Η Κατερίνα και ο Κρατερός. Ο Κρατερός και η Κατερίνα. Πρόκειται για δύο ιδιαίτερους κατ’ εμέ ανθρώπους, διότι δεν έχουν καμία σχέση με τους υπόλοιπους παρουσιαστές της ελληνικής τηλεόρασης. Δεν θα τους δεις ποτέ σε καλέσματα, σε κοσμικά events. Κι αυτό όχι απαραίτητα γιατί είναι γονείς και δεν έχουν χρόνο. Απλά γιατί ίσως αυτό να μην ταιριάζει με τον δικό τους τρόπο ζωής. Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από την τελευταία μας συνάντηση και τους βλέπω ανανεωμένους, όμορφους και δροσερούς.

«Έχουν περάσει κοντά δυο χρόνια από την περιπέτεια που είχα με την υγεία μου και σαφώς νιώθω πολύ καλύτερα. Δεν έχει καμία σχέση το πώς ήμουν με το πώς είμαι. Εκτός των άλλων, έχω δημιουργήσει έναν δικό μου χώρο σεμιναρίων, τέχνης, πολιτισμού, επικοινωνίας και έκφρασης, ενώ φέτος κάνω και θέατρο. Είχα ιδιαίτερη λαχτάρα να ξαναβρεθούμε επί σκηνής με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη» εξηγεί ο Κρατερός, ο οποίος παράλληλα πρωταγωνιστεί στην παράσταση Προσοχή, ο Φίλος Δαγκώνει στο θέατρο Ζίνα, με τις Ευαγγελία Μουμούρη και Ναταλία Δραγούμη.

«Φέτος διανύουμε την τρίτη σεζόν με την εκπομπή και νομίζω πως έχουμε βρει πια τα πατήματά μας. Κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια μαζί με όλους τους συντελεστές της εκπομπής, του σταθμού και της εταιρείας παραγωγής με πάρα πολλή αγάπη και ζούμε όλοι μαζί ενωμένοι ωραίες στιγμές. Πηγαίνουμε στη δουλειά μας με κέφι κι αυτό σε καθησυχάζει, ειδικά όταν είσαι ένας επαγγελματίας που έχει πίσω του μια οικογένεια.

Πάντα ήταν σημαντικό, αλλά ειδικά τις μέρες που διανύουμε. Επιπλέον, τα παιδιά μας μεγαλώνουν και βρίσκουμε τους ρυθμούς μας. Ο Αρίωνας είναι 3,5 ετών και η Αέλια 8,5 ετών. Είμαι μια full time μαμά. Λόγω του προγράμματος του Κρατερού, η ζωή μου είναι πολύ συγκεκριμένη, γιατί επί της ουσίας είμαι πάνω από τα παιδιά. Παράλληλα, όμως, είμαι πολύ ευτυχής για το πώς έχουν έρθει τα πράγματα στη ζωή μας» συμπληρώνει η Κατερίνα.

– Πώς βλέπετε τα πράγματα στην πρωινή ζώνη; Μολονότι έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τις πρεμιέρες των εκπομπών, δεν έχει κάτσει η μπίλια, με αποτέλεσμα η θέση της πρωτιάς να αλλάζει χέρια κάθε εβδομάδα.

Κατερίνα: Καταρχάς και μόνο που λέμε ότι δεν έχει κάτσει η μπίλια στην πρωινή ζώνη, αυτό από μόνο του είναι μια μεγάλη επιτυχία για το πρωινό του Star, το οποίο ξεκίνησε πριν από δυόμισι χρόνια. Για πολλά χρόνια το Star δεν είχε πρωινή ψυχαγωγική ζώνη. Από τη στιγμή που το κανάλι αποφάσισε να ενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη ζώνη και σε δυόμισι χρόνια έχουμε αυτά τα αποτελέσματα, νομίζω πως από μόνο του όλο αυτό μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση.

Στην τηλεόραση ποτέ δεν μπορεί να είσαι σε θέση να γνωρίζεις πώς θα πάει ένα πρόγραμμα και να προσυπογράψεις τι θα γίνει. Εμείς ξεκινήσαμε την πρώτη χρονιά και η εκπομπή πήγε πολύ καλά. Τη δεύτερη χρονιά πήγε ακόμα καλύτερα. Και αυτή τη σεζόν που διανύουμε τώρα βρισκόμαστε σε συνεχή ανοδική πορεία. Είμαστε χαρούμενοι, διότι η προσπάθειά μας έχει την σπουδαία ανταπόκριση του τηλεοπτικού κοινού. Ενός τηλεοπτικού κοινού που αγαπάμε πολύ και το ευχαριστούμε στο τέλος κάθε εκπομπής για τη στήριξη και την αγάπη που μας δείχνει.

– Με την ομάδα της εκπομπής έχετε φιλικές σχέσεις; Θα βγείτε μαζί έξω;

Κατερίνα: Εδώ δεν βγαίνουμε καλά καλά μόνοι μας. (γέλια)

Κρατερός: Έχουμε ακριβώς αυτή τη διάθεση που λες, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τρόπος να συμβεί αυτό, διότι έχουμε μικρά παιδιά, ξυπνάμε από τα χαράματα και ύστερα, εκτός από τις τηλεοπτικές μου υποχρεώσεις, από Τετάρτη έως Κυριακή έχω συνεχώς παραστάσεις. Η έγνοια μου είναι να τελειώσω το θέατρο και να πάω στο σπίτι μου να κοιμηθώ. Το ξενύχτι υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο.

Σε αυτό το σημείο θέλω να πω ένα μεγάλο συγγνώμη στους συναδέλφους που δεν μπορώ να πηγαίνω να τους βλέπω στις επίσημες παραστάσεις. Θέλω πολύ να τους δω και να τους τιμήσω, αλλά δεν γίνεται, διότι αν ξενυχτήσω αυτό θα με επιβαρύνει για όλη την υπόλοιπη εβδομάδα. Επιπλέον, η τρίωρη καθημερινή εκπομπή που κάνουμε είναι για μένα σαν να κάνω μια παράσταση. Οπότε, δεν βγαίνει.

Κατερίνα: Μπορεί να μην υπάρχει η δυνατότητα να βγαίνουμε με τους συνεργάτες μας, αλλά είμαστε πάντα δίπλα τους και με τη σειρά τους είναι κι εκείνοι δίπλα μας. Είμαστε ενωμένοι, αγαπημένοι και σεβόμαστε βαθειά ο ένας τον άλλον. Όταν ο Κρατερός έκανε παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, ήρθαν όλοι και αυτό ήταν πολύ συγκινητικό.

Κρατερός: Όπως και στα εγκαίνια του χώρου μου στα Βριλήσσια. Πέρα από συνεργάτες, είμαστε υποστηρικτικοί ο ένας με τον άλλο. Όσον αφορά το θέμα της διασκέδασης, πρέπει να σου πω ότι με τους φίλους μου βγήκα βράδυ έξω αφού η Αέλια είχε γίνει 6 ετών. Κι αυτό γιατί και πάλι είχα παραστάσεις στο θέατρο και δεν προλάβαινα.

Κατερίνα: Εγώ έκανα πάρα πολύ καιρό να ξεμυτίσω από το σπίτι όταν έκανα την Αέλια. Προσπαθούσαν να με βγάλουν έξω με το ζόρι!

Κρατερός: Είχα πάρει τις φίλες της τηλέφωνο και τους είχα πει «Ελάτε να την πάρετε να πάτε μια βόλτα να πιείτε έναν καφέ».

– Λένε πως όσο μεγαλώνουμε είναι απαραίτητο να βρίσκουμε ελεύθερο χρόνο. Εσείς δεν διεκδικείτε τον ελεύθερο χρόνο σας για εσάς και τα παιδιά σας;

Κατερίνα: Εμείς ως ζευγάρι θεωρούμε ότι τον ελεύθερο χρόνο μας πρέπει να τον αφιερώνουμε στα παιδιά μας. Δεδομένου πως αφιερώσαμε αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο μας στην Αέλια και στο μεγάλωμά της, θέλουμε να κάνουμε το ίδιο και με τον Αρίωνα, ο οποίος έχει πλήρη αντίληψη τι συμβαίνει. Επίσης έχει καταλάβει πως έχει μεγαλώσει η Αέλια και διεκδικεί με τον τρόπο του πράγματα.

Κρατερός: Τα παιδιά μας βρίσκονται σε μια ηλικία που τώρα δεν μπορούν να κάνουν πράγματα μαζί. Η Αέλια είναι αρκετά μεγάλη σε σχέση με τον Αρίωνα. Σε έναν χρόνο θα είναι πιο εύκολη η παρέα μεταξύ τους. Ο Αρίωνας θαυμάζει και λατρεύει την Αέλια. Είναι η θεά του και θέλει να κάνει ό,τι κι εκείνη: Να τραγουδάει, να χορεύει και να κάνει ό,τι ακριβώς εκείνη. Φέτος ο Αρίωνας πήγε για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό και σιγά σιγά θα ξεκινήσει κι αυτός να έχει τις παρέες και τους φίλους του. Να έχει με λίγα λόγια τον δικό του μικρόκοσμο, πέρα από την οικογένεια, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

– Μια και σε λίγες μέρες θα αλλάξει ο χρόνος, θέλω να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν. Το 2009 ξεκίνησε η σχέση σας και έχετε συμπληρώσει δέκα χρόνια κοινής ζωής. Πώς κύλησαν αυτά τα χρόνια και πώς επηρέασαν τη ζωή σας;

Κατερίνα: Αυτά τα δέκα χρόνια έχουν φέρει κοινά πράγματα και στους δυο μας, αλλά πάνω από όλα, τα παιδιά μας. Φαντάσου πως από τα δέκα χρόνια, τα οκτώμισι είμαστε μαζί ως γονείς.

Κρατερός: Στις αρχές του 2009 γνωριστήκαμε, το 2011 παντρευτήκαμε και το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου γεννήθηκε η Αέλια. Όπως καταλαβαίνεις, η σχέση μας ξεκίνησε με παιδί! Ήμασταν πολύ λίγο χρονικό διάστημα μόνοι μας.

Κατερίνα: Ισχύει. Πέρα από αυτό, με τον Κρατερό συνεργαζόμαστε στη δουλειά εδώ και έξι χρόνια. Είναι απίστευτο πώς φέρνει η ζωή κάποια πράγματα.

– Πώς είναι για ένα ζευγάρι να είναι μαζί και στο σπίτι αλλά και στη δουλειά;

Κρατερός: Όταν οι άνθρωποι δουλεύουν πάρα πολύ, είναι μαζί αλλά δεν είναι κιόλας.

Κατερίνα: Αυτά τα χρόνια που είμαστε μαζί αισθάνομαι σαν να έχουν περάσει πάρα πολύ γρήγορα.

Κρατερός: Υπάρχουν στιγμές που αισθάνεσαι πως έχουν περάσει πολύ γρήγορα. Υπάρχουν, όμως, και στιγμές που αν καθίσεις και το σκεφτείς, θα τα καταλάβεις διαφορετικά αυτά τα χρόνια. Το 2020 κλείνω 30 χρόνια ως ηθοποιός. Σ’ το λέω και νομίζω πως μιλάω για κάποιον άλλο! Αν σταθώ, όμως, να θυμηθώ τι έχω κάνει και με ποιους ηθοποιούς έχω συνεργαστεί, θα τα θυμηθώ τα χρόνια. Έτσι ακριβώς είναι και οι σχέσεις.

– Σε αυτά τα δέκα χρόνια η σχέση σας δοκιμάστηκε; Αντιμετωπίσατε κρίσιμες και κομβικές στιγμές;

Κατερίνα: Έχουμε περάσει πολύ δύσκολες στιγμές με τον Κρατερό. Σε αυτά τα χρόνια που πέρασαν από την αρχή της σχέσης μας δεν ήταν όλα ρόδινα. Όταν λοιπόν αυτό συμβαίνει, δεν είναι δυνατόν να μην επηρεαστείς. Μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια έχασα τον μπαμπά μου και σαφώς ήρθα αντιμέτωπη με διάφορες δυσκολίες.

Κρατερός: Εγώ έχω μια συγκεκριμένη άποψη για τις δυσκολίες, που όσο μεγαλώνω εδραιώνεται ακόμα πιο πολύ στην ψυχοσύνθεσή μου. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι παρών σε αυτές. Επίσης να είσαι καθαρός μέσα σου και να έχεις αγάπη. Με αυτή τη συνθήκη μπορείς να αντιμετωπίσεις πολλές καταστάσεις. Σίγουρα, δεν μπορείς να προβλέψεις τα πάντα. Οπότε δεν έχει και νόημα να έχεις αγωνία για τα πάντα.

Όταν λοιπόν είσαι παρών στις καταστάσεις, βρίσκεις τις λύσεις. Η δυσκολία είναι να είσαι παρών και να μη σφίγγεται η ψυχή σου. Να μη σε πιάνει φόβος, να μη σε πιάνει λύπη και να μην παρασύρεσαι από μεγάλη χαρά. Με λίγα λόγια, να υπάρχει μια ισορροπία, μια ψυχραιμία και μια ηρεμία. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να έχεις ένα πιο καθαρό μυαλό. Αυτό που μου έμαθε η ζωή είναι πως πρέπει να εκτιμάμε αυτά που έχουμε, να μη θεωρούμε τίποτα δεδομένο, να νιώθουμε την αγάπη μέσα μας και να τη μοιραζόμαστε.

– Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που ο κόσμος μοιράζει αγάπη. Πώς ήταν τα δικά σας πρώτα Χριστούγεννα;

Κρατερός: Θα σου πω ότι τα πιο όμορφα Χριστούγεννα για εμάς ήταν αυτά του 2011, όταν η Αέλια ήταν 3 μηνών. Ήταν ένα ορόσημο για μας.

Κατερίνα: Όταν μιλάμε για Χριστούγεννα, πάντα έχω μια συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό μου: Η Αέλια είναι 3 μηνών, υπάρχει κόσμος στο σπίτι που στολίζει το δέντρο. Εγώ δεν συμμετέχω στον στολισμό, επειδή την κρατάω στην αγκαλιά μου. Τα Χριστούγεννα τα θυμάμαι πάντα στο σπίτι μας με την οικογένεια και τους φίλους μας.

– Στο σπίτι ποιος μαγειρεύει για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν;

Κρατερός: Η Κατερίνα από το πρωί! Πλάκα κάνω φυσικά, και είναι κάτι για το οποίο την πειράζουμε χρόνια. Η αλήθεια είναι πως δεν προλαβαίνουμε, οπότε το μαγείρεμα το αναλαμβάνει η πεθερά μου και κάποιες φορές ο πατέρας μου.

Κατερίνα: Κάποιοι φίλοι φέρνουν και φαγητά! (γέλια) Τα Χριστούγεννα για μένα είναι μια οικογενειακή κατάσταση.

– Έχετε κάνει Χριστούγεννα στο εξωτερικό;

Κρατερός: Πριν από αρκετά χρόνια, το 2010, της είχα κάνει μια έκπληξη και πήγαμε για μία μέρα στη Ρώμη. Φύγαμε την παραμονή, κάναμε Χριστούγεννα εκεί και γυρίσαμε ανήμερα.

– Έκτοτε τα ταξίδια στο εξωτερικό περιορίστηκαν;

Κατερίνα: Όχι απλά περιορίστηκαν, αλλά δεν έχουμε ταξιδέψει από τότε στο εξωτερικό.

Κρατερός: Την πρώτη χρονιά που γίναμε γονείς δεν πήγαμε καν καλοκαιρινές διακοπές.

Κατερίνα: Μην του λες τέτοια, σε λίγο θα μας λυπηθεί. (γέλια)

– Είστε από τα ζευγάρια που κάνουν σχέδια για τη νέα χρονιά που έρχεται;

Κατερίνα: Από τότε που γεννήθηκα δεν με θυμάμαι να κάνω σχέδια. Όταν είχε τύχει να κάνω κάποια σχέδια, δεν πήγαν καλά. Οπότε αποφάσισα να πηγαίνω άνευ σχεδίου και να σχεδιάζω μέρα μέρα και βήμα βήμα την ζωή μου. Βλέπω που είμαι, που βρίσκομαι, κρίνω την κατάσταση και προχωράω πάντα, προσπαθώντας για το καλύτερο.

Κρατερός: Μέχρι τη δημιουργία του χώρου μου, του Modus Vivendi, δεν έκανα ποτέ σχέδια. Χρόνια έλεγα πως θέλω να φτιάξω έναν δικό μου χώρο, αλλά ποτέ δεν το ξεκινούσα. Κάποια στιγμή, και ειδικά μετά από την περιπέτεια με την υγεία μου, αποφάσισα να πραγματοποιήσω τη δημιουργία του συγκεκριμένου χώρου. Έχω σχέδια και βλέψεις για το Modus Vivendi. Αυτό, όμως, που με ενδιαφέρει περισσότερο από όλα είναι τα παιδιά μου και να καταφέρω να τους διασφαλίσω πέντε-έξι βασικά πράγματα.

– Η εκπομπή Στη Φωλιά των Κου Κου διανύει την τρίτη σεζόν και αναρωτιέμαι αν είναι μια εκπομπή που θα επιθυμούσατε να κάνατε μαζί για πολλά χρόνια ακόμα…

Κατερίνα: Όπως είπα και προηγουμένως, δεν μου αρέσει να κάνω σχέδια και δηλώσεις. Το μόνο που μπορώ να σου πω αυτή τη στιγμή είναι πως εννοείται ότι θα ήθελα να συνεχιστεί. Είναι δυνατόν να μην  επιθυμώ να συνεχιστεί μια τόσο επιτυχημένη τηλεοπτική συντροφιά;

– Δεδομένου πως δεν ξεκίνησες να ασχολείσαι με την τηλεόραση μαζί με τον Κρατερό, θα ήθελες κάποια στιγμή στο μέλλον να παρουσιάσεις κάτι μόνη σου;

Κρατερός: Βέβαια, αν εγώ κουραστώ και δεν αντέχω άλλο, τι θα κάνει; Θα σταματήσει τη δουλειά της;

Κατερίνα: Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια δεδομένη κατάσταση και μια εκπομπή που κάνει μεγάλη επιτυχία. Όταν κάτι πάει καλά, αισθάνομαι περιττό και αχάριστο να πω ότι θα ήθελα να κάνω κάτι μόνη μου. Από την άλλη, δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Όπως είπε και ο ίδιος ο Κρατερός πριν, μπορεί κάποια στιγμή να κουραστεί και όπως δεν ήμασταν μαζί πριν από έξι χρόνια στην τηλεόραση να πορευτώ και πάλι μόνη μου. Το παρόν, όμως, δείχνει πως όλα κυλούν πολύ όμορφα.

Κρατερός: Όταν πρωτοξεκίνησα να ασχολούμαι με την τηλεόραση, το είδα πολύ γοητευτικά και είπα «Πάμε να το δοκιμάσουμε». Κανείς από τους δυο μας δεν ήξερε μέχρι πού θα φτάσουμε. Τελικά φτάσαμε μέχρι εδώ. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον. Είμαι, όμως, της λογικής πως αφού κάτι μας πηγαίνει, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το αλλάξουμε.

– Κλείνοντας, θα ήθελα να μου δώσετε μια ευχή για το 2020.

Κατερίνα: Το μοναδικό πράγμα που σκέφτομαι είναι να είμαστε καλά στην υγεία μας και να μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας αυτό που έχουμε ονειρευτεί. Και να μην υπάρχουν δυστυχίες, σαν αυτές που ζουν πάρα πολλοί άνθρωποι.

Κρατερός: Πάνω από όλα και πριν από όλα θα ευχηθώ και εγώ να έχουμε υγεία, αγάπη, χαρά και συνείδηση της ύπαρξής μας!

* Φωτογραφίες: Στέφανος Παπαδόπουλος

Πηγή: People