Από μικρή ήθελε να παντρευτεί τον πρίγκιπα του παραμυθιού. Ο δικός της πρίγκιπας μπορεί να μη δαμάζει άλογα, αλλά είναι ο βασιλιάς των κρίκων και ένας άνθρωπος που αισθάνεται την απόλυτη ασφάλεια όταν είναι πλάι του. Η Βασιλική Μιλλούση μιλάει για τον Λευτέρη Πετρούνια, τη φιλία τους που εξελίχθηκε σε έναν αμοιβαίο έρωτα, αλλά και την απόφασή τους να φέρουν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί.

Μολονότι έχω ακούσει και έχω διαβάσει πολλά για εκείνη, δεν έτυχε να τη γνωρίσω από κοντά, μέχρι τη μέρα που εμφανίστηκε στη φωτογράφιση για το περιοδικό. Κι εκεί, είδα μια γυναίκα ήρεμη, χαμογελαστή, που απέπνεε έναν δυναμισμό και μια ζεστασιά. Και φυσικά τη γλυκύτητα της προσμονής, μια και διανύει την 36η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της.

«Όντως, διανύω μια περίοδο ηρεμίας αλλά και ιδιαίτερης προσαρμογής. Όλοι μου λένε πως η εγκυμοσύνη είναι η πιο όμορφη περίοδος μιας γυναίκας. Θα συμφωνήσω μέχρι ενός σημείου. Είναι μαγικό αυτό που συμβαίνει μέσα μου, διότι δημιουργείται μια νέα ζωή. Ειδικά από ένα σημείο και μετά, νιώθεις τις κινήσεις του μωρού και είναι κάτι συναρπαστικό. Επιπλέον, όλοι που βρίσκονται γύρω σου σε προσέχουν πολύ. Ακόμα και οι άνθρωποι που δεν γνωρίζεις στον δρόμο.

Κατά τα άλλα, δεν θα σου έλεγα πως είναι μια ιδιαίτερα εύκολη περίοδος για μια γυναίκα. Στη δική μου περίπτωση, πέρασα αρκετά ζόρια, από την άποψη πως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες είχα πολλές ναυτίες, εμετούς και ταλαιπωρήθηκα αρκετά. Οπότε, ίσως και να μην την απόλαυσα τόσο όσο θα ήθελα» εξομολογείται στο People.

«Η περίοδος της εγκυμοσύνης δένει το ζευγάρι»

Η ψυχολογία μιας εγκυμονούσας σίγουρα έχει πολλές διακυμάνσεις, ενώ η υποστήριξη του συντρόφου παίζει καταλυτικό ρόλο στη διάθεσή της. Σε αυτό συμφωνεί η Βασιλική, η οποία όταν μιλάει για τον άνθρωπό της, τον Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια, λάμπει από ευτυχία. «Είναι υπέροχο αυτό που ζω με τον Λευτέρη. Η αλήθεια είναι πως στο μεγαλύτερο διάστημα της εγκυμοσύνης μου είχε προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οπότε, ήταν λογικό να μην το ζήσει όσο θα ήθελε και περιμέναμε πώς και πώς να επιστρέψει ώστε να ζήσουμε μαζί τον τελευταίο μήνα της κύησης.

Παρ’ όλα αυτά, είναι πολύ τρυφερός και μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι η περίοδος της εγκυμοσύνης δένει το ζευγάρι πάρα πολύ. Και εμείς είμαστε σε αυτή τη φάση». Η επιλογή της Βασιλικής και του Λευτέρη να γίνουν γονείς ήταν μια συνειδητή επιλογή, καθώς η εγκυμοσύνη της δεν προέκυψε χωρίς εκείνοι να την επιδιώξουν. «Σαφώς, δεν ήταν κάτι που έτυχε. Ωστόσο ακόμα και να πεις ότι θέλεις να κάνεις ένα παιδί, αυτό δεν σημαίνει ότι θα έρθει αμέσως.

Σε εμάς –και είμαι πολύ ευγνώμων γι’ αυτό– ήρθε όταν ήμασταν έτοιμοι και οι δύο. Το μωράκι μας ήρθε με τη σειρά που έπρεπε. Σταμάτησα τη γυμναστική, στη συνέχεια είπαμε με τον Λευτέρη πως θέλουμε να δημιουργήσουμε οικογένεια και πολύ χαλαρά ξεκίνησε όλο αυτό χωρίς καθόλου άγχος και στρες. Πλέον, είμαι πεπεισμένη πως όταν ένα ζευγάρι αγχωθεί για να αποκτήσει παιδί, θα δυσκολευτεί. Σε εμάς δεν υπήρχε καθόλου ο παράγοντας «άγχος». Γι’ αυτό και η εγκυμοσύνη συνέβη σχετικά γρήγορα» λέει με ειλικρίνεια.

«Πριν γίνουμε ζευγάρι με τον Λευτέρη, ήμασταν φίλοι»

Θέλοντας να κάνουμε ένα flashback της γνωριμίας τους, της ζητώ να μου περιγράψει το δικό τους love story και το πώς ήρθε κοντά ο ένας στον άλλο. «Με τον Λευτέρη βρισκόμασταν συνεχώς μέσα σε ένα γυμναστήριο. Ήμασταν και οι δυο αθλητές, οπότε δεν ήταν πολύ δύσκολο να έρθουμε κοντά και να δημιουργηθεί ένα love story. Στα γυμναστήρια περάσαμε μαζί πολύ χρόνο και πολλές έντονες συγκινήσεις, είτε θετικές είτε αρνητικές. Επίσης, είχαμε και έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας, όπως και κοινό πρόγραμμα στην καθημερινότητά μας.

Πριν γίνουμε ζευγάρι με τον Λευτέρη, ήμασταν φίλοι. Τον γνωρίζω πάνω από δέκα χρόνια, παρέα κάναμε τα τελευταία χρόνια και ξεκινήσαμε να είμαστε μαζί ύστερα από κάποιες συγκυρίες. Υπήρξε μια περίοδος που βίωνα μια δύσκολη κατάσταση στην προσωπική μου ζωή και έτυχε σε αυτό το διάστημα να πηγαίνουμε μαζί σε κάποια αθλητικά gala και grand prix που ήμασταν μόνο οι δυο μας. Κι έτσι ήρθαμε πιο κοντά και γίναμε ζευγάρι» αποκαλύπτει η Βασιλική. Σε λίγο καιρό συμπληρώνουν έξι χρόνια μαζί. Μέσα σε αυτά τα έξι χρόνια υπήρξε ένα διάστημα που είχαν χωρίσει, κάτι που παραδέχτηκε δημόσια σε συνέντευξή της.

«Σε όλες τις σχέσεις υπάρχουν σκαμπανεβάσματα και θεωρώ πως με αυτό τον τρόπο τεστάρονται για το αν αντέχουν στον χρόνο» συμπληρώνει η Βασιλική και συνεχίζει: «Είχαμε κάνει ένα διάλειμμα στη σχέση μας λίγους μήνες πριν λάβω μέρος στο ριάλιτι επιβίωσης Nomads στον ΑΝΤ1. Νομίζω πως αυτό το διάστημα ήταν που μας ένωσε πιο πολύ, διότι συνειδητοποιήσαμε και οι δυο πως δεν μπορεί ο ένας χωρίς τον άλλο». Η Βασιλική αναχώρησε για το νησί Παλάουαν στις Φιλιππίνες τον Οκτώβριο του 2017, ενώ επέστρεψε στην Ελλάδα την ίδια χρονιά τα Χριστούγεννα. Τι γεύση της άφησε η συμμετοχή της στο Nomads;

«Η ωραία γεύση ήρθε όταν επέστρεψα στην Ελλάδα και ηρέμησα. Στο νησί ζορίστηκα αρκετά, όχι όσον αφορά τις κακουχίες που αντιμετωπίζαμε, αλλά λόγω της απουσίας των δικών μου ανθρώπων. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω πως η έλλειψη επικοινωνίας μαζί τους θα με ενοχλούσε τόσο πολύ κι αυτό γιατί είμαι ένας άνθρωπος που έφυγα πολύ νωρίς από το σπίτι.

Από 13 ετών μένω μόνη μου και μου έχει λείψει η οικογένεια. Οπότε, όσο ήμουν στο Nomads μου έλειπαν πολύ τόσο ο Λευτέρης όσο και οι γονείς μου και η αδελφή μου. Ο Λευτέρης δεν είναι μόνο ο άνθρωπός μου, η σχέση μου, ο άντρας της ζωής μου. Ήταν πάντα ο καλύτερός μου φίλος και μου έλειπε η συζήτηση μαζί του και οι συμβουλές του στους προβληματισμούς μου. Ακόμα και για τη συμμετοχή μου στο Nomads τον συμβουλεύτηκα πριν πάω.

Μάλιστα, με είχε παροτρύνει να το κάνω, διότι θεωρούσε πως είμαι εκ πεποιθήσεως ένα κορίτσι γλυκό, τρυφερό και όχι τόσο σκληραγωγημένο σε κακουχίες. Μου είχε πει να το δοκιμάσω, γιατί αυτό θα με δυνάμωνε ως άνθρωπο. Και είχε δίκιο, διότι πέρα από τις δυσκολίες της διαβίωσης, έπρεπε να συμβιώσω με άγνωστους ανθρώπους, κάτι που δεν ήταν εύκολο από πολλές απόψεις. Πλέον, μπορώ να σου πω ότι όντως η συμμετοχή μου στο Nomads με σκληραγώγησε».

«Από μικρή ήθελα να παντρευτώ τον πρίγκιπα του παραμυθιού»

Όσο ήταν στο Nomads, πέρασε αρκετό διάστημα και με τον εαυτό της. Σκέφτηκε πολλά πράγματα για εκείνη, τον άνθρωπό της, αλλά και το ενδεχόμενο της μητρότητας. «Επειδή μεγάλωσα σε μια δεμένη οικογένεια, από μικρή ήθελα να παντρευτώ τον πρίγκιπα του παραμυθιού και να κάνουμε μια όμορφη οικογένεια. Είμαι ρομαντική και λατρεύω τα παιδιά. Απλά δεν μου είχε βγει τόσο έντονα. Σε αυτό με βοήθησε πάρα πολύ ο Λευτέρης. Ουσιαστικά, με ενέπνευσε ώστε να κάνω μαζί του οικογένεια, να γίνω μαμά και να νιώσω ασφάλεια» λέει με ειλικρίνεια. Μια επίσης μοναδική στιγμή ανάμεσα σε ένα ζευγάρι είναι η ευχάριστη είδηση της εγκυμοσύνης, αλλά και ο τρόπος που το ανακοινώνει η γυναίκα στον σύντροφό της.

Πώς έγινε άραγε η ανακοίνωση στη δική τους περίπτωση; «Όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος, ο Λευτέρης έλειπε σε αγώνες. Ήταν Μάρτιος του 2019, και συγκεκριμένα το έμαθα δυο μέρες πριν επιστρέψει στην Ελλάδα. Φυσικά, δεν ήθελα να του το πω από το τηλέφωνο, αλλά όταν γυρίσει. Στην κουζίνα μας έχουμε έναν πίνακα που βάζουμε διάφορα σημειώματα. Εκεί κόλλησα και το τεστ εγκυμοσύνης και τον περίμενα να γυρίσει για να το δει. Μπήκε μέσα και η αλήθεια είναι πως δεν το είδε κατευθείαν. Κάποια στιγμή του λέω “Κάτι έχει ο πίνακας” αποκαλύπτει στο People. Το ευχάριστο νέο της εγκυμοσύνης, πέρα από τους γονείς τους, άργησαν να το ανακοινώσουν στο κοντινό περιβάλλον.

«Ήθελα να περάσει το πρώτο τρίμηνο, που θεωρείται και ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της εγκυμοσύνης, ώστε να το πω στους φίλους μας. Μάλιστα αυτό που λέγαμε και οι δυο είναι πως θα συμπεριφερόμαστε σαν να μην είμαι έγκυος, μέχρι να σιγουρευτούμε πως όλα θα πάνε καλά».

Λίγους μήνες ύστερα από το ευχάριστο νέο της εγκυμοσύνης, και συγκεκριμένα τον Ιούνιο, ο Λευτέρης και η Βασιλική παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο της Βούλας. Το ευχάριστο αυτό γεγονός αποφάσισε να μην το επικοινωνήσει στα media, παρά μόνο δυο εβδομάδες μετά, με μια φωτογραφία που ανέβασε η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ιnstagram.

«Είχα πάρει τόσο πολλή αγάπη από τον κόσμο, αλλά και από τα MME όταν έγινε γνωστό πως είμαι έγκυος, που δεν ήθελα να πω και να κάνω τίποτα παραπάνω. Εξάλλου το να επισημοποιήσεις τη σχέση σου ύστερα από μια εγκυμοσύνη είναι ένα φυσικό επακόλουθο. Αυτό, όμως, που θέλω να σου πω είναι ότι ύστερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Τόκιο το καλοκαίρι του 2020 σκοπεύουμε να κάνουμε αμέσως μετά θρησκευτικό γάμο και βάπτιση, ώστε να μοιραστούμε τη χαρά μας με συγγενείς, φίλους, αλλά και τον κόσμο που μας στηρίζει και μας αγαπά».

Όση ώρα μιλάμε, χαϊδεύει με τρυφερότητα την κοιλίτσα της και δείχνει να περιμένει με ανυπομονησία την έλευση της μπέμπας. Έτοιμος, όμως, είναι και ο μπαμπάς! «Ο Λευτέρης είναι πιο έτοιμος από μένα να γίνει γονέας. Με έχει εντυπωσιάσει. Άλλωστε κι εκείνος προέρχεται από μια δεμένη οικογένεια και έχουν μια εξαιρετική σχέση. Θεωρώ πως αυτό το δέσιμο της οικογένειας περνάει και στα παιδιά. Οπότε, αυτό και για τους δυο μας λειτούργησε θετικά όταν αποφασίσαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα στη σχέση μας».

«Είμαστε και οι δυο έντονοι χαρακτήρες»

Η σχέση της Βασιλικής και του Λευτέρη πέρασε από διάφορα στάδια και αναρωτιέμαι πώς είναι δυο φίλοι, που σίγουρα θα έχουν μοιραστεί προσωπικές τους στιγμές, να γίνονται ζευγάρι και παράλληλα να μπορούν να κρατήσουν τις ισορροπίες, από την άποψη ότι ήξεραν πολλά πράγματα ο ένας για τη ζωή του άλλου.

«Η αλήθεια είναι πως έχουμε μοιραστεί πολλά πράγματα για τις ζωές μας και τις προηγούμενες σχέσεις μας. Αυτό, όμως, δεν στάθηκε ποτέ αφορμή για να παρεξηγηθούμε. Από τη στιγμή που αποφασίσαμε πως είμαστε μαζί, η φιλική σχέση που είχαμε και οι εκμυστηρεύσεις μας δεν θα στέκονταν εμπόδιο. Και οι δυο είχαμε ως αρχή το εξής: Είμαστε μαζί και η ζωή μας ξεκινάει από εδώ και πέρα. Δεν αφήσαμε τίποτα να μπει ανάμεσά μας και με μεγάλο σεβασμό στο παρελθόν προχωρήσαμε με κοινό στόχο την ευτυχία μας» λέει με ειλικρίνεια. Όπως και με ειλικρίνεια μου απαντάει και για τη μικρή διαφορά ηλικίας που έχουν.

«Στην αρχή είχα έναν μικρό προβληματισμό και αυτό οφείλεται στη φιλική σχέση που είχαμε πριν, Όσο, όμως, τον γνώριζα καλύτερα, έβλεπα τον δυναμισμό που είχε σε όλο του το μεγαλείο. Όπως είναι leader στον αθλητισμό, έτσι είναι και στις σχέσεις με τους δικούς του ανθρώπους. Μπαίνει πάντα μπροστά για να τους προστατεύσει και να τους βοηθήσει.

Νιώθεις ασφάλεια άμα τον έχεις κοντά σου. Όταν ξεκίνησε η σχέση μας, ήμουν πάρα πολύ ερωτευμένη μαζί του, οπότε ο οποιοσδήποτε προβληματισμός εξαφανίστηκε εντελώς. Ύστερα από έξι χρόνια που είμαστε μαζί, εξακολουθώ να είμαι ερωτευμένη. Και αυτός ο έρωτας που νιώθω έχει γίνει ακόμα πιο βαθύς και ουσιαστικός».

Όλοι γνωρίζουμε πως ο Λευτέρης είναι χρυσός Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα των κρίκων, ενώ έχει αναδειχτεί τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Αυτό, όμως, που δεν γνωρίζουμε είναι το πώς είναι στην καθημερινότητά του. «Ο Λευτέρης είναι Τοξότης, εγώ Ταύρος, οπότε είναι ένας εκρηκτικός συνδυασμός. Τα συναισθήματά μας είναι πάντα στο μάξιμουμ. Σαφώς και θα τσακωθούμε στην καθημερινότητα, όπως και τα περισσότερα ζευγάρια. Είμαστε και οι δυο έντονοι χαρακτήρες. Το θετικό της υπόθεσης είναι πως οι τσακωμοί μας δεν έχουν διάρκεια. Λειτουργούμε με διαφορετικούς μηχανισμούς, αλλά λύνουμε πάντα γρήγορα τις οποιεσδήποτε διαφορές μπορεί να προκύψουν και προχωράμε μπροστά. Ο Λευτέρης είναι ιδιαίτερος άνθρωπος και απαιτητικός στον στόχο που έχει.

Συνεπώς, έχει κατά κάποιο τρόπο την απαίτηση οι κοντινοί του άνθρωποι, όπως η οικογένεια και οι φίλοι του, να τον βοηθούν με τον τρόπο τους να πετύχει αυτό τον στόχο. Ως αθλητής έχει αυτό που λέμε «τετράγωνη λογική» για το πώς πρέπει να γίνουν ορισμένα πράγματα. Έξω, όμως, από τον χώρο του αθλητισμού είναι ένας ευαίσθητος άνθρωπος που φροντίζει τους πάντες».

Πριν από έναν χρόνο περίπου, ο Λευτέρης υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο και, όπως ομολογεί και η ίδια η Βασιλική, αυτό το διάστημα ήταν δύσκολο για τον αθλητή. «Ήταν ένας χρόνος γεμάτος άγχος, αμφιβολίες και μεγάλη πίεση. Το συγκεκριμένο χειρουργείο ήταν σοβαρό, αν αναλογισθείς πως οι ώμοι στο αγώνισμα των κρίκων είναι πολύ σημαντικά “εργαλεία”. Μολονότι το ιατρικό team που ανέλαβε την περίπτωσή του ήταν εξαιρετικό, ταλαιπωρήθηκε πολύ κι αυτό διότι ο χρόνος αποκατάστασης ύστερα από την επέμβαση ήταν μεγαλύτερος από ό,τι περιμέναμε» εξομολογείται.

«Ο αθλητισμός δεν θα τελειώσει ποτέ για μένα»

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής που έγινε πριν από λίγες μέρες στη Στουτγκάρδη, ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν κατάφερε να πάρει την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του 2020. Ωστόσο, ο αθλητής θα έχει την ευκαιρία να προκριθεί, ύστερα από μια σειρά αγώνων, στις τέσσερις διοργανώσεις που απομένουν: τον Νοέμβριο στο Κότμπους της Γερμανίας, τον Φλεβάρη στη Μελβούρνη και τον Μάρτιο στο Μπακού και στην Ντόχα. Σε αυτές τις διοργανώσεις θα χρειαστεί να κερδίσει τουλάχιστον τρία χρυσά μετάλλια, ώστε να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς.

«Είναι μαχητής και πιστεύω πως θα κερδίσει την πρόκριση. Όλο αυτό που συνέβη του έδωσε δύναμη. Ο Λευτέρης είναι γεννημένος νικητής και θα τα καταφέρει» τονίζει η Βασιλική. Όση ώρα μιλάμε για τον Λευτέρη, συνειδητοποιώ πως η Βασιλική πονάει με τον πόνο του και χαίρεται με τη χαρά του. «Αυτό συμβαίνει και ισχύει και από τις δυο πλευρές. Από τη στιγμή που σταμάτησα με τον πρωταθλητισμό, αφοσιώθηκα στον δικό του στόχο, γιατί οι συνθήκες τον έκαναν δύσκολο». Τέλη Νοέμβρη αναμένεται να έρθει στον κόσμο η κορούλα τους, ενώ τον ίδιο μήνα θα γίνει και ο πρώτος σημαντικός αγώνας στο Κότμπους.

«Υπάρχει η πιθανότητα να λείπει όταν γεννήσω, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε. Μακάρι να είναι εδώ» συμπληρώνει. Πλέον έχει μπει στον μήνα της, η κοιλίτσα της έχει φουσκώσει για τα καλά και σκέφτομαι αν το κεφάλαιο «αθλητισμός και πρωταθλητισμός» έχει κλείσει πλέον για εκείνη. Όταν της το λέω, χαμογελάει πονηρά. «Ο αθλητισμός δεν θα τελειώσει ποτέ για μένα.

Όσον αφορά τον πρωταθλητισμό, έχω μια κρυφή σκέψη, διότι υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνω κάτι ύστερα από τη γέννηση του παιδιού και εφόσον περάσει ένα χρονικό διάστημα. Έχω μια πρόκληση με τον εαυτό μου, χωρίς να είμαι σίγουρη 100%. Η προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή είναι το μωρό μου. Θέλω να γεννηθεί με το καλό και να ζήσω όλο το διάστημα της μητρότητας, αλλά και του θηλασμού. Ειδικά τα πρώτα δυο χρόνια είναι πολύ σημαντικά και θέλω να το ζήσω όσο περισσότερο γίνεται».

* Φωτογραφίες: Στέφανος Παπαδόπουλος

Πηγή: People