Η Άννα Μπουρμά είναι ερμηνεύτρια και πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι «Κάνε Κάτι», το οποίο μας μεταφέρει στο μακρινό 2.153 μ.χ. Το συγκεκριμένο κομμάτι θα περιλαμβάνεται στον προσεχή δίσκο «Η Τέταρτη Εποχή» από τη Heaven Music. Πίσω στο 2019 τώρα, απαντά για τις τελευταίες φορές που έκανε κάτι χαρούμενο, όμορφο ή επικίνδυνο.

– Ένιωσες ευτυχισμένη;

Έχω πολλές στιγμές ευτυχίας να καταγράψω! Δεν θα ξεχάσω, όμως, ποτέ το Φεστιβάλ του Αγίου Δημητρίου το 2018. Όταν τελειώσαμε την παράσταση «Τα 5 Στοιχεία» σηκώθηκαν όρθια 900 άτομα από κάτω και φώναζαν «άξιοι, άξιοι» με ασταμάτητα χειροκροτήματα. Ήταν μια συγκλονιστική στιγμή.

– Απόρησες με τον κόσμο που ζούμε;

Δεν απορώ απλώς, διαφωνώ! Δεν μου αρέσουν οι ψεύτες, οι ζηλιάρηδες, οι τίποτες, οι φανατικοί και κυρίως οι τεμπέληδες, θεωρώ ότι αυτές οι κατηγορίες ανθρώπων μάς έχουν φέρει ως ανθρωπότητα στη σημερινή άθλια κατάσταση. 

– Είπες σ’ αγαπώ;

To λέω καθημερινά στον άνδρα μου, με τον οποίο είμαστε μαζί εδώ και 22 χρόνια!

– Έκανες μια γκάφα;

Γκάφα επικίνδυνη, πριν από τρεις μήνες! Ενώ τράβηξα το χειρόφρενο δεν έδεσε το αυτοκίνητο. Βγήκε σε κεντρικό δρόμο και συγκεκριμένα στον παράδρομο της Εθνικής, ανεξέλεγκτο. Ευτυχώς που δεν πέρναγε κάποιος εκείνη τη στιγμή. Έτρεξα με όλη μου τη δύναμη, μπήκα μέσα, το σταμάτησα, αλλά μου κόπηκαν τα πόδια από την τρομάρα.

– Άκουσες μια ατάκα που σου χαράχτηκε στη μνήμη;

Σε μια παράστασή μου πέρυσι, η αγαπημένη στιχουργός Λίνα Δημοπούλου είχε πει μέσα σε όλα τα καλά το εξής: «Μπαίνεις με το τελευταίο γαμώτο της ημέρας και βγαίνοντας ξεχνάς το τι σε έχουν καταντήσει».

– Έκανες κάποια συλλογή;

Στην παιδική και εφηβική μου ηλικία μάζευα σετ αλληλογραφίας. Χαρτιά που ακόμα μυρίζουν υπέροχα και έχουν διατηρηθεί τα χρώματα τους αναλλοίωτα. Σήμερα έχω ντύσει κουτιά και τα έχω μέσα στο γραφείο μου. Αρκετές φορές τα ξεφυλλίζω και τα μυρίζω με σκοπό να κάνω ένα ταξίδι στον χρόνο!

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί την Κυριακή μαζί με το Έθνος της Κυριακής