Μενου

Νίκος Χατζηνικολάου

Νίκος Χατζηνικολάου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ONOMA
Νίκος Χατζηνικολάου
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
09 Οκτώβριος 1962
ΖΩΔΙΟ
Ζυγός
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
Αλεξανδρούπολη

Ο Νίκος Χατζηνικολάου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και έζησε στη Θεσσαλονίκη μέχρι τα 16 του χρόνια. Το 1980 πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά από επιλογή δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Ως φοιτητής δούλευε γραμματέας στην παράταξη της ΔΑΠ, ενώ παράλληλα εργαζόταν και ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Μεσημβρινή. Η δημοσιογραφία και η ενημέρωση τον «κέρδισαν» από την πρώτη στιγμή. Ασχολήθηκε με το πολιτικό ρεπορτάζ και πολύ σύντομα ξεχώρισε σε αυτό.
Εργάστηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 και από το 1989 έως το 2003 τον βλέπαμε στο Mega Channel είτε ως παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων είτε μέσω της 12ετούς εκπομπής του, Ενώπιος Ενωπίω.
Το 2006 πήρε μεταγραφή στον Alpha όπου διατελούσε χρέη προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων συμβούλου του τηλεοπτικού σταθμού όσο και του ραδιοφώνου του σταθμού. Για περίπου ένα χρόνο παρουσίαζε το δελτίο ειδήσεων στο ίδιο κανάλι μαζί με τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα. Ενώ είχε αναλάβει και την παρουσίαση των εκπομπών Αντιγνωμίες και Πρόσωπα.
Το 2007 βρέθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter όπου παρουσίαζε δελτίο ειδήσεων και την εκπομπή Πρόσωπο με πρόσωπο. Την ίδια χρονιά ίδρυσε το ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm καθώς και την εφημερίδα Real ενώ δεν άργησε να ασχοληθεί ενεργά και με το διαδίκτυο.
Ο Νίκος Χατζηνικολάου παντρεύτηκε, πρώτη φορά, τη δημοσιογράφο Έλενα Κατρίτση και απέκτησαν το 1994 ένα γιο, τον Παναγιώτη. Το 2006, ο παρουσιαστής έκανε το δεύτερο γάμο του με την Κρίστη Τσολακάκη και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά τον Κωνσταντίνο, τον Αλέξανδρο και την Εύα.

FUN FACTS

  1. Σε πολύ μικρή ηλικία κέρδισε το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση, για την επιτυχία που είχε με τη συνέντευξη του Ευάγγελου Αβέρωφ
  2. Έχει πολύ χαρακτηριστική φωνή και παλαιότερα υπήρχε η σχολή Χατζηνικολάου αργά, σταθερά και επιβλητικά ενώ σήμα κατατεθέν του ήταν τα μεγάλα γυαλιά του
  3. Στον ελεύθερο χρόνο του προτιμάει να παίζει τένις
  4. Ήθελε πάρα πολύ να αποκτήσει κορίτσι και τώρα δηλώνει: «Θα βγει από το σπίτι στα 22 της και γύρω γύρω θα της φτιάξω μια τάφρο»
  5. Μπήκε δυναμικά στα social media και συγκεκριμένα στο twitter αλλά μετά από άστοχες επιθέσεις και υβριστικά σχόλια αποστασιοποιήθηκε