Πώς μπορεί να συνδυαστεί η ξιφασκία, η αγάπη για τις μηχανές, το θέατρο και το Διαφάνι; Αν μιλάμε για τον Αναστάση Ροΐλο, τότε όλα μπορούν να γίνουν. Ο ηθοποιός που ο πολύς κόσμος μαθαίνει φέτος με τον ρόλο του Νικηφόρου στις Άγριες Μέλισσες, έχει ένα παρελθόν και μια σειρά από εαυτούς που συμβαδίζουν με αυτόν που ενσαρκώνει το ρόλο στη σειρά.

Ο Αναστάσης Ροΐλος τελείωσε το τμήμα του Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 2009 έγινε και τυπικά ηθοποιός. Ξεκίνησε την πορεία του με συμμετοχές σε παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και με ρόλους σε ταινίες μικρού μήκους με διακρίσεις στο Φεστιβάλ της Δράμας.

Κάποιες απ΄αυτές είναι τα «Αστάρτη», «Yawth», «Νόμος 9023», «Συνάψεις», «White Collar», «The Activists», «Τι πήγε στραβά», ενώ έχει και τρεις μεγάλου μήκους, τα «Κακή Αρχή», «Ghost@net» και «Ψυχή Βαθιά».

Από το ξεκίνημα του παρακολούθησε εργαστήρια με τον Θ. Τερζόπουλο και T. Suzuki (Toga-Mura, Ιαπωνία) και σεμινάρια σύγχρονου χορού/κίνησης με τους RootlessRoot, την Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, Nikolai Karpov, Amalia Bennet, ψυχοδράματος με τον Αντώνη Λιοδάκη, Theatre of the Oppressed με τον Adrian Jackson.

Σε αυτά τα 10 χρόνια τον έχουμε δει μεταξύ άλλων στις παραστάσεις «Ερκουλίν Μπαρμπέν: Οι αναμνήσεις ενός ερμαφρόδιτου», «Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί στο Θέατρο Αμαλία», «Ντα», «Insenso», «Δον Ζουάν», «Η Σονάτα των Φαντασμάτων», «Το Σκλαβί».

Σε μια συνέντευξή του στον Βαζίλη Μπουζιώτη για το enikos.gr, ο Αναστάσης Ροΐλος είχε απαντήσει για τους λόγους που έγινε ηθοποιός.

«Είναι αρκετοί οι λόγοι και όσο περνάει ο καιρός συνειδητοποιώ κι άλλους. Ξεκίνησε από την αγάπη για τη λογοτεχνία και την ψυχολογία. Όλοι μας θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι, όλοι αναζητούμε πράγματα για το μέσα και το έξω, όλοι θέλουμε να δίνουμε και να παίρνουμε. Ο καθένας με τη δουλειά του και στις καθημερινές του συναναστροφές. Δε θεωρώ ότι κάνω και τίποτα σημαντικό, δε σώζω ζωές ας πούμε.

Μου αρέσει να σκαλίζω την επιφάνεια να δω τι υπάρχει από κάτω, αυτό δεν γίνεται μόνο μέσω του θεάτρου, απλώς εγώ εκεί βρήκα το χώρο που μου ταιριάζει. Έγινε για μένα το μέσο για να εξερευνώ τα άκρα που τόσο αγαπώ, όπως και να «μπαίνω» και να «βγαίνω» όποτε θέλω σε άλλες ζωές, ακόμη στον Αναστάση. Να μπορώ να είμαι πολλοί και να μην είμαι κανένας. Έτσι διαχειρίζομαι την καθημερινότητά μου και τα υπαρξιακά μου ερωτήματα, ανάμεσα στο «είμαι» και στο «δεν είμαι».

Όσο για τις Άγριες Μέλισσες…Αυτές μπήκαν στη ζωή του σαν τα παραμύθια της ψηφιακής εποχής. Τον «έκαναν add» μέσω Facebook.

«Για τις Άγριες Μέλισσες επικοινώνησαν μαζί μου μέσω facebook κι έπειτα μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Από την πρώτη επαφή με την casting director Μιράντα Ρωσταντή φάνηκε ότι η δουλειά θα είναι σοβαρή. Μετά ακολούθησαν τέσσερις δύσκολοι μήνες, και για τους ηθοποιούς και για την παραγωγή, απανωτών κάστινγκ, ώσπου φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

Σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή του κατέχει και η ξιφασκία, της οποίας είναι αθλητής από το 2011.

Παράλληλα, φαίνεται πως αγαπά την ελευθερία που προσφέρει ο ανοιχτός δρόμος πάνω στη μηχανή του. Όπως και στη σειρά, του αρέσει να ιππεύει.