Μενου

Αθηνά Οικονομάκου

Αθηνά Οικονομάκου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ONOMA
Αθηνά Οικονομάκου
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
06 Μάρτιος 1986
ΖΩΔΙΟ
Ιχθύεις
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
Λακωνία

Δεν είναι λίγοι αυτοί που χρησιμοποιούν ακόμα την ατάκα διαφήμισης μεγάλης εταιρείας: «το χάσαμε το κορμί πατριώτη!». Αυτό το κορμί, ανήκει στην ηθοποιό Αθηνά Οικονομάκου, που ήρθε στην Αθήνα από τη γενέτειρά της, τη Λακωνία, προκειμένου να σπουδάσει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Στο δεύτερο έτος της σχολής όμως, θέλησε να δοκιμαστεί και στην υποκριτική και έτσι γράφτηκε στη σχολή της Μιμής Ντενίση, Κεντρική Σκηνή, απ’ όπου αποφοίτησε το 2007. Την ίδια χρονιά και χωρίς να χάνει καθόλου χρόνο, η Αθηνά, κέρδισε ένα ρόλο στη σειρά του Χάρη Ρώμα για τον Ant1, Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο. Αυτός που σηματοδότησε όμως την καριέρα της, ήταν ο ρόλος της ως κακιά και δολοπλόκα Ξένια, στην καθημερινή σειρά του Mega, Η ζωή της Άλλης. Για τις ανάγκες αυτού του ρόλου φορούσε και περούκα, αξεσουάρ που δεν αποχωρίστηκε ούτε στη θεατρική παράσταση Τα βαφτίσια, του Νίκου Μουτσινά. Και η καθημερινή της παρουσία στους τηλεοπτικούς δέκτες συνεχίζεται, μέσα από τη σειρά του Mega, Κλεμμένα Όνειρα. Το τελευταίο διάστημα βιώνει τον απόλυτο έρωτα, μια και έχει σχέση με τον Φίλιππο Μιχόπουλο, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Μύκονο.

FUN FACTS

  1. Λόγω της περούκας που φορούσε ως «Ξένια», δε γινόταν εύκολα αντιληπτή στο δρόμο από τον κόσμο. Μάλιστα μια φορά την πλησίασε μια παρέα κοριτσιών και αφού σιγουρεύτηκαν ότι επρόκειτο για εκείνη, της τράβηξαν τα μαλλιά της για να διαπιστώσουν αν είναι αληθινά.
  2. Το εντυπωσιακό κορμί της το οφείλει στην αγάπη που έχει για τον αθλητισμό, αφού μεταξύ άλλων έχει διακριθεί για τις ικανότητές της στο βόλεϊ.
  3. Δε χάνει ευκαιρία να ταξιδεύει στην ιδιαίτερη πατρίδα της προκειμένου να περνάει χρόνο με την οικογένειά της που ζει εκεί.
  4. Έχει μεγάλη αδυναμία στον αδερφό της, Νικήτα.
  5. Στα πλατό της σειράς «Κλεμμένα Όνειρα» γνωρίστηκε με τη συμπρωταγωνίστριά της, Βάσω Λασκαράκη, με την οποία είναι πλέον πολύ στενές φίλες.