Μενου

Κάτια Δανδουλάκη

Κάτια Δανδουλάκη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ONOMA
Κάτια Δανδουλάκη
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
16 Μάιος 1948
ΖΩΔΙΟ
Ταύρος
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
Θεσσαλονίκη

Η Κάτια Δανδουλάκη είναι μία από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς στην Ελλάδα, όπως λένε οι συνάδελφοί της. Με τη δράση της σε θέατρο, τηλεόραση και σινεμά, έχει καταφέρει να βρίσκεται για πολλές δεκαετίες στην πρώτη γραμμή. Σε ηλικία 4 ετών μετακόμισε στην Αθήνα από τη γενέτειρά της τη Θεσσαλονίκη, ενώ σπούδασε στο London School of Dramatic Art καθώς και στη σχολή θεάτρου του Κάρολου Κουν. Κανείς δε μπορεί να ξεχωρίσει αν είναι πιο σημαντική η δουλειά της στο θέατρο, την τηλεόραση ή τον κινηματογράφο, αφού έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες ταινίες, δεκάδες σειρές και αμέτρητες θεατρικές παραστάσεις. Το 1995 ίδρυσε το Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, στο οποίο όπως παραδέχτηκε η ίδια έχουν «πάει» όλα της λεφτά, γεγονός που δεν μετανιώνει. Μετά από πολλά χρόνια σχέσης, το 1996 παντρεύτηκε τον Μάριο Πλωρίτη, ο οποίος απεβίωσε το 2006. Από τότε, η Κάτια Δανδουλάκη έχει αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στη δουλειά της.

FUN FACTS

  1. Έχει πρωταγωνιστήσει στις πιο επιτυχημένες εμπορικά τηλεοπτικές σειρές, ανάμεσά τους η Λάμψη, Βέρα σο Δεξί, Λένη και άλλες.
  2. Το 2012 συμμετείχε στην κριτική επιτροπή του τηλεοπτικού σόου του ΑΝΤ1 Dancing with the stars.
  3. Έχει παραδεχτεί ότι έχει βγάλει λεφτά από τη δουλειά της, δεν έχει όμως κρατήσει τίποτα στην άκρη, καθώς τα διαθέτει όλα στο θέατρο.
  4. Οι συνάδελφοί της μιλούν με τα καλύτερα λόγια, τόσο για την επαγγελματική της ιδιότητα, όσο και για το χαρακτήρα της.
  5. Θεωρείται μία από τις πιο κομψές γυναίκες στην ελληνική σόουμπιζ.