Χτύπησα το κουδούνι του σπιτιού της λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ήταν η μόνη ώρα που μπορούσαμε να μιλήσουμε ήρεμα και χωρίς διακοπές. Στην πόρτα με περίμενε ο κατάλευκος γάτος της οικογένειας, ο Μίκυ. Η Βάσω Λασκαράκη ήταν στην κουζίνα, ένα χώρο που δικαιωματικά της ανήκει. Έφτιαχνε ένα πιάτο να τσιμπήσουμε για να συνοδεύσουμε το λευκό κρασί που άνοιξε. Η φιλοξενία και η φροντίδα των οικείων της είναι στο DNA της, της βγαίνει αβίαστα.

Πώς ήταν οι φετινές γιορτές για εσένα;

Ήταν παράξενα και πολύ διαφορετικά, όμως ήταν καλύτερα από όσο φανταζόμουν. Πριν από δύο μήνες σκεφτόμουν «οχ, θα έρθουν και οι γιορτές». Όσο πλησίαζαν όμως οι μέρες, έλεγα «τι ωραία που ήρθαν οι γιορτές!». Τα συναισθήματα σίγουρα είναι ανάμεικτα, όμως είχα ανθρώπους γύρω μου που αγαπώ και με νοιάζονται, είχα το παιδί μου και όλα κύλησαν όμορφα.

Το 2017 τι γεύση σού άφησε; Έκανες τον απολογισμό σου;

Φυσικά. Ήταν μια κακή και δύσκολη χρονιά. Μια χρονιά όμως που μου έδωσε μαθήματα και με ταρακούνησε. Έκανα καινούριους φίλους, κάποιοι άνθρωποι ήρθαν και κάποιοι άλλοι έφυγαν από δίπλα μου. Ευτυχώς όμως αντιμετώπισα ψύχραιμα όλα όσα βίωσα και στον απολογισμό μου δεν έπαθα πανικό. Το μάθημα που πήρα το 2017 ήταν πως τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή.​

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.