Παίζει στην παράσταση «Πόλεμος και Ειρήνη» του Τολστόι, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για Αθήνα μιλά για τις τελευταίες φορές που έκανε κάτι απρόσμενο, ιδιαίτερο ή απλά όμορφο.

Τελευταία φορά που…

Ερωτεύτηκες;

Δεν πάει πολύς καιρός. Πώς ένιωσα; Έχεις δει απογειώσεις πυραύλων για διαστημικά ταξίδια, που γίνονται σε γιορταστικό κλίμα, με φιλαρμονικές μπάντες να παίζουν και κόσμο πολύ να παρακολουθεί και να χειροκροτεί; Σε κάποιες περιπτώσεις ο πύραυλος ανεβαίνει καμιά 50αριά μέτρα κι έπειτα φαρδύς πλατύς σωριάζεται ως παρανάλωμα του πυρός κι όλοι παγώνουν. Έτσι ένιωσα!

Σου ζήτησαν αυτόγραφο;

Μου ζητούν καμιά φορά θεατές στο θέατρο. Προτιμώ πάντα να γράφω μια ευχή πάνω στο πρόγραμμα ή στο φυλλάδιο της παράστασης. Έτσι, για να ’χει ένα κάποιο νόημα ενθυμίου για τον κάθε άνθρωπο που μας τιμά με την παρουσία του στο θέατρο.

Ευχήθηκες κάτι τρελό;

Πριν από κάποια χρόνια, στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης, ευχήθηκα κάτι θεότρελο: Να έχω κάποια στιγμή την ευθύνη και την καλλιτεχνική διεύθυνση ενός θεάτρου. Το 2016 το όνειρο αυτό πραγματοποιήθηκε με το θέατρο Άλφα.

Βγήκες μόνος σου σε κάποιο μπαρ;

Μετά από δεκάωρο γύρισμα και καπάκι εξάωρη πρόβα. Έπρεπε κάπως να αδειάσει το κεφάλι μου. Πήγα στον Μαύρο Γάτο στα Εξάρχεια, το αγαπημένο μου μπαρ στην Αθήνα. Ήπια ένα τζινάκι κι έφυγα για ύπνο.

Είπες μια έξυπνη δικαιολογία για να αποφύγεις να πας κάπου;

Έχω μια παθολογική ειλικρίνεια στην προσωπική μου ζωή. Λέω την αλήθεια! Βέβαια, επειδή είμαι ακραία αφηρημένος, συχνά η ίδια η αλήθεια δεν γίνεται πιστευτή. Προχθές ακύρωσα μια συνάντηση λέγοντας «Συγγνώμη, αλλά είχα ξεχάσει πως πετάω το πρωί για το Βερολίνο». Κι έλεγα αλήθεια, άντε όμως να με πιστέψουν!

Ήρθες αντιμέτωπος με έναν φόβο σου;

Αυτή τη στιγμή σου μιλάω και ετοιμάζομαι να μπω στο αεροπλάνο της επιστροφής από το Βερολίνο. Φοβάμαι τα αεροπλάνα φρικωδώς.

Πηγή: People