, σε έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο. Εκείνο του ζωγράφου, του συγγραφέα και του καλλιτέχνη, ενώ αποκαλύπτει πως όλο αυτό θα συνεχιστεί το φθινόπωρο.

Ο Σπύρος είναι πάντα αεικίνητος, δημιουργικός, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, προκειμένου να ενισχύεται το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου των Ελλήνων Ηθοποιών, στο οποίο είναι πρόεδρος. Με αυτό το σκεπτικό, είχε μια έξυπνη ιδέα, καθώς πρότεινε να γίνει μια έκθεση με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους ηθοποιούς, οι οποίοι εκτός από το υποκριτικό τους ταλέντο έδειξαν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό κι άλλες πτυχές του χαρακτήρα τους, όπως εκείνη του ζωγράφου, του γλύπτη, αλλά και του συγγραφέα. «Σκέφτηκα πως αντί να κάνουμε μια εκδήλωση σε ένα θέατρο ή κάποιον άλλο χώρο, να κάνουμε κάτι που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ: Μια έκθεση με έργα ηθοποιών, όπου να φαίνεται μια άλλη τους πλευρά που δεν γνωρίζουμε. Όταν, λοιπόν, το πρότεινα και βρήκα μεγάλη ανταπόκριση από τους συναδέλφους μου, συγκινήθηκα πάρα πολύ», εξομολογείται ο Σπύρος Μπιμπίλας στο People.

«Θα επαναλάβουμε την έκθεση το φθινόπωρο»

Στην έκθεση που είχε τίτλο «Οι ηθοποιοί δημιουργούν» συμμετείχαν 110 ηθοποιοί, ανάμεσά τους μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, όπως η Ρίκα Διαλυνά, η Μιμή Ντενίση, η Μάρθα Καραγιάννη, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Γιάννης Μποσταντζόγλου κ.ά. «Οι συγγραφείς ηθοποιοί ήταν σαράντα και οι καλλιτέχνες που έφεραν τους πίνακες ζωγραφικής, τα γλυπτά και τα κοσμήματα που έχουν δημιουργήσει ήταν εβδομήντα» συμπληρώνει ο Σπύρος, ενώ τονίζει πως υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από συναδέλφους που θέλησαν να λάβουν μέρος στη συγκεκριμένη έκθεση, που διήρκεσε από τις 23 έως 31 Μαΐου, στην γκαλερί ΜegArt στην Αθήνα, αλλά και από απλό κόσμο που τίμησε την έκθεση με την παρουσία του. Η προσέλευση του κοινού ήταν μεγάλη, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων και των βιβλίων των ηθοποιών ικανοποιητικά. «Πουλήθηκαν αρκετά έργα των ηθοποιών, αλλά μόνο ένας πίνακας. Τα έσοδά μας δεν ήταν ιδιαίτερα, αλλά ήδη μας έχει ζητηθεί από άλλους οργανισμούς να επαναλάβουμε τη συγκεκριμένη έκθεση το φθινόπωρο» εξομολογείται ο Σπύρος, χωρίς να θέλει να επεκταθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες του People, η έκθεση «Οι ηθοποιοί δημιουργούν» πρόκειται να επαναληφθεί τον Οκτώβριο, ενώ η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, το Πολεμικό Μουσείο αλλά και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Λεωφόρο Συγγρού είναι τρεις εμβληματικοί χώροι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να φιλοξενήσουν τα έργα των ηθοποιών. «Η έκθεση θα εμπλουτιστεί με έργα πολλών ακόμα ηθοποιών που θέλουν να συμμετάσχουν. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως με αφορμή τη συγκεκριμένη έκθεση συναντήθηκαν ηθοποιοί και καλλιτέχνες διαφορετικών ηλικιών. Συνάντησα αρκετούς νέους συναδέλφους που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους στην υποκριτική, αλλά και πρόσωπα που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο θέατρο και τη μουσική, όπως ο Μίμης Πλέσσας και η ηθοποιός Καλή Καλό, που σε λίγο καιρό θα κλείσει τα 91» λέει ο Σπύρος, το βλέμμα του οποίου λάμπει ύστερα από την απόφαση να συνεχιστεί η έκθεση το φθινόπωρο.

«Στην πυρκαγιά στο Ακροπόλ κάηκαν 3.500 κοστούμια»

Στην έκθεση «Οι ηθοποιοί δημιουργούν», εκτός από πίνακες, γλυπτά, κοσμήματα και χειροτεχνίες, εκτέθηκαν και 4 κοστούμια που σώθηκαν ύστερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο θέατρο Ακροπόλ το 1999. «Στην πυρκαγιά κάηκαν 3.500 κοστούμια, εκ των οποίων έχουν σωθεί μόνο 15. Ευτυχώς η Μιμή Ντενίση, εγώ και ο Ζαχαρίας Ρόχας, λόγω κάποιων συγκυριών, καταφέραμε και είχαμε κάποια από τα κοστούμια στο σπίτι μας και έτσι διεσώθησαν» εξηγεί ο Σπύρος, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει τις συναντήσεις του με ηθοποιούς, ώστε να είναι όλα έτοιμα τον Οκτώβριο.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.