Βγαλμένο από τις Hi End κλινικές του Λος Άντζελες, εκεί όπου η πλαστική χειρουργική έχει αναχθεί σε μορφή τέχνης, το Athens Beverly Hills Clinic στη Γλυφάδα συνδυάζει την Πλαστική Χειρουργική, τη Δερματολογία και την Αντιγήρανση, σε έναν άκρως εντυπωσιακό διάκοσμο!

Το εσωτερικό της κλινικής εντυπωσιάζει πριν ακόμη εισέλθεις και όταν η τεράστια μαύρη πόρτα ανοίξει, οι πρώτες εικόνες που αντικρύζει κανείς πιο πολύ του δημιουργούν την αίσθηση πως έχει επισκεφτεί μια  post modern gallery, παρά μια κλινική –με τη στενή έννοια του όρου. Έπειτα από μερικά λεπτά συνειδητοποιείς πως αυτός ο hi end διάκοσμος ταιριάζει απόλυτα με τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρει το Athens Beverley Hills Clinic: Η ιατρική πηγαίνει χέρι χέρι με την αισθητική.

Το Athens Beverly Hills Clinic είναι ένα διεπιστημονικό κέντρο, που συνδυάζει πολλές ιατρικές υπηρεσίες. Δεν εξαντλείται μόνο στη Δερματολογία και την Πλαστική Χειρουργική, αλλά αποσκοπεί σε μια πιο συστεμική προσέγγιση, ζητούμενο της  οποίας είναι η αρμονία της εξωτερικής εμφάνισης με την εσωτερική πληρότητα. Τα προγράμματα Αισθητικής,  Δερματολογίας, Αντιγήρανσης, παντρεύονται μεταξύ τους για να επιτευχθεί ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Ο Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου με περιμένει στο γραφείο του. Οι εντυπωσιακές σπουδές του ταιριάζουν γάντι με το χώρο του. Πτυχιούχος της Ιατρικής, υπηρέτησε ως γιατρός στο 406 ΓΝΣ. Με το τέλος της θητείας του ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Χειρουργικής μεταξύ του νοσοκομείου του Αγίου Σάββα και του λονδρέζικου Chelsea & Westminster. Με την απόκτηση του τίτλου ειδικότητος βρήκε αμέσως δουλειά στην ιδιωτική κλινική του Λονδίνου, London Clinic, συνεργαζόμενος με μεγάλα ονόματα του τομέα του κι ο επόμενος σταθμός του ήταν και πάλι εκτός Ελλάδας, αφού βρέθηκε στην Καλιφόρνια, όπου και συνεργάστηκε με κορυφαίους γιατρούς της ειδικότητάς του, στο New Port Beach και το Beverly Hills –ίσως τη «Μέκκα» της πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως.

Οι σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού ανάμεσα στους αμερικανούς καθηγητές και τον Έλληνα γιατρό διατηρήθηκαν ακέραιες και μετά την επιστροφή του στην πατρίδα.

Από το 2008, όταν και δημιούργησε μαζί με τη σύζυγό του το Athens Beverly Hills Plastic Surgery κι έπειτα, η συνεργασία με τους γιατρούς του εξωτερικού δυνάμωσε, οι επισκέψεις πύκνωσαν, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, τεχνικών και εμπειριών. Εξ’ ου και ο τίτλος της κλινικής…

Η επιτυχία της κλινικής έφερε σαν απαιτούμενο την επέκταση. Εν μέσω οικονομικής κρίσης, το 2011, δημιουργείται το ABH Medical Group.

Δίπλα του και ισάξια στέκεται η Δρ. Θεοδώρα Φατσέα, Δερματολόγος και Αφροδισιολόγος, η οποία αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, στην Ιταλία και εκπλήρωσε μέρος της ειδικότητάς της στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Εξειδικεύθηκε στο Irvine University της Καλιφόρνια, στην ειδικότητα της ιατρικής αισθητικής, στις εφαρμογές laser, και στις θεραπείες αντιγήρανσης. Το περιβάλλον ήταν ιδανικό αφού  συνεργάστηκε με διακεκριμένους παγκοσμίως δερματολόγους, ένας από τους οποίους είναι ο φημισμένος Dr. Zein Obagi.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα εργάζεται σε μεγάλα δερματολογικά κέντρα όπου αποκτά πλούσια εμπειρία στην ιατρική αισθητική προσώπου και σώματος.

Τους δύο γιατρούς, όμως, δένει κάτι παραπάνω από την ιατρική, κάτι περισσότερο από την ABH Medical Group, αφού είναι ζευγάρι στη ζωή έχοντας μια τετραμελή οικογένεια.

Είχα απέναντί μου ένα power couple της ιατρικής, λοιπόν, δύο ανθρώπους που τους ενώνει και τους τρέφει ένα κοινό όραμα.

Πώς γνωριστήκατε, ρωτάω τη Δρ. Φατσέα, αφού στις κυρίες αρέσει να διηγούνται ιστορίες αγάπης. «Γνωριστήκαμε λίγο μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα από την Ιταλία, όπου είχα τελειώσει την Ιατρική και μέρος της ειδικότητάς μου. Ήμασταν πρώτα συνεργάτες και στη συνέχεια γίναμε ζευγάρι. Είχαμε τα ίδια όνειρα, σε ό, τι αφορά την αισθητική δερματολογία και την πλαστική χειρουργική. Όλα είχαν να κάνουν με την υγεία και την αισθητική βελτίωση του ανθρώπου. Ο Θανάσης έφυγε στην Καλιφόρνια και εκεί του γεννήθηκε το όνειρο της κλινικής. Κάπως έτσι φτάσαμε να ιδρύσουμε το 2008 το Athens Beverly Hills, στο Κολωνάκι και τρία χρόνια μετά το αντίστοιχο της Γλυφάδας».

Η Δρ. Φατσέα δεν διστάζει να παραδεχθεί πως όταν ο σύζυγός της της είχε περιγράψει τις σκέψεις του για την κλινική εκείνη ήταν επιφυλακτική. «Ήταν πολύ προοδευτικό, ίσως τολμηρό για την εποχή που μιλάμε. Όταν ειδικά άκουσα τον τίτλο της επιχείρησης, με ξένισε. Βέβαια, η σχέση και συνεργασία που έχουμε με τους γιατρούς στο Beverly Hills, τον δικαιολογεί απόλυτα».

Για τον Δρ. Αθανασίου η Καλιφόρνια ήταν μια πραγματική αποκάλυψη. «Εκεί μου ανοίχτηκε ένας νέος κόσμος, όπου τα αισθητικά πρότυπα υγείας και ομορφιάς είναι πολύ έντονα και κυριαρχούν. Κατοικείται από ανθρώπους με τη μεγαλύτερη έκθεση στα media, οπότε, όπως είναι λογικό όλοι προσέχουν τη διατροφή τους, κατ’ επέκταση την υγεία τους. Ήταν μια πολύ δυνατή επιρροή για εμένα».

Η κλινική με την οποία συνεργαζόταν –εκτός από κορυφαίους πλαστικούς, διέθετε και μια A-List πελατών. «Η Charlize Theron, ο Orlando Bloom, η Halle Berry, η πρώην σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ, Ivanka Trump, ήταν μεταξύ των διασήμων πελατών μας». Φυσικά και η εμπειρία να συναθροίζεσαι με τέτοιου είδους κόσμο είναι μοναδική. «Με την επιστροφή μου στην Ελλάδα, ήθελα να ρίξω μια γέφυρα ανάμεσα στην Αθήνα και το Beverly Hills και να δείξω πόσο “κοντά” είναι. Για αυτό και η επιλογή του συγκεκριμένου τίτλου» μου λέει.

Για τα δεδομένα της χώρας φυσικά και ήταν τολμηρό. Ειδικά όταν η επέκταση, με την κλινική, γίνεται εν μέσω κρίσης… «Αποδείχθηκε πως, επειδή γίνεται ένας επαναπροσδιορισμός των αξιών, οι γυναίκες δεν σταματούν ποτέ να προσέχουν τον εαυτό τους. Σίγουρα τα δεδομένα άλλαξαν, αλλά η ψυχολογία της γυναίκας βασίζεται πάντα στο πόσο περιποιείται τον εαυτό της. Όχι μόνο στο κομμάτι της εξωτερικής εμφάνισης, αλλά και στο εσωτερικό».

Ο Δρ Αθανασίου θυμάται πως το ρίσκο της επέκτασης. «Ήταν ένα πολύ τολμηρό βήμα. Όλοι μου έλεγαν “ευτυχώς που δεν ξέρεις καθόλου από οικονομικά και management”» μου λέει γελώντας, σπεύδοντας να προσθέσει πως όταν πιστεύεις πολύ σε αυτό που κάνεις και βάζεις όλη σου την ενέργεια και την αγάπη για να πετύχει, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα της αποτυχίας. «Πλέον είμαστε πολύ υπερήφανοι για το δημιούργημά μας, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών  που προσφέρουμε, αλλά και για το χώρο μας, που αποτελεί μια όαση υγείας, ευεξίας και αισθητικής» μου λέει ο Δρ Αθανασίου.

Για τους δύο γιατρούς το θέμα των ποιοτικών υπηρεσιών και η επιστημονικότητα της κλινικής Athens Beverly Hills αποτελούν το Α και το Ω. «Πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν οι αξίες. Είναι πολύ σημαντικό να κρατάς μια σταθερή ποιότητα και να σέβεσαι τον άνθρωπο που σε εμπιστεύεται. Αυτό δίνει μια διαχρονικότητα, που δεν επηρεάζεται από κρίσεις. Η ποιότητα των υλικών και των επεμβάσεων, αλλά και η αποτροπή από το να κάνουν πράγματα που δεν χρειάζονται» μου λέει ο Δρ Αθανασίου για να επέμβει η Δρ Φατσέα. «Εκεί ο γιατρός πατάει φρένο» μου λέει και περιγράφει τον γιατρό ως ένα μαέστρο που πότε προτρέπει και άλλοτε αποτρέπει τον πελάτη επιζητώντας πάντοτε το άρτιο αποτέλεσμα. «Δυστυχώς δεν συμβαίνει πάντα», τους λέω, έχοντας στο μυαλό παραδείγματα προσώπων που κινούνται στη δημόσια σφαίρα. Είναι θέμα γιατρού, ρωτάω τον Δρ Αθανασίου. «Καταρχάς, υπάρχει ένας μύθος στις προσδοκίες του κάθε ατόμου. Έρχονται γυναίκες με μεγάλα χείλη και θέλουν μεγαλύτερα. Αν αυτό δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του γιατρού, τότε δεν το κάνει. Αλλά πιστέψτε με, θα πάει κάπου αλλού και θα της το κάνουν. Τουλάχιστον δεν θα έχεις συμβάλλει εσύ σε αυτό το αποτέλεσμα. Πολλές φορές λέω στους πελάτες μας πως μια επίσκεψη αποτελεί μια γέφυρα, στην οποία πρέπει και οι δύο να ανέβουμε για να βρεθούμε στη μέση. Αν εσύ με έχεις επιλέξει, χωρίς να σε έχω επιλέξει κι εγώ, το αποτέλεσμα δεν θα είναι επιτυχημένο». Αυτή η ειλικρινής στάση είναι που ενδυναμώνει τους δεσμούς απέναντι στους πελάτες της κλινικής, μου τονίζει η Δρ Φατσέα. «Για αυτό έχουμε σταθερούς πελάτες επί 10 και 15 χρόνια».

Hi End Τεχνολογία

Η επένδυση στις καινοτόμες ιατρικές τεχνολογίες είναι για το ζευγάρι των γιατρών ένας πολύ σημαντικός πυλώνας για μια κλινική. «Τώρα φέρνουμε την ιατρική πρόληψη και αντιγήρανση. Ο γιατρός μας που εξειδικεύτηκε στο Λας Βέγκας επέστρεψε τις προηγούμενες ημέρες. Η συγκεκριμένη μέθοδος αφορά τις συμβουλές για να μεγαλώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ομορφιά πλέον ξεκινά και αντίστροφα, από μέσα προς τα έξω, αυτή είναι η καινοτομία. Είναι μια ολιστική προσέγγιση».

Πλέον, όπως μου εξηγούν, η εξωτερική ομορφιά και ο εσωτερικός κόσμος έχουν μια σχέση αμφίδρομη, το ένα στοιχείο τονώνει το άλλο. Έτσι, με τη μέθοδο αντιγήρανσης, «γνωρίζεις πως θα μεγαλώσεις με έναν τρόπο όπου δεν θα έχεις πολλές ασθένειες…» μου λέει η Δρ Φατσέα. Ουσιαστικά, μπορείς να πας στην κλινική και να δώσεις αιματολογικές και ορμονικές και στη συνέχεια οι γιατροί βλέπουν τι ελλείματα βιταμινών, ιχνοστοιχείων, ορμονών έχεις, αποκαθιστώντας τα συγκεκριμένα ελλείμματα, με αποτέλεσμα τη βελτιστοποίηση του οργανισμού. «Αυτή τη στιγμή ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει τα 120 χρόνια. Αλλά για να φτάσει εκεί, θα πρέπει να δημιουργήσει όλες αυτές τις συνθήκες που θα τον βοηθήσουν να φτάσει εκεί». Οι εξετάσεις αυτές θα πρέπει να γίνονται κάθε τέσσερις μήνες, για να παρακολουθούν οι γιατροί την αντίδραση του οργανισμού στις συγκεκριμένες χορηγήσεις.

Η Athens Beverly Hills Clinic έχει πάρει την αποκλειστική εκπροσώπηση μιας εξειδικευμένης εταιρίας στο συγκεκριμένο τομέα της αντιγήρανσης. Είναι ένα ολοκληρωμένο εξατομικευμένο σύστημα που βασίζεται σε αιματολογικές εξετάσεις, σε διατροφικές συνήθειες και άλλους παράγοντες.

«Για να καταλάβεις» μου λέει η Δρ Φατσέα, «βλέπεις στην τηλεόραση κάποιες γυναίκες ηθοποιούς και παρουσιάστριες, που είναι 65-70 χρόνων και φαίνονται πολύ νεότερες. Μια μέθοδος για να το πετύχεις αυτό είναι και το πρόγραμμα αντιγήρανσης».

Αυτό που ζητάνε οι πιο πολλοί στις ημέρες μας είναι όμορφο αποτέλεσμα, μη επεμβατικό. Η Δρ Φατσέα αναλύει πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό. «Το μυστικό είναι στο συνδυασμό των θεραπειών. Είτε αυτές είναι τα νήματα, είτε οι ραδιοσυχνότητες, όταν συνδυαστεί η αναζωογόνηση του κολαγόνου και τα fillers, τα νήματα ανάκτησης, τότε μπορούμε και να μεταχρονολογίσουμε ένα face lift, το οποίο θα γίνει μετά τα 40-45… Έτσι θα υπάρχει ένα όμορφο αποτέλεσμα. Μεγάλη σημασία παίζει ο συνδυασμός των θεραπειών». Η ηλικία δεν παίζει σημασία, αυτό που προέχει είναι η πρόληψη (ενυδάτωση του δέρματος, αποφυγή του ήλιου). Το ίδιο συμβαίνει και με το botox, δεν παίζει ρόλο η ηλικία. Είναι θέμα σύσπασης μυών. «Πάντοτε ρωτάω τους ασθενείς μου, “πώς ήταν η μητέρα σας, ο πατέρας σας;” Για να αντιληφθώ έτσι το ρόλο της κληρονομικότητας».

Τα αισθητικά πρότυπα αλλάζουν διαρκώς, ειδικά για τα κορίτσια. «Δείτε τι γίνεται στο Facebook και στο Instagram… Πώς επηρεάζει η Kim Kardashian, για παράδειγμα. Στις ΗΠΑ, ένα κορίτσι 30 ετών έχει ήδη επισκεφτεί τον δερματολόγο της, για να προλάβει και έχουν κάνει ήδη μια αισθητική παρέμβαση με τρόπο ορθό. Τα πρότυπα σε ό, τι αφορά το σώμα, το πρόσωπο, τα χείλη, τα ζυγωματικά, είναι εντελώς διαφορετικά σε σχέση με εκείνα 20 χρόνια πριν» μου τονίζει η Δρ Φατσέα. «Φυσικά ποικίλλουν και από χώρα σε χώρα» συμπληρώνει ο Δρ Αθανασίου. «Η Αμερική είναι πιο Extra Large από την Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι πιο κοντά σε εμάς». Η Δρ Φατσέα θυμάται πως στο τελευταίο συνέδριο που μετείχε στην Ιρλανδία υπήρχαν γιατροί από τις ΗΠΑ, πολύ μεγαλύτεροι από την ίδια, οι οποίοι δεν ήξεραν καν, τι σημαίνει νήμα ή fillers. «Είμαστε πολύ μπροστά σε σχέση με τα προϊόντα, οπότε η σχέση ποιότητας – τιμής είναι εξαρτώμενη. Θα πρέπει οι καταναλωτές να είναι πολύ προσεκτικοί».

Η υπεροχή της 4D Λιποαναρρόφησης

THE GUNMAN

«Μία από τις μεγαλύτερες καινοτομίες των χειρουργικών τεχνικών είναι η High Definition λιποαναρρόφηση. Πρόκειται για μια τεχνική λιπογλυπτικής που ακολουθεί τις αρχιτεκτονικές γραμμές του σώματος. Αφαιρούμε λίπος από συγκεκριμένες περιοχές και στη συνέχεια το τοποθετούμε εκεί που θέλουμε να προσθέσουμε (γλουτούς, στήθος, πρόσωπο) αποφεύγοντας την τοποθέτηση ενθεμάτων. Υπάρχει και μια εντελώς νέα τεχνική, ο εμπλουτισμός του λίπους που έχει αφαιρεθεί με βλαστοκύτταρα. Έτσι, γίνεται ακόμη πιο ανθεκτικό στην πάροδο του χρόνου –επειδή το λίπος έχει μια τάση να απορροφιέται.  Επιπλέον, μπορούμε να γραμμώσουμε την περιοχή των κοιλιακών, των μπράτσων… Έτσι, δεν αφαιρούμε απλά λίπος, αλλά ενισχύουμε τις περιοχές του σώματος που θέλουμε να γραμμώσουν». Θέλοντας να μου εξηγήσει πιο πρακτικά ποιος μπορεί να έχει υποβληθεί στη συγκεκριμένη τεχνική, ο γιατρός επικαλείται έναν ηθοποιό του Χόλιγουντ… «Οι κοιλιακοί του Sean Penn είναι αποτέλεσμα της 4D λιποαναρρόφησης. Είναι 57 ετών. Ένας ακόμη είναι ο Gerard Butler».

«Τα αισθητικά πρότυπα έχουν αλλάξει πολύ. Από τα πλούσια καμπυλωτά κορμιά των Kardashian και Vergara, πήγαμε στα τύπου ανορεκτικά –όπως εκείνο της Kate Moss, και πλέον είμαστε στα αθλητικά και μυώδη σώματα. Πλέον, οι περισσότεροι πηγαίνουμε στο γυμναστήριο. Με τη 4D τεχνική βοηθάς το σώμα να αποκτήσει όλο το μυικό ιστό και να φαίνονται όλοι οι μύες, με πολύ πιο εύκολη προσπάθεια και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα –χωρίς αυτό να σημαίνει πως παύεις να γυμνάζεσαι. Κάνοντας την επέμβαση αυτή, μέσα σε 2-3 ημέρες μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του. Μέσα σε ένα μήνα, μπορεί να δει τα αποτελέσματα».

«Μια με δύο φορές το χρόνο οργανώνουμε workshop για την εκπαίδευση γιατρών σε προχωρημένες χειρουργικές τεχνικές. Υπάρχει μια συνεχής αλληλεπίδραση γνώσεων και τεχνικών με κορυφαίος γιατρούς παγκοσμίως» λέει ο Δρ Αθανασίου.

info

Γλυφάδα:Λεωφ. Βουλιαγμένης 96, Τηλ. 210 8949920, 210 8949090

Αθήνα: Μηλιώνη 8, Τηλ. 210 7230502

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.