Ο Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης μεγάλωσε στην Αθήνα και έχει αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολής Αθηνών και συγκεκριμένα από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Το 1993 ο θάνατος των γονιών του θα τον οδηγήσει στα ηνία της διεύθυνσης των εκδόσεων ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που επικεντρώνονται κυρίως σε μεταφράσεις αρχαίων και βυζαντινών Ελλήνων συγγραφέων. Το 1994 θα γίνει ο ιδρυτής του Κέντρου Ελευθέρων Σπουδών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ αφού όνειρό του ήταν η διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης σε παιδιά και ενήλικες.

Από το 2000 θα ασχοληθεί με την τηλεόραση έχοντας παρουσιάσει τις εκπομπές ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ αλλά και την ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΓΕΡΣΙΣ στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕΑΣΤΥ μαζί με τον αδερφό του επί οκτώ συναπτά έτη.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με την πολιτική και έχει διατελέσει Εκπρόσωπος Τύπου, Γραμματέας της Κ.Ε. . και του Εκτελεστικού Γραφείου του Λ.Α.Ο.Σ.

Fun Facts

  1. Έχει γράψει τρία βιβλία , τα ο Οδηγός αρχαίων ελληνικών νομισμάτων, Ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα, Ο μύθος καταρρέει και το Θεοδώρα Φραντζή: η ‘Αλωσις.
  2. Τον Φεβρουαρίου 2012 διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. έπειτα απ’ την υπερψήφιση του Μνημόνιο ΙΙ, παραβαίνοντας την γραμμή του κόμματος και θα προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία.
  3. Είναι παντρεμένος με την Ευγενία Μανωλίδου, και έχουν δυο τιους, τον Αθανάσιο-Περσέα και τον Αναστάσιο-Αλκιβιάδη.
  4. Εκδίδει και διευθύνει δύο μηνιαία περιοδικά την Ελληνική Αγωγή και το Ελλήνων Ιστορία, τα οποία έχουν ως στόχο τη προβολή του ελληνικού πολιτισμού.
  5. Έχει πέσει θύμα εμπρησμού στο βιβλιοπωλείο το οποίο διατηρεί.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ONOMA
Άδωνις Γεωργιάδης
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
06-11-1972
ΖΩΔΙΟ
Σκορπιός
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
Αθήνα