Μενου

Έλλη Στάη

Έλλη Στάη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ONOMA
Έλλη Στάη
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
24 Μάρτιος 1954
ΖΩΔΙΟ
Κριός
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
Αθήνα

Η Ελισάβετ Στάη όπως είναι το βαφτιστικό της γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά κατάγεται από τη Λευκάδα. Τελείωσε το Αρσάκειο, είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Γαλλία. Η δημοσιογραφική της καριέρα ξεκίνησε από την εφημερίδα Η Αυγή ενώ τηλεοπτικά τα πρώτα της βήματα τα έκανε στην ΕΡΤ, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όπου παρουσίαζε δελτίο ειδήσεων μαζί με τον Τέρενς Κουίκ.
Το 1993, εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, όπου παρουσίαζε δελτίο ειδήσεων και για πρώτη φορά έφερε στην ελληνική τηλεόραση τα τηλεοπτικά παράθυρα. Η Έλλη Στάη έχει περάσει από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, ANT1, Alpha, Star τόσο στην παρουσίαση κεντρικών δελτίων ειδήσεων όσο και ενημερωτικών εκπομπών.
Από το Φεβρουάριο του 2011 έως σήμερα, παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στη ΝΕΤ ενώ έκανε και μια εκπομπή πολιτικής επικαιρότητας με τίτλο NETWEEK.
H Έλλη Στάη έχει στο ενεργητικό της τέσσερις γάμους, ένα παιδί και μια μεγάλη και σημαντική σχέση. Πρώτη φορά παντρεύτηκε το δικηγόρο Νίκο Στάη όπου κράτησε και το επίθετό του, στη συνέχεια το δημοσιογράφο Δημήτρη Κατσίμη με τον οποίο απέκτησαν και ένα γιο, το Μάρκο. Πολύ σημαντικός άντρας στη ζωή της υπήρξε ο πρώην Υπουργός Τουρισμού, Διονύσης Λιβανός ο οποίος την περνούσε 20 χρόνια. Το 1999 παντρεύτηκε τον Στέλιο Παναγόπουλο ενώ από το 2008 είναι παντρεμένη με τον εφοπλιστή Μιχάλη Γουλανδρή.

FUN FACTS

  1. Η Έλλη Στάη είναι κόρη του βουλευτή της Ένωσης Κέντρου Μάρκου Τσαρλαμπά και κατάγεται από οικογένεια ευγενών που ήταν στη λίστα του Λίμπρο ντόρο» (Χρυσό βιβλίο) του νησιού.
  2. Θεωρείται η «σιδηρά κυρία» της δημοσιογραφίας
  3. Κύριο στοιχείο της ομορφιάς της αποτελούν τα γαλάζια μάτια της γι’ αυτό και στον ΑΝΤ1 μια εκ των ενημερωτικών εκπομπών που παρουσίαζε είχε τίτλο Με τα μάτια της Έλλης (1999-2006)
  4. Προσέχει πολύ τη διατροφή της και γυμνάζεται καθημερινά, προτιμάει να κάνει τζόκινγκ στο Καλλιμάρμαρο
  5. Όσο για το μυστικό της στις συνεντεύξεις, η Έλλη Στάη αναφέρει: «Δεν υπάρχει μυστικό, πρέπει να έχεις «διαβάσει» πολύ καλά το συνεντευξιαζόμενο και με τη στάση σου να του λες «άσε με να είμαι ο ψυχαναλυτής που αγαπάς να μιλάς»