Τη δική της ιστορία με τον παραγωγό Harvey Weinstein αποκάλυψε η Βάνα Μπάρμπα, την ώρα που οι καταγγελίες από γνωστές ηθοποιούς του Hollywood κατά του παραγωγού αυξάνονται. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Ελληνίδα ηθοποιός αποκάλυψε πως χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τον Αμερικανό παραγωγό την περίοδο που συμμετείχε στην ταινία Μediteraneo, το 1991.

«Όταν μας έδωσαν το πρόγραμμα κι αρχίσαμε τη διαφήμιση της ταινίας Mediteraneo, μετά από δύο ημέρες, μου ζητήθηκε να πάω να φάω με ένα παραγωγό που δεν τον ήξερα και χωρίς να ερωτηθώ καν. Ήταν απαίτηση, δεν ήταν ερώτηση», εξιστόρησε και συμπλήρωσε: «χαίρομαι που είχα το σθένος και είπα όχι. Βεβαία, αυτό μου κόστισε. Πρώτα απ’ όλα ο ίδιος έστειλε ένα χαρτί ότι εγώ πρέπει να φύγω, ότι δεν μπορώ να ξαναδουλέψω στην Αμερική και η ίδια η ατζέντισσα μου είπε τώρα “ηθελέστα και παθέστα” αποκάλυψε η ηθοποιός.

Παράλληλα, η Βάνα τόνισε πως το ήθος και η αξιοπρέπεια που έδειξε ήταν αυτό που της κόστισε μια διεθνή καριέρα. «Όλα εδώ πληρώνονται… Μπορεί εμένα να μου κόστισε μια καριέρα στην Αμερική, άλλα, τελικά, η αξιοπρέπεια και το ήθος είναι σημαντικό πράγμα και έτυχε να πέσω σε αυτόν τον άνθρωπο. Δηλαδή, αν είχα φάει μαζί του, ή αν είχα βρεθεί μαζί του, οι πόρτες θα άνοιγαν διάπλατα. Ήταν καθαρά σεξιστική επιλογή δική τους. Ήταν υποταγμένο ένα σύστημα ολόκληρο σ’ αυτόν τον άνθρωπο».

Δείτε το απόσπασμα: