Στο επίκεντρο της δημοσιότητας έχει βρεθεί τις τελευταίες ώρες ο πρωταγωνιστής της σειράς Gossip Girl, Ed Westwick, καθώς, με ανάρτησή της στο Facebook, η ηθοποιός Kristina Cohen υποστηρίζει ότι την βίασε, ενώ διατάχθηκε αστυνομική έρευνα.

Την ώρα που το Hollywood έχει συγκλονιστεί από σκάνδαλα σεξουαλικών παρενοχλήσεων με τις υποθέσεις των Harvey Weinstein και Kevin Spacey, η καταγγελία της Cohen προκαλεί νέα ανατριχίλα.

Σύμφωνα με όσα γράφει η 27χρονη ηθοποιός, όλα έγιναν πριν από τρία χρόνια, όταν γνώρισε τον συνάδελφό της σε επίσκεψη στο διαμέρισμά του, στο οποίο είχε μεταβεί με τον τότε σύντροφό της, που ήταν παραγωγός και φίλος του.

Επισημαίνοντας ότι η επίσκεψη μετατράπηκε σε φιλοξενία και πως η ίδια πήγε για ύπνο στον ξενώνα, περιγράφει: «ξύπνησα απότομα από τον Ed που βρισκόταν πάνω μου, με τα δάχτυλά του να μπαίνουν στο σώμα μου. Του είπα να σταματήσει, αλλά ήταν δυνατός. Πάλεψα όσο περισσότερο μπορούσα αλλά έπιασε το πρόσωπό μου με τα χέρια του, τραντάζοντάς με και λέγοντάς μου πως θέλει να με π**ήξει. Είχα παραλύσει, ήμουν τρομοκρατημένη. Δεν μπορούσα να μιλήσω, δεν μπορούσα να κουνηθώ άλλο. Με ακινητοποίησε και με βίασε».

Μάλιστα, όπως αναφέρει, όταν είπε στον σύντροφό της τι είχε συμβεί, εκείνος την κατηγόρησε ότι συμμετείχε ενεργά στην σεξουαλική πράξη, ενώ της συνέστησε να μην μιλήσει σε κανέναν γι’ αυτό γιατί ο Westwick θα βάλει τους ανθρώπους του να την καταστρέψουν και θα πρέπει να ξεχάσει το ενδεχόμενο να κάνει καριέρα.

«Νιώθω αηδία βλέποντας άντρες όπως ο Ed να χαίρουν δημόσιου σεβασμού. Να τους παίρνουν συνεντεύξεις έγκριτες πλατφόρμες όπως η Oxford Union Society του Oxford University, όπου και τιμήθηκε ως ένας από τους “Ανθρώπους που Διαμόρφωσαν τον Κόσμο Μας”. Πώς θα τελειώσει αυτό; Άντρες όπως ο Ed χρησιμοποιούν τη φήμη και τη δύναμή τους για να βιάζουν και να εκφοβίζουν αλλά συνεχίζουν να συλλέγουν βραβεία», καταλήγει στην μακροσκελή ανάρτησή της.

Απαντώντας μέσω Instagram, ο 30χρονος πρωταγωνιστής διαψεύδει όσα του καταλογίζονται και δηλώνει πως δεν γνωρίζει την Cohen. «Δεν γνωρίζω αυτή την γυναίκα. Ποτέ δεν έσπρωξα τον εαυτό μου πάνω σε μία γυναίκα με κανέναν τρόπο. Και, σίγουρα, δεν βίασα ποτέ», γράφει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η ανάρτηση της Cohen, η οποία κάνει τον γύρο του κόσμου, προκάλεσε την επέμβαση της αστυνομίας του Λος Άντζελες, η οποία ερευνά αν οι κατηγορίες ευσταθούν.