Από τη Γωγώ Θωμά

Για μία ακόμα χρονιά η Toms ενεργοποίησε τη δράση της One For One ‒με κάθε αγορά ενός προϊόντος της Τoms, η εταιρεία βοηθάει ένα άτομο που έχει ανάγκη‒ ανανεώνοντάς τη με έξι διαφορετικές δράσεις προσφοράς. Αγαπημένα πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό χώρο φόρεσαν από ένα pin που εκφράζει την κάθε δράση –μαζί με το πιο λαμπερό χαμόγελό τους– και μοιράστηκαν μαζί μας όσα πιστεύουν πως θα φέρουν ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Tζωρτζίνα Λιώση

«Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο, θα ήθελα να έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο προς τα έξω και όχι μόνο στις δικές μας ανάγκες. Υπάρχουν πολλές ομάδες συνανθρώπων μας που χρειάζονται βοήθεια. Η κοινωνική ομάδα που με συγκινεί περισσότερο είναι οι ηλικιωμένοι, γιατί έχουν κάνει έναν κύκλο ζωής και τη στιγμή που θα έπρεπε να μπορούν να ηρεμήσουν και να νιώσουν ασφάλεια βιώνουν οικονομικές εξελίξεις που τους προκαλούν ανασφάλεια, φόβο και απογοήτευση. Στη one day δράση της Toms φορώ το pin προσφοράς για άτομα με προβλήματα όρασης. Με κάθε αγορά ενός ζευγαριού γυαλιών από την Toms, ένα παιδί που δεν θα είχε διαφορετικά τη δυνατότητα να πάει σε γιατρό, έχει δωρεάν οφθαλμολογικό έλεγχο».

toms people 204 (2)

Δημήτρης Μοθωναίος

«Την περίοδο που ήταν σε μεγάλη έξαρση το προσφυγικό πρόβλημα, τα έσοδα από δύο παραστάσεις του έργου Μεγάλη Χίμαιρα, όπου συμμετείχα, αφιερώθηκαν υπέρ των προσφύγων, ενώ φτιάξαμε και κάποιες τσάντες που είχαν τις φωτογραφίες μας για το ταξίδι των παιδιών προσφύγων προς τον προορισμό τους. Λυπάμαι όταν βλέπω Έλληνες να αντιμετωπίζουν το προσφυγικό με θυμό προς τους μετανάστες ή αδιαφορία. Η συλλογικότητα, η αλληλοϋποστήριξη και το αίσθημα ότι προχωράμε όλοι μαζί συχνά απουσιάζουν από τις συνειδήσεις. To pin που φοράω “Stop bullying be kind” σημαίνει κατανόηση και σεβασμός στη διαφορετικότητα κάθε ανθρώπου. Ο καθένας μας μπορεί να δεχτεί bullying για διάφορους λόγους. Εγώ ως μαθητής δημοτικού και γυμνασίου ήμουν πολύ ήσυχος, διάβαζα πολύ, φορούσα γυαλιά και σιδεράκια και οι πιο “μάγκες” με σνόμπαραν. Τότε στενοχωριόμουν».

toms people 204 (4)

Αντίνοος Αλμπάνης

«Η πρώτη μου κοινωνική δράση ήταν με την PRAKSIS για να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους σχετικά με τον ιό HIVAIDS. Επειδή ζούμε σε πολύ δύσκολες εποχές και οι άνθρωποι εγκλωβίζονται ολοένα και περισσότερο σε μειονότητες και σε ευπαθείς κοινωνικούς κύκλους, νομίζω πως είναι η καταλληλότερη στιγμή να αρχίσουμε να ευαισθητοποιούμαστε προς πάσα κατεύθυνση. Όσοι έχουμε την υγεία μας και έχουμε ακόμα δύναμη να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθάμε. Θαυμάζω οποιονδήποτε, διάσημο ή μη, σηκώνεται από τον καναπέ του, αφιερώνει χρόνο από τη ζωή του για να βοηθήσει όποιον έχει ανάγκη. Στην Ελλάδα τού σήμερα θα ήθελα να πάψουμε να αντιμετωπίζουμε τους εαυτούς μας ως μονάδες και να αντιληφθούμε ότι είμαστε κομμάτι ενός ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω και θα κατανοήσουμε ότι αν δεν είναι ο διπλανός μας καλά, δεν θα είμαστε ούτε εμείς».

toms people 204 (7)

Ελένη Βαΐτσου

«Πιστεύω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στη χώρα είναι το προσφυγικό. Είναι σπουδαίο ο καθένας μας να βοηθάει όπως μπορεί αυτούς τους ανθρώπους που ξαφνικά έχουν βρεθεί χωρίς σπίτι, μακριά από την οικογένειά τους και χωρίς βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης που για εμάς είναι δεδομένα. Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν έχουν τα μέσα να βοηθήσουν, και όμως το κάνουν, ακόμα και με τον πιο απλό τρόπο, όπως προσφέροντας ένα πιάτο φαγητό σε έναν άστεγο συνάνθρωπό τους».

toms people 204 (3)

Η δράση της Toms ONE DAY #StandWithTOMS θα ολοκληρωθεί στις 12 Μαΐου.

Βρείτε τα έξι δωρεάν χρωματιστά συλλεκτικά TOM’S pins προσφοράς σε σημεία πώλησης TΟΜ’S σε όλη την Ελλάδα, φορέστε αυτό που σας εκφράζει περισσότερο και ανεβάστε τη φωτογραφία σας στο Ιnstagram με τα hashtags #StandWithTOMS και #TOMSGreece, κάνοντας tag την @TOMSGreece. Αν δεν έχετε pin, μπορείτε να ανεβάσετε μία από τις έξι εικόνες των pins που θα βρείτε στο Ιnstagram και στο Facebook της @TOMSGreece ή πολύ απλά να φορέσετε κάτι με το ίδιο χρώμα.

Περισσότερα νέα και πλούσιο ρεπορτάζ στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή  μαζί με το Πρώτο Θέμα.