Μενου

Πέτρος Κωστόπουλος

Πέτρος Κωστόπουλος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ONOMA
Πέτρος Κωστόπουλος
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
05 Φεβρουάριος 1954
ΖΩΔΙΟ
Υδροχόος
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
Αθήνα

Ο  Πέτρος Κωστόπουλος είχε από μικρός το μικρόβιο και  δε μπορούσε να επαναπαυτεί ποτέ. Διαρκώς έψαχνε για κάτι καινούργιο. Αποφοίτησε από Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς (σήμερα Πανεπιστήμιο Πειραιώς) και στη συνέχεια μετακόμισε στο Παρίσι για να κάνει το Διδακτορικό του πάνω στην Πολιτική Οικονομία. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, το 1987 θα προβεί στην πρώτη του εκδοτική απόπειρα δημιούργησε το περιοδικό ΚΛΙΚ. Φέρνοντας ένα καινούργιο κόνσεπτ στο χώρο των περιοδικών το “πρώτο παιδί” του Κωστόπουλου γνώρισε μεγάλη επιτυχία και ακολούθησε ο αντίστοιχος ραδιοφωνικός σταθμός KΛΙΚ FM όπως και τα περιοδικά MEN και DIVA. Στη συνέχεια θα ιδρύσει την ΙΜΑΚΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. Η οποία θα δώσει στην αγορά έναν καινούργιο αέρα Life Style, ιδικά στις νεανικές ηλικίες, και θα εκδώσει τα περιοδικά Nitro, DownTown, Esquire, InStyle, OK!, People και διάφορα εταιρικά έντυπα όπως το Blue της Aegean Airlines. Στην εταιρεία θα συμπεριληφθούν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Nitro Radio, Sfera FM και Derti FM και οι ιστοσελίδες  Yupi.gr, Downtown.gr, Stylista.gr, Thea.gr και Greekbooks.

Από το 2011 και έπειτα η εταιρεία θα χάσει την αίγλη της αφού αδυνατούσε να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζομένους και το τελευταίο κεφάλαιο της ΙΜΑΚΟ γράφτηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 2012.

FUN FACTS

  1. Επί μια επταετία ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτήτων Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών.
  2. Ακολουθεί πιστό πρόγραμμα διατροφής και τρώει συγκεκριμένη ώρα ακόμα κι όταν εργάζεται.
  3. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Παρίσι διετέλεσε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Φοιτητών Γαλλίας.
  4. Παρουσιάζει την εκπομπή Βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο και έχει υπάρξει μέλος της κριτικής επιτροπής των σόου Greek Idol και Dancing on Ice.
  5. Το 1996 παντρεύτηκε το πρώην μοντέλο και νυν επιχειρηματία Τζένη Μπαλατσινού και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.