Gerakinis People45 (1)

Όλα ξεκίνησαν μπροστά σε μια ανοιχτή ντουλάπα. Άρτι αφιχθείς από το Λονδίνο μετά από δέκα χρόνια, ο Μάνος Γερακίνης, προσπαθώντας να βάλει σε τάξη τη ζωή και τα ρούχα του, διαπίστωνε πως επί χρόνια αγόραζε τα ίδια παπούτσια και γραβάτες. «Άρχισα να σκέφτομαι γιατί αγοράζουμε τα ίδια ρούχα και πώς μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε. Τότε θυμήθηκα τη βιογραφία της Μαρίας Αντουανέτας, που έλεγε πως είχε ένα wardrobe book, με σχέδια απ’ όλα της τα ρούχα, συνοδευόμενα από κομμάτι υφάσματος.

Κάθε βράδυ το συμβουλευόταν και διάλεγε τι θα φορέσει την επόμενη μέρα. Αυτό γινόταν το 18ο αιώνα χωρίς την τεχνολογία στην υπηρεσία μας. Γιατί όχι, λοιπόν, και σήμερα; Έτσι, ξεκίνησε η ιδέα να έχουμε την ντουλάπα μας πάντα μαζί μας και δημιουργήθηκε το www.closetonthegο.com». Το closet on the go είναι μια διαδικτυακή παροχή που μοιάζει με παιχνίδι, αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι περισσότερο. «Είναι η ηλεκτρονική μας ντουλάπα.

Φωτογραφίζεις τα ρούχα σου, τα κατατάσσεις σε κατηγορίες, τα συνδυάζεις με ένα απλό drag & drop και έρχεται το πρόγραμμα να σε βοηθήσει να ολοκληρώσεις το outfit με επιλογές από το e-shop – διαθέτουμε 50.000 προϊόντα, από Donna Karan μέχρι Diesel και Asos. Υπάρχει επίσης το blog μου με επιλογές και συμβουλές, το TV channel και η δυνατότητα όλα αυτά να τα μοιραστείς με τους φίλους σου στα social media» περιγράφει ο Μάνος. «Άλλο η μόδα και άλλο το στιλ. Για να έχεις στιλ, πρέπει να ξέρεις τον εαυτό σου. Και να μη σε ενοχλεί, π.χ., το μικρό ή μεγάλο στήθος. Αν έχεις στιλ, το μειονέκτημά σου μπορεί να γίνει ατού, αρκεί να το δεχτείς ως μέρος του εαυτού σου.

Εγώ έτσι ξεχωρίζω τους ανθρώπους, σε αυτούς που αγαπάνε τον εαυτό τους και στους υπόλοιπους. Οι πρώτοι έχουν στιλ. Και το στιλ δεν είναι απαραίτητα ακριβό. Συνήθως, οι μεγαλύτερες γυναίκες εξακολουθούν να πιστεύουν πως καλό ντύσιμο είναι το ακριβό και επώνυμο. Μεγάλος μύθος. Η Helen Hunt είχε πάει στα Όσκαρ με H&M και έλαμπε. Το είχε συνδυάσει με πανάκριβα διαμάντια κι αυτό είναι ουσιαστικά μόδα και στιλ: Οι συνδυασμοί. Μπορείς να τα συνδυάσεις όλα, ανεξαρτήτως τιμής.

Το μόνο που χρειαζόμαστε κάθε σεζόν είναι δύο πράγματα: αυτό που σου λείπει και το ιδιαίτερο που θα αλλάξει την ντουλάπα σου». Και γιατί χρειαζόμαστε τη γνώμη και τις συμβουλές για τη μόδα του Μάνου Γερακίνη, ενός οικονομολόγου – διεθνολόγου; «Με το που τελείωσα το Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έφυγα για Λονδίνο με μια βαλίτσα κυριολεκτικά στο χέρι για το μεταπτυχιακό μου στο Ρέντιγκ στις Διεθνείς Χρηματοοικονομικές και Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες.

Όλοι οικονομικά σπούδαζαν τότε και θεώρησα κι εγώ πως αυτό έπρεπε να κάνω. Το μεταπτυχιακό, όμως, δεν μου έφτανε. Ήθελα να κάνω και διατριβή στο περίφημο City. Εκεί, όμως, μου ζήτησαν να κάνω δεύτερο μεταπτυχιακό πριν τη διατριβή, το οποίο ήταν πανάκριβο. Το 2002 κόστιζε 16.000 λίρες το χρόνο. Άρχισα λοιπόν να ψάχνω δουλειά για να πληρώσω τις σπουδές μου.

Είχα στείλει βιογραφικά παντού και η μόνη δουλειά που βρήκα ήταν ως πωλητής ρούχων στο Liberty, στη Regent Street. Δέχτηκα τη δουλειά γιατί χρειαζόμουν τα χρήματα. Τελικά η μόδα με επέλεξε και όχι εγώ τη μόδα». Εκεί ο Μάνος σκέφτηκε πως έπρεπε να «εκμεταλλευτεί» τις γνώσεις του και ζήτησε να αξιοποιηθεί στο οικονομικό τμήμα. Στους έξι μήνες στο Liberty, έγινε σύμβουλος management.

Από το Liberty ο Μάνος, μέσα σε λίγο χρόνο, βρίσκεται στα Harrods και την Gucci και σύντομα στο VIP του πολυκαταστήματος με το βαρύ τίτλο του μάνατζερ. «Ήμουν δύο χρόνια υπεύθυνος στην Gucci, πράγμα δύσκολο, γιατί έπρεπε να διατηρώ μια ισορροπία ανάμεσα στην Gucci και το Harrods. Έπρεπε να ακολουθώ την πολιτική δύο διαφορετικών εταιρειών και να φροντίζω καμία να μην καπελώνεται από την άλλη. Τα επόμενα χρόνια βρέθηκα στο VIP τμήμα όλου του πολυκαταστήματος» Διαβάστε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί με το Πρώτο Θέμα.

Δείτε ακόμα:

Μαίρη Συνατσάκη-Μύρωνας Στρατής: Τίτλοι τέλους στη σχέση τους

Η καλόγρια του The Voice «ξαναχτυπά» με το… Girls Just Wanna Have Fun

Η απάντηση του Ηλία Ψινάκη στη μήνυση του Υπουργείου Πολιτισμού

Κατέβασε τώρα το People για το iPad δωρεάν από το App Store