Μενου

Νίκος Βέρτης

Νίκος Βέρτης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ONOMA
Νίκος Βέρτης
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
21 Αύγουστος 1976
ΖΩΔΙΟ
Λέων
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
Χόρινχεμ, Ολλανδίας

Γεννήθηκε στην Ολλανδία και σε ηλικία 6 ετών επέστρεψε στην Ελλάδα και γράφτηκε σε μουσικό σχολείο. Στα 16 του, ο Νίκος Βέρτης έφυγε ξανά για την γενέτειρά του όπου φοίτησε για δύο χρόνια σε τεχνικό λύκειο. Οι στρατιωτικές του υποχρεώσεις τον έκαναν να γυρίσει για ακόμη μια φορά στην Ελλάδα. Το «μικρόβιο» για το τραγούδι ήταν μέσα του από την παιδική του ηλικία. Στο στρατό γνώρισε τον Δημήτρη Δέκο και του έβαλε την ιδέα να αρχίσει να τραγουδάει στην επαρχία και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Η φωνή και η παρουσία του προκάλεσαν θετικά σχόλια και έτσι σύντομα υπέγραψε συμβόλαιο με γνωστή δισκογραφική εταιρία.
Το 2003 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο Πολύ απότομα βραδιάζει και το ομώνυμο τραγούδι, σε μουσική του ίδιου, σημείωσε τεράστια επιτυχία. Στην Αθήνα κατέβηκε και συνεργάστηκε με την Πέγκυ Ζήνα και μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 9 albums και 2 cd singles.

FUN FACTS

  1. Δημοφιλής και αγαπητός στο κοινό έγινε το 2004 στα μουσικά βραβεία Αρίων του Mega όπου κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη για το έτος 2003
  2. Αγαπά ιδιαίτερα την ταχύτητα και την Formula 1
  3. Τον ελεύθερό του χρόνο επιλέγει να τον περνάει στο σπίτι, βλέποντας DVD με καλή παρέα
  4. «Η σχέση που θα δημοσιοποιήσω θα είναι αυτή που θα οδηγήσει στα σκαλιά της εκκλησίας», έχει δηλώσει ο Νίκος Βέρτης
  5. Δηλώνει λαίμαργος και λιχούδης παρά τη λεπτή γραμμή του