Για χιλιάδες fans της η Shannen έμοιαζε να είναι πάντα ατρόμητη. Στην πραγματικότητα, η ίδια λέει ότι τα τελευταία χρόνια της ζωής της οι αντοχές της δοκιμάστηκαν. Από το 2015 η έμπειρη ηθοποιός διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος, προχώρησε σε μαστεκτομή, ήρθε αντιμέτωπη με την ολέθρια πυρκαγιά στο Malibu, που λίγο έλειψε να καταστρέψει το σπίτι της, και έχασε έναν από τους παλαιότερους φίλους της και πρώην συμπρωταγωνιστή της, τον ηθοποιό Luke Perry, που πέθανε τον Μάρτιο.

Ωστόσο, παρά τη θλίψη, εκείνη μοιράζεται με το People όλα όσα της δίδαξε η περιπέτεια με την υγεία της. «Νομίζω ότι πάντα παίρνεις ένα θετικό μάθημα από οτιδήποτε συμβαίνει. Πραγματικά πιστεύω ότι ο Θεός μάς δίνει μόνο ό,τι μπορούμε να διαχειριστούμε. Μάλλον είμαι αρκετά πεισματάρα, οπότε μου δείχνει όλους τους επώδυνους δρόμους» λέει η 48χρονη Doherty. Τώρα πλέον, οπλισμένη με πάθος, δουλεύει μέσα στην κοινότητα των καρκινοπαθών, ενώ είναι απασχολημένη με τον νέο της ρόλο στο BH90210, το remake της επιδραστικής σειράς των 90s, που την έκανε πασίγνωστη.
Η Doherty είναι εξοικειωμένη με τις παρεξηγήσεις του παρελθόντος στο Hollywood, εκτιμά τη σταθερότητα στον γάμο της και πιστεύει ότι το παν είναι να έχεις μια υγιή αίσθηση του ποιος είσαι. «Ζω την κάθε μέρα σαν να είναι ένα υπέροχο δώρο» λέει η Doherty, της οποίας η ασθένεια βρίσκεται σε ύφεση από το 2018. «Προσπαθώ να κάνω καλές πράξεις για τους άλλους, για τον εαυτό μου και για τους ανθρώπους που αγαπώ».
«Ακόμα προσπαθώ να αποδεχτώ το ποια είμαι»
Η Shannen Doherty διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος τον Μάρτιο του 2015 και αμέσως ανέλαβε δράση. Υποβλήθηκε σε μαστεκτομή, ακολούθησε μια σειρά από χημειοθεραπείες και στη συνέχεια ακτινοβολίες, μέχρι να έρθει η τελική αποκατάσταση, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της μάχης της μοιραζόταν πληροφορίες με το κοινό στα social media με γενναιότητα. Προσαρμόζοντας τη ζωή της στη μετά καρκίνο εποχή, εξακολουθεί να δίνει τον αγώνα της. «Ο κόσμος πιστεύει ότι, από τη στιγμή που δεν κάνεις πλέον χημειοθεραπείες, είσαι καλά. Το σώμα σου, όμως, δεν επανέρχεται ποτέ πλήρως. Έχω βάλει κιλά. Έχω ουλές. Και παίρνω φάρμακα που απομακρύνουν το κολλαγόνο, όπως, καταλαβαίνεις, έχω και ρυτίδες. Κρίνω αυστηρά τον εαυτό μου. Ακόμα προσπαθώ να αποδεχτώ το ποια είμαι» δηλώνει στο People. Τα γυρίσματα της σειράς BH90210, που πραγματοποιήθηκαν πριν από κάποιες μέρες στο Vancouver, την κούρασαν. Παρ’ όλα αυτά, αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις με τους συμπρωταγωνιστές στο Beverly Hills 90210, ύστερα από τις φήμες που μιλούσαν για τη μεταξύ τους διαμάχη την περίοδο που η ίδια βρισκόταν στη σειρά, από το 1990 έως το 1994, και οι οποίες της χάρισαν το όνομα του «κακού κοριτσιού». «Δεν υποστηρίζω ότι όλα ήταν παρανόηση, άλλα ένα μεγάλο μέρος αυτών ήταν» λέει η Doherty. Και συνεχίζει τις αποκαλύψεις: «Κάποιοι είχαν πρόβλημα μαζί μου γιατί καθυστερούσα, αλλά ίσως δεν ήξεραν ότι είχα τον πατέρα μου άρρωστο ή ότι ήμουν σε έναν απαίσιο –πρώτο–γάμο. Δεν το μοιράστηκα με κανέναν ή δεν με ρώτησε κανείς».
«Πλέον, είμαι πιο ευγενική με τον εαυτό μου»

Σχεδόν τρεις δεκαετίες ύστερα από την πρεμιέρα του BH90210, η Doherty υποστηρίζει πως με τους συμπρωταγωνιστές της «κάναμε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Πλέον είμαστε ενήλικες, σε διαφορετικές φάσεις της ζωής μας και μπορούμε να χτίσουμε ξανά τις σχέσεις μας. Και ξεκινήσαμε έχοντας έρθει ακόμα πιο κοντά». Ο χαμός του Perry, που πέθανε στις 4 Μαρτίου από ανακοπή στην ηλικία των 52 ετών, ήταν αναπάντεχος. «Είναι σαν ένα μεγάλο παζλ, του οποίου λείπει ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια» δηλώνει σχετικά με την απουσία του από το reboot της σειράς. «O Luke ήταν τόσο ήσυχος, αλλά η απουσία του είχε τεράστιο αντίκτυπο». Επιστρέφοντας στο σπίτι στο Malibu, η Doherty νιώθει ευγνώμων για το διάλειμμα που έκανε, αλλά και για το ότι σώθηκε το σπίτι της, που σχεδόν κόντεψε να χάσει στις φωτιές του Woolsey τον περασμένο Νοέμβριο (ενώ η γειτονιά της αναγκάστηκε να εκκενωθεί, αυτή ήταν σε θέση να επιστρέψει σπίτι της). «Είμαι πολύ τυχερή» εξομολογείται. «Θυμάμαι να κοιτάω τη φωτιά μαζί με το σκυλί, τον άντρα και τη μητέρα μου και εγώ ήμουν σε φάση “OK, επέζησα από τον καρκίνο. Μπορεί να χάσω το σπίτι μου”». Πιστεύει επίσης ότι ο καρκίνος και οι αλλαγές που επέφερε στη ζωή της δυνάμωσαν τη σχέση της με τον Iswarienko. «Περάσαμε αρκετές δυσκολίες» λέει η Doherty για την περίοδο πριν από την εκδήλωση της αρρώστιας. «Μπορεί να είχαμε προβλήματα και να μη μιλούσαμε για μέρες. O καρκίνος μάς σταθεροποίησε. Κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον με μεγάλο σεβασμό». Το ζευγάρι εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας οικογένειας –εξαιτίας της θεραπείας του καρκίνου, η Doherty βρίσκεται σε πρώιμη εμμηνόπαυση και δεν μπορεί να μείνει έγκυος, οπότε έχουν δύο επιλογές, ή να βρουν δότρια ωαρίου ή να υιοθετήσουν παιδί–, ωστόσο, και σύμφωνα πάντα με την ίδια, δεν έχουν καταλήξει σε κάτι ακόμα. «Καμιά φορά είναι πιο εύκολο να αποφύγεις κάποια πράγματα. Αυτή την περίοδο έχω μεγάλες και σημαντικές ιδέες για το πώς να βοηθήσω την κοινότητα των καρκινοπαθών. Αυτός είναι ο στόχος μου τώρα» ξεκαθαρίζει. Στην ουσία η Doherty δεν χρειάζεται να κοιτάξει μακριά για να δει πόσο ξεκάθαρα έχει επηρεαστεί η ζωή της και  παραδέχεται ότι «Είμαι πιο ευγενική με τον εαυτό μου πλέον. Και πιο δυνατή απ’ ό,τι ήμουν στο παρελθόν».

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Έθνος.