img_9283

Δεν υπάρχει καλύτερος εστιάτορας από τον καλοφαγά. Αυτό είναι μια περιρρέουσα θεωρία που κυκλοφορεί στην πιάτσα των foodies και η Μαρίνα Φαρασοπούλου μαζί με το μπαμπά της, Στέργιο Φαρασόπουλου -τα πρόσωπα πίσω από το burgarάδικο «Berliner» στο Νέο Ηράκλειο-, ήρθαν να το επιβεβαιώσουν. Το «Berliner» μπορεί να μην μετρά καν ένα χρόνο ζωής, αλλά ήδη με μία κουζίνα που έχει εξελιχθεί σημαντικά από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε και τα πρωτότυπα πιάτα στο μενού του, έχει καταφέρει να γίνει μία από τις σημαντικότερες νέες αφίξεις στο χώρο του burger και σίγουρα το καλύτερο στα βόρεια προάστια.

Το «Berliner» καταφέρνει με τα πιάτα του να ξυπνά τις παιδικές, γευστικές αναμνήσεις και να προκαλεί πολλές εκρήξεις στον ουρανίσκο. Πραγματικά χορταστικές και εξαιρετικά δημιουργικές, όλες οι επιλογές για φαγητό και γλυκό στο «Berliner» πηγαίνει την κουλτούρα του burger ένα βήμα μπροστά και κάνουν το κοινό που δοκιμάζει τις γεύσεις του να μην νοιάζεται για θερμίδες. Και ακόμα και αν το φαγητό και τα γλυκά είναι το υπέροχο soul food που θέλετε να τρώτε για να παίρνετε αγάπη, αυτό που κάνει το μαγαζί σαν στέκι και το χώρο φιλόξενο είναι η παρουσία της Μαρίνας και μερικές φορές του μπαμπά της, οι οποίοι σε κάνουν να νιώθεις λες και έχεις πάει για φαγητό στο σπίτι τους.

Ήμασταν οι πρώτοι που πήραμε φαγητό πριν μερικούς μήνες όταν άνοιξε και από τότε έχουμε πάει πολλές φορές, γιατί το «Berliner» χωρίς υπερβολές είναι το καλύτερο burgerάρδικο στα βόρεια προάστια. Όχι ότι έχει σημασία, αλλά αρέσει και στη Μαίρη Συνατσάκη, οπότε μια δοκιμή θα πείσει και εσάς. Μην ξεχάσετε, όταν πάτε, να φάτε οπωσδήποτε το Childhood και το Waffler, με μπιφτέκι ή κοτόπουλο.

Ποιο είναι το story πίσω από το όνομα του Berliner;

Ένα ταξίδι που είχα πέρσι στο Βερολίνο με έξι φίλες μου για μια βδομάδα! Ήταν μακράν η καλύτερη και πιο αστεία βδομάδα της ζωής μου όποτε ήθελα να το έχω στην μνήμη μου πάντα και έτσι τα συνέδεσα!

img_9310

Γιατί να φάει κάποιος στο Berliner;

Τι εννοείς; Γιατί να μην έρθει να φάει; Πιστεύω ότι αξίζει να έρθει κάποιος γιατί έχουμε φτιάξει κάτι πολύ όμορφο, με πολλή αγάπη και αυτό φαίνεται στο κάθε burger ξεχωριστά.

BERLINER

Πώς αποφασίζει ένα cool κορίτσι που ασχολείται με τη φωτογραφία να ανοίξει ένα burgerάρδικο;

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν ξέρω πώς έκατσε αυτή η τρέλα. Μάλλον γιατί η μεγαλύτερη μου αγάπη είναι το φαγητό και η αμέσως μεγαλύτερη τα burgers.

BERLINER
Τι τρως εσύ συνέχεια στο Berliner;

Μετά από τόσο καιρό και αφού τα έχω δοκιμάσει όλα σε όλες τις παραλλαγές, για αυτό που τρελαίνομαι και τρώω μανιωδώς είναι το Waffler Chicken, χωρίς καμία τύψη.

BERLINER

Ποιο είναι το καλύτερο κομπλιμέντο που σου έχουν κάνει για το φαγητό σου;

Ότι μοιάζει με μαμαδίστικο! Ίσως και αυτό να ήταν απάντηση και για την πρώτη σου ερώτηση τελικά.

BERLINER

Θέλουμε να μας πεις το μυστικό της επιτυχίας για να γίνει ένα μέρος talk of the town;

Νομίζω η αυθεντικότητα, η ειλικρίνεια και η προσωπική δουλειά.

BERLINER

Τι ανθρώπους θα βρούμε στο Berliner αν έρθουμε να φάμε;

Δεν θα βρεις ένα συγκεκριμένο τύπο και αυτό είναι το γοητευτικό. Η αγαπημένη μου μέρα είναι η Κυριακή για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Έρχονται από νέα παιδιά  μέχρι ζευγάρια ηλικιωμένων και ευχαριστιούνται το φαγητό τους το ίδιο σαν να ήταν ανέκαθεν στην κουλτούρα  μας το burger.

BERLINER

Είναι το burger το νέο σουβλάκι; Θέλω να πάρεις θέση στο υπαρξιακό ερώτημα.

Το σουβλάκι είναι το εθνικό μας street food και αυτό δεν νομίζω να μπορεί να το αμφισβητήσει κάνεις. Το burger όμως είναι σίγουρα ο νέος εθισμός όλων.

BERLINER

Ποιο είναι το bestseller του μαγαζιού;

Το Porkhub, χωρίς δεύτερη σκέψη.

BERLINER

Θέλω να μας πεις τη δική σου γευστική ανάμνηση που έχει σημαδέψει τα παιδικά σου χρόνια.

Οι πίτες των γιαγιάδων μου και τα πρωινά που μας έκανε ο μπαμπάς με ζεστό ψωμί, αυγά και ό,τι άλλο έβρισκε.

Πηγή: InStyle.gr