Πριν από μερικούς μήνες η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη ήταν ένα όνομα άγνωστο στην πλατιά μάζα κοινού. Μπορεί να έχει κάνει πολλά πράγματα θεατρικά, να έχει μια κινηματογραφική εμπειρία, να έχει ακόμα μια συμμετοχή σε σειρά, αλλά είναι οι Άγριες Μέλισσες που την σύστησαν, ιδίως σε επίπεδο όψης. Το όνομα ίσως και να χάνεται πίσω από το όνομα του ρόλου της, της Θεοδοσίας. Όπως άλλωστε έχει συμβεί με τους περισσότερους ηθοποιούς στο καστ.

Πριν από ένα μήνα η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη είχε δώσει μια συνέντευξη στη Φωλιά των ΚουΚου και είχε πει ότι πέρασε πολύ δύσκολα οικονομικά για να φτάσει τώρα στο σημείο να απολαμβάνει μια αναγνωρισιμότητα και τα συνακόλουθα οικονομικά οφέλη της. «Έψαχνα στον καναπέ για κανένα δίευρο γιατί δεν είχα να φάω. Πήγαινα στο γύρισμα της ταινίας Ουζερί Τσιτσάνης για να φάω από τον μπουφέ» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Χριστίνα Χειλά – Φαμέλη: H «Θεοδοσία» από τις «Άγριες Μέλισσες» εξομολογείται «υπήρχαν φορές που δεν είχα λεφτά να φάω»

Είναι κι αυτό μέρος των θυσιών που απαιτούνται για να επιβιώσεις σε έναν χώρο στενό, στον οποίο όμως θέλουν να μπουν πολλές χιλιάδες άτομα. Πάντως με αυτό το ονοματεπώνυμο δύσκολα την ξεχνάς. Κι έχει ενδιαφέρον ο λόγος που φέρει δύο επώνυμα, αφού θέλησε να τιμήσει τη μητέρα της που πέθανε όταν εκείνη ήταν 16 ετών.

Σε παλιότερη συνέντευξη της στο all4fun.gr, η Χριστίνα είχε μιλήσει για την δική της επιθυμία να γίνει ηθοποιός.

«Δε θυμάμαι το πώς προέκυψε η υποκριτική. Το ήθελα από πολύ μικρή, έβλεπα ταινίες και μετά πήγαινα στον καθρέφτη του μπάνιου μου και προσπαθούσα να μιμηθώ τους ηθοποιούς, Ανυπομονούσα να τελειώσω το σχολείο για να δώσω σε δραματική σχολή.
 
Υποκριτική σημαίνει πολλά. Μπαίνεις σε άλλους κόσμους φανταστικούς. Ανακαλύπτεις διαρκώς πράγματα για τους ανθρώπους και για τον ίδιο σου τον εαυτό. Είναι ένα είδος ψυχανάλυσης. Μου αποκαλύπτει την ποίηση των πραγμάτων και κατ’ επέκταση αυτή η ποιητική της διάσταση είναι μια μορφή επανάστασης στον εφήμερο κόσμο που ζούμε».

Αυτή την περίοδο η Χριστίνα έχει καταφέρει να εξαργυρώσει μέσα από τις Άγριες Μέλισσες μια πορεία των προηγούμενων ετών όπου έχει να επιδείξει τη Ζωή Εν Τάφω που προβλήθηκε στην ΕΡΤ την περασμένη χρονιά, την ταινία Ουζερί Τσιτσάνης και πολλές παραστάσεις όπως το Dogville, Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα, Άγριες Νότες, Το Κορίτσι Που Πέφτει Πέφτει Πέφτει, ενώ φέτος τη βλέπουμε στην παράσταση Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας.