Την Παρασκευή 12 Μαΐου χτύπησε παγκόσμιος συναγερμός μετά τη μαζική επίθεση κυβερνο-εγκληματιών σε δεκάδες χιλιάδες υπολογιστές σε όλο τον κόσμο. Η επιχείρηση αυτή που ονομάστηκε Wannacry κλείδωνε αρχεία υπολογιστών σε ιδιώτες, εταιρείες και κρατικούς φορείς, ζητώντας έπειτα λύτρα σε bitcoins για να δώσουν ξανά πρόσβαση στους χρήστες.

Η Microsoft επιβεβαίωσε το συμβάν που χτύπησε συστήματα Windows υπενθυμίζοντας ότι τα εργαλεία ήταν προϊόν κλοπής από προγράμματα κυβερνο-πολέμου που ανέπτυξε η αμερικανική NSA, προσθέτοντας ότι ήδη από τον Μάρτιο υπήρχε διαθέσιμη μια αναβάθμιση ασφαλείας που δεν εγκαταστάθηκε σε εκατοντάδες χιλιάδες συστήματα σε όλο τον κόσμο.

Ο David Emm, Principal Security Researcher της Kaspersky Lab, και μια ομάδα ειδικών στα θέματα ασφάλειας της εταιρείας, απαντούν στο Fortune για τα εργαλεία των επιθέσεων, τους ανθρώπους που μπορεί να βρίσκονται από πίσω, αλλά και την όλο και αυξανόμενη τάση του επονομαζόμενου Ransomware, το οποίο τείνει να γίνει ένα από τα πλέον «διάσημα» όπλα στα χέρια των κυβερνο-εγκληματιών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο fortunegreece.com