Για τη Χριστίνα Φλαμπούρη η ορειβασία αποτέλεσε την πρόκληση να ξεπεράσει τον φόβο της για το ύψος. Αφορμή στάθηκε μια πρόσκληση ενός ξαδέλφου της πριν από πέντε χρόνια. Έκτοτε δοκιμάζει συνεχώς τα όριά της, βάζοντας τον πήχη όλο και πιο ψηλά. Το τελευταίο στοίχημα είναι και το πιο γιγάντιο, αφού μαζί με τη Βανέσα Αρχοντίδου θα προσπαθήσουν να δαμάσουν την πιο υψηλή κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ. Η Βανέσα δεν είχε κάποιον ανάλογο φόβο, αλλά την ανάγκη να ξεφεύγει το μυαλό και το κορμί της από τις απαιτήσεις της δουλειάς. Όταν επέστρεψε σπίτι της από την πρώτη της εμπειρία στην ορειβασία, συνειδητοποίησε πως δεν σκέφτηκε ούτε για μια στιγμή κάποιες από τις ανοιχτές υποθέσεις που την περίμεναν τη Δευτέρα στη δουλειά. Αυτό ήταν! Είχε τη λύση. Όταν οι δύο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά, έδεσαν γρήγορα και έγιναν ομάδα.

Πόσo σημαντικό είναι για έναν ορειβάτη να προστατεύει το δέρμα του;

Είναι εξαιρετικά σημαντικό, όχι μόνο από άποψη ομορφιάς, αλλά και για την υγεία του. Όλοι όσοι ασχολούμαστε με αθλήματα στη φύση διατρέχουμε κίνδυνο από την ηλιακή ακτινοβολία. Ο καρκίνος του δέρματος καραδοκεί και γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε πάντα αντηλιακή προστασία. Για τους ορειβάτες ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος, αφού στα μεγάλα υψόμετρα η ακτινοβολία πολλαπλασιάζεται σε συνδυασμό και με το χιόνι, που λειτουργεί σαν καθρέφτης για τις ηλιακές ακτίνες.

Στη διάρκεια των προπονήσεων αλλά και της αποστολής εκτίθεστε σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες (υπερβολικό ψύχος, ήλιο, αέρα σε υψόμετρo), που επηρεάζουν την υγεία της επιδερμίδας σας. Τι κάνετε γι’ αυτό;

Βρίσκουμε συμμάχους! Η άμυνα, λένε, είναι η καλύτερη επίθεση, γι’ αυτό κι εμείς προστατεύουμε την επιδερμίδα μας και αμυνόμαστε απέναντι στις επιθέσεις του ήλιου και των καιρικών συνθηκών με την καλύτερη αντηλιακή προστασία και με προϊόντα ενυδάτωσης και φροντίδας.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε;

Βανέσα: Πρόληψη, προστασία και αντιγήρανση είναι τα σημαντικότερα μελήματά μου. Η δεκαετία των 40 είναι κρίσιμη για το δέρμα. Η επιδερμίδα γίνεται πιο ευαίσθητη και λιγότερο ελαστική, γι’ αυτό είμαι πολύ απαιτητική από τα προϊόντα που χρησιμοποιώ. Πρέπει να προστατεύουν την επιδερμίδα μου, αλλά να καλύπτουν και τις υπόλοιπες ανάγκες μου.

Τι προϊόντα περιλαμβάνει η καθημερινή περιποίηση του δέρματος ενός αθλητή της ορειβασίας;

Ο καλός καθαρισμός, η ενυδάτωση και η αντηλιακή προστασία προστατεύουν το δέρμα από την πλειονότητα των κινδύνων. Μεγαλώνοντας, θα πρέπει να προσθέσουμε στην καθημερινή ρουτίνα αντιρυτιδικές κρέμες, αλλά και πιο εξειδικευμένα προϊόντα, όπως ορούς και μάσκες, για καλύτερα αποτελέσματα.

Πώς χρησιμοποιείτε το αντηλιακό σας;

Κάθε πρωί βάζουμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, ιδανικά ένα που συνδυάζει υψηλή προστασία από τον ήλιο και αντιρυτιδική δράση. Στις ευαίσθητες περιοχές των ματιών και των χειλιών χρησιμοποιούμε αντηλιακό stick, ενώ πολλές φορές, για ευκολία και για να ανανεώσουμε την αντηλιακή προστασία χωρίς να χαλάσουμε το μακιγιάζ, χρησιμοποιούμε αντηλιακό σπρέι σε μορφή mist.

Πόσο κινδυνεύει ένας ορειβάτης από αφυδάτωση ή ακόμα και ηλιακό έγκαυμα;

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, σχεδόν αναπόφευκτος, αν δεν χρησιμοποιείς τα σωστά προϊόντα με την απαραίτητη συχνότητα.

Ποια ρουτίνα ομορφιάς ακολουθείτε στην καθημερινότητά σας;

Χριστίνα: Η καλή ενυδάτωση και η σωστή αντηλιακή προστασία είναι αυτό που χρειάζομαι καθημερινά. Επομένως, δεν φεύγω ποτέ χωρίς το αγαπημένο μουMinéral 89, την κρέμα ημέρας Aqualia της VICHY για εντατική ενυδάτωση που σίγουρα χρειάζομαι και, φυσικά, το αντηλιακό Idéal Soleil κατά των ρυτίδων της VICHY, που είναι πλούσιο σε ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά, κάνει διόρθωση των ρυτίδων που προκαλούνται από τον ήλιο και επαναφέρει την ελαστικότητα και τηλάμψη της επιδερμίδας μου.

Βανέσα: Ξεκινάω πάντα με Minéral 89 για να boostάρω την επιδερμίδα μου και φοράω την αντιρυτιδική μου κρέμα Liftactiv Collagen Specialist κάθε πρωί. Χρησιμοποιώ αντηλιακή προστασία 365 μέρες τον χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι. Κι εγώ, όπως και η Χριστίνα, χρησιμοποιώ το Idéal Soleil κατά των ρυτίδων από τη VICHY. Καθημερινά δεν ξεχνάω τον σωστό καθαρισμό, απαραίτητο για να αναπνέει η επιδερμίδα μου. To Purete Thermale Solution Micellaire 3 σε 1 της VICHY βρίσκεται πάντα δίπλα μου γιατί με μια κίνηση αφαιρώ ρύπους και μακιγιάζ από το πρόσωπο και τα μάτια.

Ποια ρουτίνα ομορφιάς ακολουθείτε στο βουνό;

Χριστίνα: Το πρωί εφαρμόζουμε και οι δύο Minéral 89, για να είναι το δέρμα μας ενυδατωμένο και τονωμένο. Συνεχίζουμε οπωσδήποτε με αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Τα αντηλιακά της VICHY είναι σύμμαχος προστασίας της επιδερμίδας μας καθώς είμαστε εκτεθειμένες στον ήλιο πάρα πολλές ώρες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ανανεώνουμε την αντηλιακή προστασία μας με το αντηλιακό σπρέι σε μορφή mist Idéal Soleil της VICHY, που είναι πολύ εύκολο στη χρήση αφού δεν χρειάζεται να βγάζουμε τα γάντια. Στα υψηλά υψόμετρα, όπου η ατμοσφαιρική πίεση δεν ευνοεί τη χρήση του σπρέι, ανανεώνουμε την αντηλιακή προστασία με το αντηλιακό στικ, που είναι κατάλληλο και για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών και των χειλιών. Στο τέλος της ημέρας έχουμε αρκετό χρόνο μέσα στη σκηνή για την περιποίηση της επιδερμίδας μας, που δεν είναι απλά μια ανάγκη αλλά μια καθημερινή απόλαυση.

Βανέσα: Εγώ καθαρίζω το πρόσωπό μου με Purete Thermale Solution Micellaire 3 σε 1 της VICHY και βάζω αμέσως μετά τη Liftactiv Collagen Specialist. Φυσικά δεν παραλείπω την αντηλιακή προστασία, όπως και η Χριστίνα.

Μετά την επιστροφή σας από μια αποστολή, τι παρατηρείτε στην επιδερμίδα σας;

Με την κατάλληλη φροντίδα που εφαρμόζουμε, τελικά καταφέρνουμε να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας ακόμα και σε αυτές τις ακραίες συνθήκες.

Ποιο προϊόν της VICHY θα σας στενοχωρήσει αν σας το κατασχέσουν στο αεροδρόμιο;

To αντηλιακό Idéal Soleil κατά των ρυτίδων της VICHY. Το εμπιστευόμαστε απόλυτα για την υψηλή προστασία από τις ακτίνες UV, σε συνδυασμό με την αντιρυτιδική του δράση. Μας είναι απαραίτητο!