Στα εφηβικά της χρόνια σιγοτραγουδούσε τις επιτυχίες της Britney Spears, ενώ μεγαλώνοντας διατήρησε τα μακριά ξανθά μαλλιά που θυμίζουν την ποπ τραγουδίστρια, κάνοντας συγχρόνως το κοινό να την αγαπήσει για την πηγαία τσαχπινιά της.

Αποχαιρετώντας μια επιτυχημένη επαγγελματική σεζόν στο πλευρό του Νίκου Οικονομόπουλου και λίγο πριν ξεκινήσει την καλοκαιρινή της περιοδεία, η Josephine εμφανίστηκε σε δύο από τα μεγαλύτερα μουσικά events, τα MAD VMA και το Colour Day Festival, ξεσηκώνοντας για ακόμα μία φορά τους παρευρισκομένους με το εκρηκτικό live act της: «Ετοιμάζομαι για την πρώτη μου περιοδεία και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Νιώθω ότι ο κόπος τόσων χρόνων ανταμείβεται και πραγματικά το ευχαριστιέμαι. Είναι πολλοί που με ρωτάνε “Διακοπές φέτος δεν θα κάνεις;” και όταν το ακούω συνειδητοποιώ ότι είναι το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί» εξηγεί και συνεχίζει: «Όταν ξεκίνησα, δεν περίμενα ότι θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα στην επαγγελματική μου ζωή. Σιγά σιγά, όμως, άρχισα να βάζω διάφορους στόχους και να τοποθετώ τον πήχη λίγο πιο ψηλά. Μπορώ να σου πω, μάλιστα, ότι πλέον δεν κάνω και μακροπρόθεσμα πλάνα, γιατί συνήθως δεν βγαίνουν και μετά απογοητεύομαι, οπότε κοιτάζω να βάζω στόχους εξαμήνου».

Στο εξωτερικό έζησε τα τέσσερα πρώτα χρόνια της ζωής της, για αυτό τον λόγο οι μνήμες δεν είναι έντονες. Μεγάλωσε στην Ελλάδα, πήγε όμως σε αμερικανικό σχολείο μαθαίνοντας τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα. Ο Γερμανός πατέρας της και η Λιβανέζα μητέρα της πήραν την απόφαση να μη βαφτίσουν τη μικρή Josephine, δίνοντάς της την ευκαιρία να επιλέξει η ίδια με το πέρασμα των χρόνων τη θρησκεία που την εκφράζει. «Οι γονείς μου έκριναν ότι ήταν σωστό να με αφήσουν να διαλέξω μόνη μου τη θρησκεία. Μου έκανε καλό γιατί πραγματικά κάθισα και διάβασα, έκανα κατήχηση κάποιους μήνες, πήγαινα κάθε μέρα στην εκκλησία και ανακάλυψα γιατί θα βαφτιστώ. Πολλά παιδιά δεν γνωρίζουν καθόλου γιατί ανήκουν, για παράδειγμα, στον χριστιανισμό ή σε κάποια άλλη θρησκεία. Στο σήμερα, βέβαια, σου λέω ότι, αν κάνω παιδιά, θα επιλέξω να βαφτιστούν μικρά. Εγώ πήγαινα σε international school, οπότε είμαι σίγουρη ότι υπήρχαν παιδιά από όλες τις θρησκείες. Δεν θυμάμαι να με απασχολούσε μικρή αυτό το θέμα, έχω όμως στο μυαλό μου τα καλοκαίρια που κατέβαινα Κρήτη και έλεγαν όλοι “Θα πάμε εκκλησία να κοινωνήσουμε”… Μόλις μάθαινε ο παπάς ότι δεν έχω βαφτιστεί, έλεγε ότι δεν γίνεται να κοινωνήσω και εκεί άρχισα να αναρωτιέμαι “Γιατί εγώ δεν μπορώ;”».

Η βάφτισή της πριν από ενάμιση χρόνο ως χριστιανή ορθόδοξη της έδωσε μια νέα ώθηση. «Οι εποχές έχουν αλλάξει. Ο κόσμος δεν πιστεύει, εγώ όμως είχα ανάγκη να πιστέψω σε κάτι για να πάρω δύναμη. Από την ημέρα που βαφτίστηκα νιώθω ότι άλλαξε όλη η ψυχοσύνθεσή μου. Έφυγαν οι φοβίες μου και ηρέμησα» εξομολογείται και προσθέτει: «Φοβόμουν, με έπιαναν κρίσεις πανικού πριν βγω στη σκηνή, είχα ανασφάλειες, νόμιζα συνέχεια ότι κάτι κακό θα μου συμβεί. Αυτό άλλαξε. Με βοήθησε πολύ και η ψυχοθεραπεία που κάνω εδώ και πολλά χρόνια».

«Πρέπει να ανακαλύψεις τρόπους για να δυναμώσεις μόνος σου»

Το θέμα της βάφτισης δεν ήταν το μόνο που την ταλαιπωρούσε ως παιδί, αφού σε ηλικία 9 ετών η Josephine κλήθηκε να αντιμετωπίσει ψυχολογικά τον χωρισμό των γονιών της. «Πιστεύω ότι για κανένα παιδί δεν είναι εύκολη αυτή η διαδικασία. Με τη σειρά τους οι γονείς πρέπει να προσέξουν πολύ πώς θα χειριστούν τον χωρισμό. Είναι κάτι που με σημάδεψε, δεν στάθηκα όμως τόσο στον χωρισμό, γιατί θυμάμαι να λέω από μικρή “Αφού δεν θέλουν να είναι μαζί, καλά κάνουν και χωρίζουν”. Το δύσκολο της υπόθεσης είναι πώς αντιλαμβάνεται το παιδί την αγάπη μετά τον χωρισμό και σε βάθος χρόνου πώς τη μεταφράζει στη σχέση του. Έπειτα από πολλή δουλειά με τον εαυτό μου κατάλαβα ότι δεν πρέπει να ψάχνεις να βρεις έναν άνθρωπο προκειμένου να νιώσεις ασφαλής ή σίγουρος, αλλά πρέπει να ανακαλύψεις τους τρόπους για να δυναμώσεις μόνος σου».

Μπορεί στο εργασιακό της περιβάλλον συχνά να επικρατούν η καχυποψία και ο ανταγωνισμός, ωστόσο η ίδια έχει καταφέρει να διατηρήσει την αθωότητα που τη χαρακτηρίζει. «Έχω βιώσει περιστατικά αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά μπορώ να σου πω ότι εμένα όλα αυτά με βοηθούν να προχωρήσω μπροστά».

Επενδύει στις ανθρώπινες σχέσεις, είναι δοτική και συγχρόνως ένας πολύ καλός συνομιλητής. Έχει κάποιες επαγγελματικές και προσωπικές σταθερές στη ζωή της. Η Κόνι Μεταξά ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. «Με την Κόνι κάναμε μαζί γιόγκα. Εκεί γνωριστήκαμε και από τότε είμαστε αυτοκόλλητες» δηλώνει. «Ήμασταν μικρές τότε και δεν γνωρίζαμε καθόλου η μία την άλλη. Εγώ μόλις είχα ξεκινήσει να τραγουδάω και η Κόνι εκείνη την περίοδο είχε επιστρέψει από την Αμερική». Τη ρωτάω αν ποτέ τρύπωσε στη σχέση τους η ζήλια και φαίνεται κατηγορηματική. «Ο καθένας χαράζει τη δική του πορεία. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα η μία από την άλλη. Δεν λειτουργώ έτσι στις φιλίες μου».

«Η προσωπική μου ζωή είναι σε δεύτερη μοίρα»

Δεν είναι λίγες οι φορές που η προσωπική της ζωή έχει δει το φως της δημοσιότητας, κάτι που μπορεί να μην ενοχλεί την ίδια, αλλά, όπως εξηγεί, «Τις πιο πολλές φορές ο άνθρωπος που έχω δίπλα μου δεν είναι OK με αυτό ή δεν είναι εντάξει η οικογένειά του. Εγώ το έχω συνηθίσει γιατί είναι η δουλειά και η πραγματικότητά μου. Όταν όμως έχεις έναν άνθρωπο που δεν είναι συνηθισμένος να βλέπει τον εαυτό του στα περιοδικά, εκεί ξεκινούν τα προβλήματα. Δεν είναι κάτι που εγώ το θέλω, δηλαδή δεν θα πω ότι “Έκανα μια σχέση και ελάτε να με φωτογραφίσετε”, αλλά δεν θα αλλάξω και το πρόγραμμά μου. Θα πάω για καφέ με τον σύντροφό μου, όπως όλα τα φυσιολογικά ζευγάρια. Δεν θα του πω “Να μην πάμε εκεί γιατί μπορεί να έχει παπαράτσι”. Δεν θέλω να μπαίνω σε αυτό το τριπάκι».

Αυτή την περίοδο είναι μόνη της, έχοντας επιλέξει να αφιερωθεί στα επαγγελματικά της: «Μετά την τελευταία μου σχέση επέλεξα να μείνω μόνη για να βρω τον εαυτό μου. Αυτή, λοιπόν, είναι μια περίοδος που απολαμβάνω γιατί ανακαλύπτω τι συμβαίνει μέσα μου και… το έχω ρίξει στη δουλειά. Η προσωπική μου ζωή είναι σε δεύτερη μοίρα» δηλώνει και συνεχίζει γελώντας: «Θυμάμαι όταν τελείωσα το σχολείο έλεγα με τη φίλη μου ότι έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας για να γνωρίσουμε κάποιον και να παντρευτούμε. Μετά τα 23 λέγαμε ότι έχουμε δύο χρόνια… Τώρα έχουμε σταματήσει να το κάνουμε αυτό».

Μεγαλώνοντας νιώθει ότι πατάει γερά στα πόδια της και ξέρει πλέον τι ζητάει από μια σχέση. Δεν αντέχει τη ζήλια και την καταπίεση και θέλει να υπάρχει εμπιστοσύνη. Δεν διστάζει παρ’ όλα αυτά να παραδεχτεί πως στο παρελθόν έχει μπει στη διαδικασία να ψάξει το κινητό του συντρόφου της: «Του το έχω πει και τσακωθήκαμε. Βέβαια, και οι άντρες ψάχνουν. Εμένα μου τα έψαχναν πάντα, οπότε είναι ψέμα ότι κυρίως οι γυναίκες μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία».

Μπορεί ο λογαριασμός της στο Instagram να μετράει πολλές χιλιάδες followers, αναδεικνύοντάς την αυτομάτως σε influencer, η ίδια όμως φαίνεται να αδιαφορεί πλέον για οτιδήποτε δεν σχετίζεται με τη δουλειά της. «Έχω βαρεθεί πολύ με το Instagram, έχω σβήσει πολλές φωτογραφίες γιατί με κούρασε όλο αυτό. Θέλω να επικεντρωθώ στο τραγούδι». Αν και έχει παραδεχτεί την πλαστική επέμβαση που έκανε σε μικρότερη ηλικία στη μύτη, πλέον ξεκαθαρίζει: «Δεν θα έκανα τίποτα άλλο στον εαυτό μου. Πρέπει να σταματήσουν οι γυναίκες τις επεμβάσεις γιατί γίνονται όλες ίδιες κι αυτό έχει να κάνει με την ανασφάλειά μας. Ο κόσμος βλέπει διαρκώς κάτι που είναι ψεύτικο. Το Instagram μας έχει επηρεάσει πολύ. Νομίζουμε όλες ότι πρέπει να είμαστε μοντέλα για τα social media. Ζούμε σε μια εποχή που έχουν ισοπεδωθεί όλα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όμως είναι ότι για να είμαστε ευτυχισμένοι πρέπει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας».

Πηγή: People