Ο Τάσος Μπεκιάρης επέλεξε φέτος το θέατρο Altera Pars  για να ανεβάσει το καινούργιο του έργο Επί-σκέψη, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την Χριστουγεννιάτικη Iστορία του Καρόλου Ντίκενς. Η παράσταση ανεβαίνει, σε συνεργασία με τη σχολή μπαλέτου της Μάγιας Δημοπούλου – η οποία κλείνει φέτος δέκα χρόνια λειτουργίας – για λίγες μόνο παραστάσεις, από την Κυριακή 14 Ιανουαρίου και για κάθε Κυριακή έως 25 Φεβρουαρίου στις 21.30.

Σε αυτή τη χοροθεατρική εκδοχή του έργου ο σκηνοθέτης-χορογράφος επιχειρεί μία οντολογική προσέγγιση της γνωστής νουβέλας, διατηρώντας τα διαχρονικά της στοιχεία, αλλά δίνοντας παράλληλα το δικό του στίγμα στην ερμηνεία της. Ο κεντρικός ήρωας της παράστασης, όπως ακριβώς και ο ντικενσιανός χαρακτήρας, ζει, κατ’ επιλογήν, σε απόλυτη κοινωνική απομόνωση, μακρυά από κάθε ανθρώπινη συναναστροφή, έως ότου μία έντονη μεταφυσική εμπειρία τον τραβήξει βίαια από την ανούσια πραγματικότητά του και τον φέρει σε επαφή με τον βαθύτερο εαυτό του. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ήρωα θα περάσουν μπροστά από τα μάτια του και θα αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη μιας δύσκολης δοκιμασίας, μέσα από την οποία ο ίδιος θα βγει αναγεννημένος. Η παράσταση αυτή αποτελεί βήμα για την πορεία της LOAD, καθώς για πρώτη φορά επιχειρείται μία βαθύτερη συνένωση των στοιχείων του χοροθεάτρου μέσω ενός πολύμηνου εκπαιδευτικού σεμιναρίου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά μαθήματα, με σκοπό να τελειοποιήσουν τα εκφραστικά τους μέσα και να αποδώσουν στο έργο το αναγκαίο πνευματικό του περιεχόμενο.

Info

Χορογραφία – Σκηνοθεσία: Τάσος Μπεκιάρης

Δραματουργία: Εύα Παρασκευοπούλου

Μουσική επιμέλεια: Τάσος Μπεκιάρης

Σχεδιασμός κοστουμιών: Φαέθων Αδαμίδης

Κατασκευή κοστουμιών: Τζο Φωτοπούλου

Βοηθός χορογράφου: Κατερίνα Τσαγκάρη

Ερμηνεύουν Αλφαβητικά: Λία Γαλάνη, Αναστασία Γεωργακοπούλου, Μαρία Γιαννακοπούλου, Υρώ Γκυρίνη, Έλενα Γρυδάκη, Αναστασία Δέλτα, Αγγελινα Ζειμπεκη, Αγγελικη Λεμπεση, Βασια Μαυριδη, Ιωάννα Μουταφτσή, Φωτεινή Μουχτούρη, Τάσος Μπεκιάρης, Έλενα Μυλωνά, Ευγενία Παπαντωνίου, Βίκυ Ροντογιάννη, Εύα Σκλαβούνου, Χριστιάννα Σταφύλλη, Ζωή Τραγίδη, Πόπη Τσαγκάρη, Στέλλα Τσακιράκη, Ελευθερία Χωράκη, Σοφία Χωράκη.

Υπευθυνη Παραγωγής :Βικτώρια Βιτωράτου

Κατασκευή σκηνικών: Γιάννης Σινιώρης

Video shooting – editing : HP video production

Φωτογραφία: Βασίλης Δημόπουλος

Κρατήσεις στο τηλέφωνο: 210 3458332