O παππούς και η γιαγιά: δύο άνθρωποι ορόσημο στην ελληνική οικογένεια. Είναι οι «δεύτεροι γονείς» μας, αυτοί που μας αγαπούν πριν καν έρθουμε στη ζωή, ενώ είναι πάντα παρόντες στο πλευρό μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. «Του παιδιού μου το παιδί είναι δυο φορές παιδί μου», λέει ο λαός και, για κάθε παιδί, ο παππούς και η γιαγιά είναι δυο φορές γονείς του. Είναι εκείνοι που γεμίζουν την παιδική ψυχή μας με συναισθήματα, εικόνες και αναμνήσεις που θα κουβαλάμε για πάντα μέσα μας. Είναι οι πιο κοντινοί μας άνθρωποι μετά τους γονείς μας κι εκείνοι που θα βρεθούν στο πλάι μας όταν η μαμά και ο μπαμπάς λείπουν σε δουλειές.

Αχ η γιαγιά μας… Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου κέικ της, το τρυφερό της άγγιγμα και η ζεστή της αγκαλιά όταν είμαστε άρρωστοι, εκείνο το πουλοβεράκι που μας έπλεξε έναν κρύο χειμώνα, που ακόμα κι όταν μικρύνει, μένει ευλαβικά φυλαγμένο σε κάποιο συρτάρι! Και εκείνος ο απίθανος παππούς… Οι ιστορίες του από τα παιδικά του χρόνια αλλά και τα παιδικά χρόνια των γονιών μας που μόνο εκείνοι θυμούνται με τόσες λεπτομέρειες, οι μικρές εξερευνήσεις στη θάλασσα, στον αγρό στις διακοπές στο χωριό, όταν ακόμα οι γονείς δουλεύουν και δεν είναι μαζί μας. Εκατοντάδες γλυκές στιγμές που μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας.

Ο παππούς και η γιαγιά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής οικογένειας, σε σημείο που, σε πολλές περιπτώσεις, στο ίδιο σπίτι μένουν τρεις γενιές. Ο ρόλος τους στην ανατροφή μας είναι ιδιαίτερα σημαντικός, ακόμα και όταν απομακρυνθούμε από την οικογενειακή εστία. Τα λόγια τους, οι συμβουλές τους μας συνοδεύουν σαν πολύτιμο φυλαχτό. Μάλιστα, ακόμα κι αν μένουν μακριά, όπως για παράδειγμα εμείς στη πόλη κι εκείνοι στην επαρχία, το σπίτι τους είναι το δεύτερο σπίτι μας, καθώς εκεί περνάμε μεγάλο μέρος των παιδικών μας διακοπών, αλλά και το επισκεπτόμαστε με φίλους όταν μεγαλώσουμε.

Είναι οι άνθρωποι που είναι πάντα δίπλα μας, πρόθυμοι να μας κάνουν κάθε χατίρι, ακόμα κι αν ξέρουν πως μας καλομαθαίνουν, πάντα έτοιμοι να μας υπερασπιστούν ακόμα και όταν κάνουμε την μεγαλύτερη σκανδαλιά ή διαφωνήσουμε με τους γονείς μας, με τον πιο γλυκό και αγαπησιάρικο τρόπο. Ποιός δεν έχει πάρει χαρτζιλίκι από τον παππού και την γιαγιά, για να αποκτήσει το παιχνίδι ή τη λιχουδιά που οι γονείς θεωρούν υπερβολή;

Όλα τα παιδιά λατρεύουν τον παππού και την γιαγιά τους και αυτή η αγνή αγάπη τώρα παίρνει και μια πιο… παιχνιδιάρικη διάσταση, καθώς εκφράζεται με τον πιο δημιουργικό και άμεσο τρόπο από το κοινωνικό πρόγραμμα PLAYMOBIL play & give της PLAYMOBIL Hellas, το έκτο κατά σειρά, που αυτή τη φορά αφιερώνει τις νέες συλλεκτικές του φιγούρες στον παππού και την γιαγιά.

Τιμώντας την «ρίζα» της ελληνικής οικογένειας, η PLAYMOBIL Hellas δημιούργησε τις νέες φιγούρες με στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων προς όλους όσους έχουν ανάγκη. Ο παππούς και η γιαγιά του PLAYMOBIL play&give, μαζί με τα εγγονάκια τους, είναι παράλληλα και οι πρωταγωνιστές του νέου παραμυθιού που κυκλοφορεί στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της PLAYMOBIL Hellas, με τίτλο «Τα Μαγικά Του Παππού Και Της Γιαγιάς», που εμπνεύστηκε ο Αντώνης Παπαθεοδούλου και εικονογράφησε η Ίρις Σαμαρτζή με τη φροντίδα των Εκδόσεων Παπαδόπουλος.

Οι φιγούρες PLAYMOBIL play&give κυκλοφορούν αποκλειστικά για την ελληνική αγορά σε όλα τα καταστήματα παιχνιδιών. Όπως κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που βασικό στόχο έχει την ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία της προσφοράς μυελού των οστών / αιμοποιητικών κυττάρων, καθώς και την εγγραφή τους ως εθελοντών δοτών.