Δεν μπορούμε να πούμε… Η δισεκατομμυριούχα συγγραφέας E.L. James του best seller 50 Shades of grey και οι υπεύθυνοι για τη μεταφορά του βιβλίου στον κινηματογράφο κατάφεραν να μας κρατήσουν σε φοβερό σασπένς όλο αυτόν τον καιρό που κλωθογύριζαν το θέμα των βασικών συντελεστών της ταινίας, μεταξύ των οποίων του σκηνοθέτη και των δύο πρωταγωνιστών. Και αφού είχαν πέσει στο τραπέζι πολλές σκέψεις για την ανάληψη του σκηνοθετικού τιμονιού, τελικά ο κλήρος έπεσε στην Sam Taylor-Johnson. 

Δείτε επίσης Sam Taylor-Johnson: ιδού η σκηνοθέτις της ταινίας Fifty Shades of Grey

Τα πράγματα όμως έγιναν πιο πολύπλοκα και χρονοβόρα, όταν ήρθε η ώρα για την επιλογή των πρωταγωνιστών. Έχετε ακούσει και εσείς, έχουμε γράψει και εμείς πολλά πιθανά ονόματα που θα μπορούσαν να δώσουν σάρκα και οστά στους Christian Grey και Anastasia Heel. Από την Mila Kunis μέχρι την Cara Delevingne και από τον πρωτοκλασάτο Ryan Gosling και τον Bradley Cooper μέχρι τον Garrett Hedlund 

Μόλις πριν από δύο μέρες ανακοινώθηκαν οι δύο πρωταγωνιστές, αλλά οι αντιδράσεις στον κυβερνοχώρο για την Dakota Johnson και τον Charlie Hunnam δεν ήταν οι θερμότερες και αυτό οφειλόταν στο ότι δεν είναι αρκετά σέξι. Το γεγονός αυτό ανάγκασε την παραγωγό της ταινίας, Dana Brunetti να τουιτάρει το παρακάτω κείμενο: «Η επιλογή ενός ηθοποιού δεν έχει να κάνει μόνο με την εξωτερική του εμφάνιση, αλλά και με άλλα πράγματα, όπως ταλέντο, χημεία, διαθεσιμότητα, διάθεση να το κάνει.» Προφανώς, ήταν ένας έμμεσος τρόπος να πει ότι κάποιοι άλλοι A-listers ηθοποιοί δεν είχαν το χρόνο ή τη διάθεση να ασχοληθούν με το project.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, πράγματι ο Ryan Gosling, το πιο hot stuff του Hollywood αυτή τη στιγμή, ήταν το πρώτο όνομα στη λίστα (και τις επιθυμίες) των παραγωγών. Προς μεγάλη λύπη του τεράστιου γυναικείου κοινού του βιβλίου ο underground πρωταγωνιστής του Drive και παράφορα ερωτευμένος  Noah του The Notebook απέρριψε την πρόταση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του, ένας από τους βασικούς λόγους ήταν ότι ο Gosling δεν ενδιαφέρεται να συμμετέχει σε sequels και τριλογίες. 

Το ερχόμενο καλοκαίρι δεν θα είναι τόσο καυτό όσο θα μπορούσε να είναι…