Μπορεί Μπράιμα Σούνκαρ Νταμπό, ο αθλητής από την Κένυα να τερμάτισε τελευταίος στον προκριματικό αγώνα των 500μ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Ντόχα, ωστόσο κατάφερε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο αλληλυγγύης.

Λίγα μέτρα πριν τη γραμμή του τερματισμού ένας άλλος αθλητής, ο Τζόναθας Μπάσμπι από την Αρούμπα έδειχνε πραγματικά εξαντλημένος . Αυτό ήταν που έκανε τον Ντάμπο να σταματήσει την κούρσα του προκειμένου να βοηθήσει τον αντίπαλό του να φτάσει μέχρι τον τερματισμό.

Ο Ντάμπο, τυλίγοντας του χέρι του εξουθενωμένου αντιπάλου γύρω από τους ώμους του και βοηθώντας τον να τερματίσει κατάφερε να μεταφέρει στον κόσμο το πραγματικό μήνυμα του αθλητισμού, εκείνο της ευγενούς άμμιλας.

Εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν από την τηλεόραση αυτή τη συγκλονιστική διαδρομή υπέρτατης φιλίας μεταξύ των δύο αντρών. Η εικόνα αυτή, όπως ήταν φυσικό μέσα σε λίγα μόλις λεπτά έκανε το γύρω του διαδικτύου. «Ήμασταν οι τελευταίοι που είχαμε μείνει στον στίβο και σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερο να τον βοηθήσω παρά να τον προσπεράσω. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε στη θέση μου θα έκανε το ίδιο» σχολίασε ο Νταμπό μετά το τέλος του αγώνα.

Peoplegreece.com #INSTAFEED