Μέσα σε 3 ημέρες στη Γλασκώβη κατάφερε να σημειώσει 7 πανελλήνια ρεκόρ σε διαφορετικά αγωνίσματα της πισίνας. Στο τέλος, ανταμείφθηκε με το χάλκινο μετάλλιο. Η Άννα Ντουντουνάκη κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό των 100μ. πεταλούδα με 56.44, έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στην Ιστορία της διοργάνωσης και συνολικά η δεύτερη που ανεβαίνει στο βάθρο μεγάλης διοργάνωσης, μετά τη Νέρι Νιαγκουάρα, ενώ συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ (57.18) που είχε πετύχει στον ημιτελικό.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι σίγουρη αν περίμενα ότι θα κάνω πανελλήνιο ρεκόρ τρεις φορές, αλλά χαίρομαι πάρα πολύ γιατί στον ημιτελικό πίστευα ότι μπορούσα να πάω πιο γρήγορα. Το πρωί είχα κάνει αρκετά λάθη και πίστευα ότι είμαι καλά, απλά στο τελικό ήταν οι δύο κούρσες το ίδιο απόγευμα. Στον ημιτελικό είχα κάνει σχεδόν ό,τι καλύτερο μπορούσα και δεν ήμουνα σίγουρη ότι στον τελικό μπορούσα να πάω ακόμα καλύτερα, αλλά τελικά πήγε πολύ καλά και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Είναι ένας πολύ καλός χρόνος για μένα και δεν ξέρω αν περίμενα πραγματικά κάτι τόσο γρήγορο όταν ήρθα στη Γλασκώβη…» ανέφερε στο ραδιόφωνο Super FM, όπου εξήρε τον προπονητή της Κώστα Τζιλιβάκη.

Η Άννα Ντουντουνάκη είναι μόλις η δεύτερη Ελληνίδα που ανεβαίνει στο βάθρο σε μεγάλη διοργάνωση και το καλοκαίρι θα βρεθεί στην δεύτερη Ολυμπιάδα της, έχοντας θέσει ψηλά τον πήχη. Όχι απαραίτητα σε κάποιο μετάλλιο, αλλά σε καλές επιδόσεις. Είναι σαφές πάντως πως μπορεί να γίνει μπροστάρης στην αναρρίχηση της ελληνικής σημαίας στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Instafeed