Έντονες συζητήσεις και αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί το λάθος που έγινε στη βραδιά απονομής των Oscar με τον νικητή της κατηγορίας Καλύτερη Ταινία. Η υπεύθυνη εταιρεία ζήτησε δημόσια συγγνώμη, ενώ ως υπεύθυνος για την γκάφα φέρεται ένας λογιστής, που έχει μανία στις selfies και… την προβολή.

Η γκάφα έγινε λίγο πριν τελειώσει η τελετή, όταν, από τα χείλη του Warren Beatty, με μία μικρή καθυστέρηση, ανακοινώθηκε πως το βραβείο παίρνει το La La Land. Οι παραγωγοί και οι δημιουργοί της ταινίας ανέβηκαν στη σκηνή και ξεκίνησαν τους ευχαριστήριους λόγους τους. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, ο ίδιος ενημέρωσε πως έκανε λάθος και το Moonlight είναι τελικά η ταινία που κερδίζει.

Με μήνυμά της στο Twitter, η ελεγκτική εταιρία που είναι αρμόδια, η PriceWaterhouseCoopers, αναφέρει πως αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για το λάθος και συνεχίζει: «ο συνεργάτης μας Brian Cullinan έδωσε κατά λάθος τον φάκελο για τον Α’ Γυναικείο ρόλο αντί για τον φάκελο Καλύτερη Ταινία στους παρουσιαστές του βραβείου Warren Beatty και Faye Dunaway».

There are very few people who know the Oscar winners before Oscar Sunday. Find out all about those people by going to http://osca.rs/89ballots or click the link in our bio.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Academy (@theacademy) στις

Ο Brian Cullinan έχει βρεθεί τις τελευταίες ώρες στο «μάτι του κυκλώνα» καθώς φαίνεται πως είχε το νου του στο να βγάζει selfies και φωτογραφίες από τα backstage των Oscar. Μάλιστα, δευτερόλεπτα πριν χρειαστεί να δώσει τον φάκελο στον Warren Beatty, «ανέβασε» στο Twittter του φωτογραφία της Emma Stone με το χρυσό αγαλματίδιο στα χέρια.

Martha Ruiz and Brian Cullinan of PricewaterhouseCoopers confer on stage during presentation of Best Picture at the 89th Academy Awards

Η εν λόγω φωτογραφία δεν είναι η μόνη που δημοσίευσε ο λογιστής από την τελετή απονομής, ενώ, μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων για τις ευθύνες του, την διέγραψε από τον λογαριασμό του, αν και συνεχίζει να υπάρχει παντού ως screenshot!

3DC85A9100000578-4266392-Cullinan_tweeted_this_photograph_of_Stone_backstaege_clutching_h-a-44_1488260369754