Μενου

Tom Cruise

Tom Cruise

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ONOMA
Tom Cruise
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
03 Ιούλιος 2013
ΖΩΔΙΟ
Καρκίνος
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
Νέα Υόρκη

Μεγαλωμένος σε μια προβληματική φτωχή οικογένεια όπου ο πατέρας του τους κακοποιούσε, ο Tom Cruise βρήκε διέξοδο στην υποκριτική. Τη δεκαετία του ’80 θα κάνει τα πρώτα του βήματα στη μεγάλη οθόνη και θα εμφανιστεί στις ταινίες Endless Love, Taps και Risky Business. Τις επόμενες χρονιές θα έρθουν οι ταινίες που θα τον καθιερώσουν στο Hollywood, το Top Gun το 1986, Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles το 1994 και το διάσημο Mission: Impossible το 1996.

Ο γνωστός ηθοποιός θεωρήθηκε για περισσότερο από μια δεκαετία ένας από τους πιο πολυζήτητους ηθοποιούς της γενιάς του ενώ ήταν υποψήφιος για τρία χρυσά αγαλματίδια και έχει βραβευτεί με τρεις Χρυσές Σφαίρες.

Στη προσωπική του ζωή ήταν παντρεμένος με την Nicole Kidman, ενώ το διαζύγιο τους δε τράβηξε τόσο τη προσοχή όσο η επόμενη του σχέση με την Katie Holmes.

 

FUN FACTS

  1. Η πολυσυζητημένη του σχέση του με την Katie Holmes έληξε μετά τη γέννηση της κόρης τους.
  2. Η εμφάνιση του στο show της Oprah απέσπασε πολλά σχόλια καθώς χοροπηδούσε στη πολυθρόνα από τον έρωτα του για την Katie Holmes.
  3. Τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί και με την παραγωγή και ο οικονομολόγος Edward Jay Epstein τον χαρακτήρισε ως έναν απ’ τους πλουσιοτέρους και δυνατότερους ανθρώπους του Hollywood.
  4. Είναι υποστηρικτής της Σαηεντολογίας και πιστεύει πως με αυτό τον τρόπο ξεπέρασε το πρόβλημά του με τη δυσλεξία.
  5. Η ταινία του «Mission: Impossible» είχε απολαβές άνω των 546,3 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.