Σαν κεραυνός εν αιθρία «έσκασε» στα τέλη Μαρτίου η είδηση πως η Τζίνα Αλιμόνου και ο Παύλος Βαρδινογιάννης χωρίζουν μετά από δέκα χρόνια κοινής πορείας και τέσσερα παιδιά, με τους δικηγόρους τους να παίρνουν πλέον τον λόγο.

Τα σύννεφα στο γάμο του ζευγαριού άρχισαν να δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της μετοίκησής τους προ διετίας στην Αμερική, η οποία τελείωσε το περασμένο καλοκαίρι, οπότε και επέστρεψαν στην Αθήνα, ενώ, εκτός από την αίτηση διαζυγίου, ο επιχειρηματίας κατέθεσε και ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας να πάρει τα παιδιά μαζί του στην Αμερική.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα, όπως αναφέρει το You Weekly, το αίτημα του κ. Βαρδινογιάννη απορρίφθηκε και το δικαστήριο έκρινε πως τα παιδιά καλώς βρίσκονται στην Ελλάδα μαζί με την μητέρα τους.

Οι συνήγοροι του επιχειρηματία κατέθεσαν έφεση η οποία θα εκδικαστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Εφετείο Αθηνών. Εάν δικαιωθεί ξανά η κα. Αλιμόνου, η υπόθεση θα τελεσιδικήσει στον Άρειο Πάγο μετά τη δεδομένη νέα έφεση της πλευράς Βαρδινογιάννη.

Αυτή, πάντως, είναι μόνο η αρχή της δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι, το οποίο όμως δεν έχει διαταράξει τις μεταξύ του σχέσεις, αφού παραμένουν σε πολιτισμένο επίπεδο, έχοντας ως προτεραιότητα τα τέσσερα παιδιά τους, τα οποία φυσικά είναι πολύ μικρά για να αντιληφθούν ακόμη ότι οι γονείς τους χωρίζουν. Μάλιστα, ο κ. Βαρδινογιάννης κινείται μεταξύ Αμερικής και Ελλάδας και ήδη μαζί με την εν διαστάσει σύζυγό τους και τα παιδιά τους έκαναν διακοπές λίγων ημερών στη Μύκονο, αλλά και τις προσεχείς εβδομάδες θα κάνουν όλοι μαζί διακοπές διάρκειας τουλάχιστον δύο εβδομάδων.

Σε ό,τι αφορά το διαζύγιο, θεωρείται σίγουρο από νομικούς κύκλους ότι θα είναι χρονοβόρο, αφού, μετά το τέλος των ασφαλιστικών μέτρων, θα ανοίξει το θέμα της επιμέλειας, της διατροφής και της λύσης του γάμου.