Ο Τουπάκ Αμάρου Σακούρ, γνωστός και με τα καλλιτεχνικά ψευδώνυμα 2Pac και Makaveli, ήταν αμερικανός ράπερ, μουσικός παραγωγός και κοινωνικός ακτιβιστής. Πέθανε όταν μία άσπρη κάντιλακ σταμάτησε δίπλα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και από το πίσω παράθυρο τον πυροβόλησαν πέντε φορές. Η υπόθεση της δολοφονίας του δεν εξιχνιάστηκε και έγινε μια ιστορία που ενέπνευσε αστικούς μύθους και θεωρίες συνωμοσίας.

Δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει σήμερα ότι νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του 2Pac ισχυρίζεται ότι ο τραγουδιστής σκηνοθέτησε τον θάνατό του και ζει στο Νέο Μεξικό, όπου τον προστατεύουν οι Ναβάχο. Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «2Pac: Η Μεγάλη Απόδραση» (2Pac: The Great Escape From UMC), Ρικ Μπος, ισχυρίζεται ότι ο ράπερ, δεχόμενος προστασία από τους Ναβάχο, ζει εδώ και 24 χρόνια στο Μεξικό, όπου μεταφέρθηκε με ένα ιδιωτικό ελικόπτερο.

Η εκτέλεση ίσως του πιο διάσημου ράπερ όλων των εποχών έχει εμπνεύσει πολλές θεωρίες συνωμοσίας μέχρι σήμερα. Ο Μπος πάντως ισχυρίζεται ότι το νέο ντοκιμαντέρ δεν είναι έργο επιστημονικής φαντασίας.

Πηγή: ethnos.gr