1_5677-2

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, Η Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανοίγει την αγκαλιά της στους κατοίκους της, για να υποδεχθεί το Δείπνο της Άνοιξης.

To ραντεβού ορίστηκε στις 10 Ιουνίου στις 8 το βράδυ. Είναι ένα κάλεσμα όχι μόνο προς στους κάτοικους και τους επαγγελματίες της Γειτονιάς μας, άλλα και προς όποιον θέλει να συμμετέχει σ’ αυτό το αστικό πείραμα καθημερινού πολιτισμού και συναναστροφής. 

Μουσικές κομπανίες, χωρίς τη χρήση μικροφωνικής εγκατάστασης, παιδική γωνιά, ζογκλέρ και κυνήγι θησαυρού για τους μικρούς μας φίλους, εικαστικές παρεμβάσεις από ομάδες καλλιτεχνών, έκθεση κόμικς, ο οινοχόος μας και άλλες μικρές εκπλήξεις σε όλο το μήκος της Αλεξάνδρου Σβώλου θα πλαισιώσουν το φετινό μας Δείπνο.  

2_587

Φέτος καθιερώνουμε επίσης το σήμα καταστήματος της Γειτονιάς. Με το αυτοκόλλητο αυτό σήμα, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα τοπικό δίκτυο αλληλοϋποστήριξης των καταστημάτων της Γειτονιάς μας, μια ορατή συμμετοχή κι αναγνώριση αυτών που ζουν, εργάζονται κι υποστηρίζουν την Γειτονιά. Έχουμε την ελπίδα ότι το σήμα αυτό θα αναδείξει ένα πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας αλληλοβοηθείας και θα λειτουργήσει σαν εργαλείο σύνδεσης των κάτοικων με τα καταστήματα. Ταυτόχρονα σηματοδοτεί και τον τρόπο που σχεδιάζουμε και ονειρευόμαστε, να διαμορφώνουμε με δικά μας μέσα και ιδέες την ταυτότητα της γειτονιάς που θέλουμε να ζούμε.

Στην γιορτή μας συμμετέχουν ενθουσιωδώς, μέχρι αυτή την στιγμή, σχολεία της γειτονιάς, πολλές καλλιτεχνικές ομάδες και συλλογικότητες της πόλης και φυσικά πολλοί γείτονες, ενώ πολλοί επιχειρηματίες της γειτονιάς και όχι μόνο, έχουν συμφωνήσει να  συμβάλλουν με χορηγίες εδεσμάτων και ποτών. Επίσης  έχουν προσκληθεί να δειπνήσουν μαζί μας πρόσφυγες, ενώ ενδιαφέρον για το όλο εγχείρημα έχουν δείξει και ξένοι ερευνητές.

alexandrou-sbolou

Χτίζουμε δημιουργικές αστικές αφηγήσεις και αναγνωρίσιμους δεσμούς γύρω από τους ανθρώπους της Γειτονιάς. Θέλουμε να αναζητήσουμε όλοι μαζί τους τρόπους, με τους οποίους η Γειτονιά θα γίνει πιο ζωντανή, δημιουργική και ευχάριστη, συνδυάζοντας την ατομική ευθύνη με την συλλογική ευαισθησία απέναντι στα κοινά. Να οικειοποιηθούμε και να αξιοποιήσουμε καλύτερα τον λίγο δημόσιο χώρο που έχουμε. Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί θα κάνουμε την Γειτονιά μας ένα σπουδαίο μέρος για να ζεις, να δουλεύεις, να δημιουργείς και να οραματίζεσαι το αύριο.

Σας καλούμε λοιπόν να κατεβείτε από το διαμέρισμα σας, να φέρετε το φαγητό σας, τους φίλους σας και το κέφι σας, να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι, να συνομιλήσουμε, να ανταλλάξουμε ιδέες, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να γνωριστούμε, να παίξουν άφοβα τα παιδιά μας, να αλλάξουμε με την συμμετοχή μας όλο αυτό το απρόσιτο που μας περικυκλώνει. Να μετατρέψουμε το ανοίκειο σε οικείο, τις τυπικές σχέσεις σε κοινωνική θαλπωρή.

FINAL POSTER

Καλούμε τους φίλους και τους γείτονές μας να απολαύσουμε μαζί μια μικρή γιορτή της άνοιξης λίγο πριν το τέλος της.

Εσύ είσαι η γειτονιά σου! 

Μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε από την αρχή! 

Πάρε το φαγητό σου κι έλα!
Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 στις 8μ.μ. στην Αλεξάνδρου Σβώλου
Πρωτοβουλία Γειτονιάς Αλεξάνδρου Σβώλου

Η Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου  

Video εκδήλωσης: https://www.youtube.com/watch?v=1GzQhcLMmpk

Σελίδα εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/1037545502982623/

Σελίδα Facebook:  https://www.facebook.com/geitonia.svolou/

Ομάδα Facebook: https://www.facebook.com/groups/deipno/