Στον λογαριασμό της μετρά περίπου 88.000 followers. Τη λένε Sofia Jirau, είναι μοντέλο με σύνδρομο Down και ατρόμητη. Στα 22 της χρόνια ξέρει πολύ καλά πόσο σκληρός μπορεί να γίνει ο κόσμος με τους διαφορετικούς ανθρώπους και τι χρειάζεται για να μιλήσεις στη γλώσσα όλων.

Το ντεμπούτο της στα catwalks το έκανε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης και ήταν εκείνη που έκανε τα φλας να «αστράψουν» στο δικό της πρόσωπο, ένα πρόσωπο που πριν από μερικά χρόνια δεν θα χωρούσε σε μία τέτοια εκδήλωση, ούτε καν στο περιθώριό της.

Όμως, η 22χρονη έχει αποφασίσει ότι μπορεί και θέλει να σταθεί σ’ αυτόν τον άγριο κόσμο της μόδας και να περάσει τα δικά της μηνύματα.

View this post on Instagram

Te conviertes en lo que crees 🌼

A post shared by Sofía Jirau • (@sofiajirau) on

«Θέλω να δείξω πως έχω ό,τι χρειάζεται ένα μοντέλο για να λάμψει. Θα πάω παντού, θα γυρίσω όλον τον κόσμο. Δεν υπάρχει φόβος και δεν υπάρχουν όρια, όταν θες να εκπληρώσεις το όνειρό σου», ήταν το πρώτο μήνυμα του μοντέλου με αφορμή αυτή την παρθενική εμφάνισή της σε ένα τόσο μεγάλο event μόδας.

Και προφανώς είχε δίκιο αφού εταιρείες έχουν ήδη προσεγγίσει το θαρραλέο κορίτσι για να κλείσουν συνεργασίες που θα αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα και μια κατηγορία ανθρώπων που για καιρό γνώριζε μόνο την περιθωριοποίηση ή έστω την υποεκπροσώπησή του στα media και στις μεγάλς εκδηλώσεις.

Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότερες εταιρείες ασπάζονται το παγκόσμιο όραμα για μια κοινωνία που αγκαλιάζει όλα τα είδη της ομορφιάς, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος ή σωματοτυπου. Όσο για τη Sofia εκπληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα όνειρο που είχε από τοτε που ήταν μόλις 5 χρόνων: να γίνει μοντέλο, επιχειρηματίας και κάποια που θα μπορεί να μιλά ανοιχτά για τους ανθρώπους με σύνδρομο Down και όλα εκείνα που δικαιούνται στη ζωή.

Γιατί η 22χρονη, εκτός από μοντέλο έχει ήδη κάνει το δικό της επιχειρηματικό άνοιγμα με το δικό της fashion brand με την ονομασία»Alavett» και με όλα εκείνα, που όπως λέει, δεν εγγυώνται μόνο για το στιλ μιας νεαρής γυναίκας, αλλά την κάνουν χαρούμενη μέσα στην καθημερινότητά της.