Δεν είναι διόλου τυχαίο πως όλοι οι ηθοποιοί στις Άγριες Μέλισσες απέκτησαν πρώτα μια θεατρική παιδεία πριν βρεθούν στο τηλεοπτικό πεδίο. Για τους περισσότερους αυτή η σειρά είναι το πρώτο τους τηλεοπτικό βήμα και η Αθανασία Κουρκάκη δεν είναι εξαίρεση.

Την είδαμε να μπαίνει πρόσφατα στο καστ της σειράς ως Μαρίκα Προβατά με στόχο να αποκαλύψει ότι ο Κυριάκος ζει διπλή ζωή, κάτι που οδήγησε την Ουρανία να τον διώξει από το σπίτι. Ποια είναι λοιπόν η Αθανασία Κουρκάκη.

Ορμώμενη εκ Καρδίτσας, όπου γεννήθηκε το 1991, η Αθανασία μπήκε στα 22 της στη σχολή του Εθνικού και τα τελευταία 6 χρόνια κινείται στα θεατρικά δρώμενα με πολύ προσεγμένες επιλογές σταδιακής εξέλιξης κι όχι απότομης ανόδου.

Τρία πράγματα ήθελε να κάνει από μικρή: θέατρο, τραγούδι και γυμναστική. Τη γυμναστική την άφησε στην πορεία, ή καλύτερα την κράτησε με τη μορφή της εκγύμνασης του σώματος για τις παραστάσεις της. Η υποκριτική έγινε το βασικό της επάγγελμα, ενώ και το τραγούδι δεν το παράτησε, αφού έχει φτιάξει ένα duet band με την φίλη της Βαλέρια Δημητριάδου, τις ValSia, δηλαδή τα αρχικά του ονόματος της Βαλέριας και το υποκοριστικό της Αθανασίας, που οι φίλοι της τη φωνάζουν Σία.

Από μικρή έπαιρνε το ΚΤΕΛ από Καρδίτσα και ερχόταν στην Αθήνα για να δει παραστάσεις και σιγά σιγά διαμόρφωσε μια θεατρική αντίληψη που της φάνηκε πολύ χρήσιμη στην διάρκεια των σπουδών της.

Φυσικά, όλα πήραν το κατάλληλο σχήμα τους όσο σπούδαζε στη σχολή. Όπως είχε πει σε συνέντευξή της στο Clickatlife.gr τον Ιούνιο, «Εκεί κατάλαβα πως αυτό θέλω να το κάνω μια ζωή. Όσες φορές κι αν διαβάσω, κι αν δω τον Άμλετ, πάντα κάτι καινούριο ανακαλύπτω και έπειτα είναι και το μοίρασμα στους θεατές που σου ανοίγει την ψυχή. Το θέατρο είτε το βλέπεις, είτε το κάνεις είναι πολιτισμός».

Θεατρικά, η Αθανασία Κουρκάκη έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στις παραστάσεις: Γιαννούλα η Κουλουρού, Από το χαρτί στη σκηνή, Ψύχωση [4.48 Psychosis] , Δύναμη του Σκότους, Το Δαχτυλίδι της Μάνας, Σταχτομπούτα, 7 Κρεμασμένοι, Ο Πρίγκιπας και ο Φτωχός, ενώ φέτος τη βλέπουμε στο Proof Show στο Red Jasper Theater.

Αν μπορεί κάποιος να καταλάβει κάτι για την ιδιοσυγκρασία και την ευγένεια ψυχής της, αυτό έρχεται από την ακόλουθη δήλωσή της:

«Είμαστε ψυχές που πετούν στα αστέρια απλά μερικές φορές μπαίνουμε σε λάθος σώμα. Δυστυχώς αυτό το κατακρίνει ο κόσμος στον οποίο ζούμε.