Πήρατε την μεγάλη απόφαση να φρεσκάρετε τον χώρο σας, τι γίνεται όμως με το κατοικίδιο;

Τα περισσότερα χρώματα αφήνουν μικροκοκκίδια σκόνης τα οποία είναι βλαβερά και για εσάς και για το κατοικίδιο σας.

Μερικές έξυπνες συμβουλές θα βοηθήσουν και εσάς και το ζωάκι σας για μια πιο υγειή προσέγγιση βαψίματος.

1. Do your homework

Μελετήστε καλά ποια μάρκα και τι τύπο μπογιάς θα χρησιμοποιήσετε, γράψτε απευθείας στην εταιρία και ρωτήστε τους ποιο χρώμα ειναι φιλικό προς κατοικίδια και μωρά παιδιά.

Να ξέρετε οτι τα ασφαλέστερα χρώματα είναι εκείνα με την ένδιεξη “NON VOC”  (μη πτητικά)  σαν πρώτη  καλύτερη πιλογή ή volatile organic compounds (με πτητικές οργανικές ενώσεις) , σαν δέυτερη  επιλογή.

2. Διακοπές για το τετράποδο δουλειά για τον “αφέντη”

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να στείλετε το κατοικίδιο σας “διακοπές” σε άλλο σπίτι μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες και να αεριστεί εντελώ ο χώρος. Σημειώστε ότι μετά το πέρας του βαψίματος, θα πρέπει να περάσουν 48 ώρες πριν επιστρέψει το κατοικίδιο σας στον χώρο όπου βάψατε.

3. Καθαρίστε στην πορεία.

Μαζέψτε όλα τα χαρτιά που έχετε στρώσει κάτω, απομακρύνεται τα μισοαδειασμένα τενεκεδάκια μπογιάς, πλύντε και αποθηκεύστε όλα τα πινέλα, πετάξτε γυαλόχαρτα και σακούλες, πετάξτε υπολόιματα απο νέφτι, ξεραμένους στόκους,και βάλτε ηλεκτρική σκούπα ώστε να φύγουν οι κόκκοι και οι σκόνες. Τελειώστε σφυγγαριζόντας με πράσινο σαπούνι.

4. Να είστε προετοιμασμένοι

Να έχετε έυκαιρο το τηλεφωνο του κτηνιάτρου σας σε περίπτωση ανάγκης. Να γνωρίζεται ακριβώς τι υλικά έχετε χρησιμοποιήσει, σε περίπτωση δηλητηρίασεις μην προσπαθήσετε να προκαλέσετε εμμετό στο ζώο έαν δνε συμβουλευτείται πρώτα τον γιατρό σας. Σε κάποιες περιτπώσεις μπορεί να προκληθεί πνευμονία.

5. Διατηρίστε το άριστο αποτέλεσμα

Οι περλέ βαφές μπορεί να καθαρίζουν πιο εύκολα όμως το αποτέλεσμα τους δεν είναι ομοιόμορφο στον τοίχο, ενώ οι ματ  μπογιές έχουν καλύτερη ομοιογένεια αλλά καθαρίζουν ελαφρώς πιο δύσκολα. Αφαιρέστε τοιχόν κυλίδες και λεκέδες που έχει προκαλέσει το κατοικίδιο σας δυαλύοντας σε ένα λίτρο χλιαρό νερο 3/4 της κούπας λευκό ξύδι. Μην αφήνετε να περάσει καιρός από την στιγμή που λερώθηκε ο τοίχος, Όσο πιο γρήγορα αφαιρείτε τον λεκέ τόσο πιο εύκολα καθαρίζει  ο τοίχος χωρίς να μείνουν σημάδια .