Για την περιπέτεια της με τον καρκίνο του μαστού μίλησε η Μαρία Χούκλη και έστειλε το δικό της δυνατό μήνυμα για την ασθένεια.

Η γνωστή δημοσιογράφος μοιράστηκε την προσωπική της μαρτυρία στο 6ο Πανελλήνιο Φόρουμ με τίτλο «Γυναίκες στην Ογκολογία: Διευρύνοντας τα Σύνορα» και το απόσπασμα προβλήθηκε στην εκπομπή το «Πρω1νό». Ανάμεσα σε άλλα συγκλονιστικά, η Μαρία Χούκλη αποκάλυψε ότι ακόμα και σήμερα, 17 χρόνια μετά την περιπέτειά της, έχει αγωνία όταν πάει να κάνει εξετάσεις και τόνισε ότι « Ο καρκίνος σε αλλάξει, και προς το καλύτερο και προς το χειρότερο. Μαθαίνεις, όμως, να εκτιμάς τα καλά πράγματα».

«Θυμάμαι έκλαιγα για ώρες. Φρόντισα, όμως, να μην κλειστώ στο σπίτι μου. Να μη νιώσω άρρωστη ακόμη και όταν ήμουν πολύ άρρωστη. Γιατί πίστευα με αυτό τον τρόπο ότι κοροϊδεύω τον καρκίνο. Συνέχισα κανονικά την επαγγελματική μου δραστηριότητα και την κοινωνική μου ζωή. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Δεκαεπτά χρόνια πέρασαν και ακόμη είμαι αγχωμένη όταν έρχεται η ώρα για το τσεκ απ. Στο μυαλό μας να μην έχουμε την εντύπωση ότι καρκίνος ίσον θάνατος. Δεν είναι έτσι», είπε.

Στην ίδια εκδήλωση μίλησαν για την εμπειρία τους με το καρκίνο του μαστού και οι δημοσιογράφοι Ρέα Βιτάλη και Μάγια Τσόκλη. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη.

View this post on Instagram

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη είχα την τιμή να συντονισω μια σπάνια και πολυ ιδιαιτερη συζήτηση. Μαρια Χουκλη, Μαγια Τσοκλη και Ρεα Βιτάλη μοιράστηκαν ανοιχτά την κοινή τους εμπειρία του καρκίνου με ένα στόχο: Να δώσουν θάρρος και δύναμη σε όλες τις γυναικες που περνούν την ίδια δοκιμασία. Συγχαρητήρια στις «Γυναικες στην Ογκολογία» για αυτή τη μοναδική ευκαιρία. #women4oncology #cancer #fightcancer #discussion #prevention #skg

A post shared by Sia Kossioni (@siakossioni) on

Δείτε το απόσπασμα με τη μαρτυρία της Μαρίας Χούκλη στο video παραπάνω.